Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KQo

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
159 Wyświetlenia
ArcadiusK
Oldschool Grinder

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]MP2$5.57:///////;MP3$10.00:///////;CO$16.53:///////;BU$14.46:///////;SB$7.75:///////;BB (Hero)$10.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with Q:s, K:d.
MP2 calls $0.10, 2 folds, BU raises to $0.40, SB folds, Hero calls $0.30, MP2 calls $0.30.

Flop: ($1.25) 4:d, 3:c, 8:s (3 players)
Hero checks, MP2 checks, BU checks.

Turn: ($1.25) Q:c (3 players)
Hero bets $0.85, MP2 calls $0.85, BU calls $0.85.

River: ($3.8) 9:h (3 players)
Hero bets $2.20, MP2 raises to $4.32,

Obaj unki. Ten MP2 to pewnie fish bo gra niepełnym stackiem i limpuje.

Jak to gracie i jakie stosujecie sizingi?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
toony122
Oldschool Grinder

Witam

Przed flopem call i 3-bet sa spoko, z KQo wolałbym jednak 3-betować , szczególnie jeśli nie znasz graczy. KQs byłoby lepsze na call.

Na postflopie gram bet 1$ na turnie i bet w okolicach 2/3 puli na river. Do tego raise spasowałbym, nie wiesz wiele o przeciwniku, ale w tym rozdaniu pokazał pasywność na 3 streetach i potem gra min raise gdzie skompletowało się JT i jest sporo możliwych 2pair.

pozdrawiam
Toony

Odpowiedz
Cytat
nickunknow
PokerStrategist

Na riverze będziemy mieć do dołożenia 2,12 do ok. 10$, czyli do calla wystarczy nam 16,6% equity. Nie mamy info o przeciwnikach, ale czy przy takich oddsach możemy spasować?

Odpowiedz
Cytat

toony122 czy mógł byś rozwinąć dlaczego KQo wolisz 3b na unków? Skoro ich nie znamy to nie wiemy jak grają w 3b potach. Dlaczego KQs jest lepsze na call?
Czemu taki duży sizing?

Sory za te dziecinne pytania ale mam kryzys pokerowy :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
toony122
Oldschool Grinder

Napisane przez nickunknow
Na riverze będziemy mieć do dołożenia 2,12 do ok. 10$, czyli do calla wystarczy nam 16,6% equity. Nie mamy info o przeciwnikach, ale czy przy takich oddsach możemy spasować?

Dla mnie to jest close sytuacja, myślę, że jesteśmy często do tyłu, ale masz rację, że przy takiej cenie wystraczy, że od czasu do czasu on tak zagra z jakąś gorszą ręką a zagranie będzie ok.

Prawdopodobnie call jest tutaj na plus i troszeczkę sie pospieszyłem przy pisaniu tej oceny, ale z drugiej strony nie uważam żebyśmy na tym zagraniu robili dużo $. Obie opcje są dla mnie close, ale przy takich pot oddsach callowanie rzadko będzie błędem.

Odpowiedz
Cytat
toony122
Oldschool Grinder

Napisane przez 3rn3st77
toony122 czy mógł byś rozwinąć dlaczego KQo wolisz 3b na unków? Skoro ich nie znamy to nie wiemy jak grają w 3b potach. Dlaczego KQs jest lepsze na call?
Czemu taki duży sizing?

Sory za te dziecinne pytania ale mam kryzys pokerowy :facepalm:

Wolę 3-bet bo to jest ręka, która nie gra dobrze multiway, a za to może trafić mocne parki, które będą dobrymi rękami w 3 betowanych potach ( o ile ktoś nie ma tam super tight zasięgu), a tutaj prawie zawsze będziemy grać 3-way.

KQs jest o tyle lepsze, że ma większą szansę, na trafienie flusha / flush drawa / backdoor flush drawa, które dadzą nam albo mocniejszą rękę albo dodatkowe equity, które liczy się w pulach mulitway. Z KQo najczęściej skończysz z top pair jeśli coś trafisz, z KQs masz dodatkowo szanse na prawdziwego mostera czyli flusha.

Większy sizing ponieważ bardzo często mamy najlepszą rękę i przeciwnicy mogą spokojnie sprawdzić z gorszymi (reg z flush drawem, Qx jeśli trafił, fish z znacznie szerszym zasiegiem). Poza tym jesteśmy na turnie i ciężko będzie nam już zbudować duża pulę z mocną ręką.

Co do pytań to spokojnie je piszcie jeśli coś jest w moim wypowiedziach niezrozumiałe czy pominięte albo z czymś się nie zgadzacie. Po to tu jesteśmy żeby dyskutować :D

Odpowiedz
Cytat