Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KQo

6 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
294 Wyświetlenia
Moderator
baadnewz01

Party, $0.10/$0.25 No Limit Hold'em Cash, 9 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $27.27 (109.1 bb)
BB: $25 (100 bb)
UTG+1: $36.12 (144.5 bb)
UTG+2: $22.56 (90.2 bb)
MP1: $25.95 (103.8 bb)
MP2: $25 (100 bb)
MP3: $26.64 (106.6 bb)
Hero (CO): $28.08 (112.3 bb)
BTN: $4.81 (19.2 bb)

Preflop: Hero is CO with K Q
UTG+1 calls $0.25, UTG+2 folds, MP1 calls $0.25, 2 folds, Hero raises to $1.50, 3 folds, UTG+1 calls $1.25, MP1 calls $1.25

Flop: ($4.85) T 9 K (3 players)
UTG+1 bets $2.50, MP1 folds, Hero raises to $7.50, UTG+1 calls $5

Turn: ($19.85) 5 (2 players)
UTG+1 bets $27.12, Hero calls $19.08 and is all-in

River: ($58.01) T (2 players, 1 is all-in)

vs.
Na Flopie gram raise board jest drawowaty Turn spada blank?,a on mi wrzuca stack może tu miec trochę gorszych króli?lub jakieś FD czy call jest tu overplayem?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
Tomcis23

Hm, mamy tu mnała próbkę na gracza. W zasadzie unk ale rysuje się na pasywnego gracza pre, na post ciężko cokolwiek powiedzieć.

Flop raczej ok, Stół jak mówisz drawowaty ale w sumie to trafił ciebie. Obawaimy sie FD więc ten raise poprawny. Choć jak patrze na tą rękę z mojej perspektywy to ja grałbym tą rękę pewnie pasywnie i zagrał na unka call, ale ja jestem fishkowaty nieco.

Ale na T, po twoim raisie na F i jego shipie na T to już odpuszczam. Nie wiesz z czym tak może zagrać. Może wiec sety, dwie parki, strita. Callując liczysz na FD. Słabszy K to tylko KJ. Mając za mało info ja folduje

Odpowiedz
Cytat
wma21

Cześć

Skoro grasz raise na F to dla mnie po to, że widzisz sporo słabszych układów, które ten twój raise callną (dla value czyli masz powyżej 50% equity). Skoro tak, to co zmieniła karta na T? Przecież to jest blank, a taki fish równie dobrze może tu grać w ten sposób ze słabszym Kx czy drawem więc przy potrzebnym equity na poziomie ~33% masz call T. Jasne, że próbka jest mała ale na pewno karta na T nie zmienia aż tyle, że z equity powyżej 50% na F lecimy na equity poniżej 33% na T.

Odpowiedz
Cytat
Tomcis23

Napisane przez wma21
Cześć

Skoro grasz raise na F to dla mnie po to, że widzisz sporo słabszych układów, które ten twój raise callną (dla value czyli masz powyżej 50% equity). Skoro tak, to co zmieniła karta na T? Przecież to jest blank, a taki fish równie dobrze może tu grać w ten sposób ze słabszym Kx czy drawem więc przy potrzebnym equity na poziomie ~33% masz call T. Jasne, że próbka jest mała ale na pewno karta na T nie zmienia aż tyle, że z equity powyżej 50% na F lecimy na equity poniżej 33% na T.

Oczywiście że na F gramy for value. Oczywiście że karta na T jest blankiem. No ale przecież jego ship na T też chyba należy zinterpretować. Idąc tym tokiem myślenie tak graliśmy for value na F to niezależnie od akcji przeciwników, w zasadzie bez żadnego info o nich zawsze mamy sie stackować?????

Kompletnie sie z tym nie zgadzam. A zakładanie tu słabszego K jest czystym wishfull thinking.

A tak z czystej ciekawości, co pokazał?

Odpowiedz
Cytat
baadnewz01 Autor wątku
Moderator
baadnewz01

Napisane przez Tomcis23

A tak z czystej ciekawości, co pokazał?

K5o

Odpowiedz
Cytat
wma21

Napisane przez Tomcis23

Oczywiście że na F gramy for value. Oczywiście że karta na T jest blankiem. No ale przecież jego ship na T też chyba należy zinterpretować.

A gdyby wrzucił stacka na F nie na T to grasz raise/fold? To jest fish i jego linie nie są takie jak rega czyli on nawet z drawem czy słabszym Kx może grać tu call F i wrzut T tak samo jak wrzut stacka na F.

Odpowiedz
Cytat