Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KQo dla Zdrojka

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
201 Wyświetlenia
donpilotto
Poker Player

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]CO$11.54:///////;BU$10.00:///////;SB (Hero)$10.67:///////;BB$4.00:///////;MP2$5.89:///////;MP3$10.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with Q:s, K:c.
3 folds, BU raises to $0.20, Hero raises to $0.70, BB folds, BU calls $0.50.

Flop: ($1.5) 6:c, K:s, 4:s (2 players)
Hero bets $0.95, BU raises to $3.00, Hero calls $2.05.

Turn: ($7.5) 4:h (2 players)
Hero checks, BU bets $6.30, Hero calls $6.30.

River: ($20.1) 9:c (2 players)

Final Pot: $20.1.

STATY

WTSD 32 WonSD 40 WWSF 39

PREFLOP

Gosc luzno stealuje na CO, bedac na SB gram to zdecydowana wiekszosc czasu 3bet. Jest to 3bet for value, oraz nie chce grac bez inicjatywy bedac OOP.

FLOP

Trafiam top pair, wiekszosc czasu bede mial tu najlepsza reke. Postanawiam zagrac cbet, sizing nie za wysoki, bo poza FD ciezko tu cos zlapac. W momencie gdy dostaje raise obstawiam go na 44, 66(powinien to raisowac ze wzgl. na FD), AK ma tu nieco rzadziej imo, taki gracz zagra to 4bet pre + kilka blefow(pocket pairs).

Nie widze sensu wrzucania tu stacka, on moze miec nawet gorszego Kx. Postanawiam zagrac call, zostawiam mu wtedy troche blefow + FD. Jesli spada na turn :spade: i on wrzuca to bede foldowal. Jesli nie to moze dalej blefowac z FD + air.

TURN

Podoba mi sie ta karta, ogranicza 44, nie jest :spade:. Gram x/c, bo chce aby blefowal, semi-blefowal z FD.(ma teraz 2x gorsze oddsy na flusha, niz na flopie) Tak tez sie dzieje i wrzucam stacka.

edit: na turnie gram x/c jesli on wrzuca, jesli nie gra za reszte stacka to ja oczywiscie wrzucam

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
zdrojek24
PokerStrategist

Hejka.

Na preflopie jeśli dobrze widzę to gość otwiera 36% (tam jest 36-52% które nie wiem do końca co oznacza?). Jeśli mamy range 36%, to wolę raczej call, gdyż vs 36% masz 54% equity. Jeśli rywal folduje 50% do 3betu, to juz nie jest zbyt wesoło i to Twoja ręka jest z tyłu vs jego range. Dlatego wolę grać vs szerszy range mimo wszystko...

Flop ofc easy cbet. Flop spada dość suchy więc zalecam tu zawsze grać jakieś 0,8$. Gdyż sizing w 2/3 pota w 3bet pot na dość dry boardzie jest za duży troszkę.
Na raise raczej wolę zrobić tight fold , nie znając gracza.
On jak narazie ani razu nie 4betował na BTN, więc ciężko powiedzieć czy sobie nie calluje IP jakiś AK. Dodatkowo jeśli on ma FD, to tym betem kupuje sobie 2 karty, gdyż Ty czekasz na turnie i on robi często x/b.

Asplayed

Na takim turnie po tej akcji już nie ma innej opcji jak dorzucenie reszty stacka. Osobiście wolę samemu wrzucać, gdyż nie chcę zobaczyć x/b na tym turnie...

pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat