Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KQo - co na river i jaki sizing turn?

6 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
815 Wyświetlenia
ShakeMeDown
PokerStrategist

Poker Stars, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $1.44 (72 bb)
Hero (BB): $4.42 (221 bb)
MP: $2.03 (101.5 bb)
CO: $2.22 (111 bb)
BTN: $2 (100 bb)

Preflop: Hero is BB with Q♥: K♠:
MP raises to $0.05, CO calls $0.05, 2 folds, Hero calls $0.03

Flop: ($0.16) A♦: T♥: 5♥: (3 players)
Hero checks, MP bets $0.08, CO calls $0.08, Hero calls $0.08

Turn: ($0.40) J♦: (3 players)
Hero checks, MP bets $0.20, CO calls $0.20, Hero raises to $0.58, MP calls $0.38, CO calls $0.38

River: ($2.14) K♥: (3 players)
Hero bets $0.80

MP - 17/12 po 80hh i 8 stolików odpalone
CO - fisz, z którym miałem dynamikę(właściwie na nim się nabudowałem)

------------------------------

Pre - nie widzę powodu squeezowania i izolowania się na lepsze ręce

Flop - dostaję świetną cenę i oddsy na GS + BFD więc chyba std

Turn - spada najlepszy z outów. "reg" znowu uderza za pół pota a fiszka calluje. Raise jest oczywisty, pytanie ile? Wydaje mi się, że za mało walnąłem

River - No i tu miałem zagwozdkę. Uznałem, że skoro raisowałem turn, blokuje heartsy to muszę tutaj leadować. Fiszka callnie mnie z setami/2P a rega obstawiałem, że jest z tyłu. ~35%PSB wydaje mi się ok, żeby fiszka opłaciła.

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
trzasku
PokerStrategist

Preflop: Ja squeezuje KQo jako bottom. Mimo tego, że jak dostaniemy call często będziemy behind to bardzo częste wygrywanie rozdania już preflop lub przez c-bety będzie rekompensowało spoty w których będziemy musieli foldować tę rękę na flopie jak tylko cold callniemy.

Flop: Nie masz tam oddsów na BDFD+GS. Masz tam zaledwie oddsy 4:1. Osobiście gram snap fold.

Turn: As played gram wysoki raise od two pair, FD, SD, AK, AQ, tym bardziej że to multiway. Minimum za 1,4 (all-in) niżej to ogromna strata value i dawanie przeciwnikom za dobrych oddsów na call. Jak ma tamten zakres co podałem to callnie, słaby reg często pomyśli że blefujesz bo są dwa FD.

River: As played wrzucam resztę for value od dwóch par. Check/call nie wchodzi w grę a check/fold według mnie jest słaby ponieważ rybka callnie z wieloma gorszymi rękoma.

Powtórzysz sobie artykuły dla początkujących bo myślę, że mogą Ci dużo rozjaśnić w grze.

Odpowiedz
Cytat
jejeejej
Oldschool Grinder

Na turnie dużo wyżej raisuje zwłaszcza, że fish sprawdzi pewnie każdego Ax, flushdrawy

Odpowiedz
Cytat
AGrochowski
BlackMember

pre easy sqz, chcesz izolować sobie fisha za wszelką cenę i grać z nim HU!!!
flop oczywiście call
turn nie miałbym nic przeciwko jakbyś zagrał x/r AI skoro mówisz że masz fajnego fisha w rozdaniu
river albo mały block bet albo check/decide w zależności od sizingu rywali, owszem blokujesz Qh ale nie blokujesz Ah oraz sc przez co jeden jak i drugi może mieć całą paletę suited Ax, sc które graliby dokładnie w taki sposób

Odpowiedz
Cytat
bezeliusz
Poker Player

Squeezujac unikasz multiwaya OOP gdzie czesto bedziesz poddawac pule. Na turnie mozna spokojnie wsuwac, masa rak sie tam splaci.

Odpowiedz
Cytat
malczos
PokerStrategist

Na River to spadła zła karta vs dwóch graczy. Aby nie komplikować sobie za bardzo gry to zagrał bym all in T. Calluja Dwie pary, jakiś AQ i FD.

Odpowiedz
Cytat