Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Kq

5 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
134 Wyświetlenia
Lepracun

Poker Stars $0.10/$0.25 No Limit Hold'em - 5 players - View hand 2404835
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

SB: $26.32
Hero (BB): $34.08
UTG: $27.08
CO: $23.15
BTN: $29.08

Pre Flop: ($0.35) Hero is BB with K :club: Q :spade:
UTG raises to $0.75, 3 folds, Hero raises to $2.40, UTG calls $1.65

Otwiera totalny unk 24/19, F3b 50, po 38 rękach
Decyduje sie na 3b, aby mieć inicjatywe postflop

Flop: ($4.90) J :heart: 8 :spade: 7 :heart: (2 players)
Hero bets $3, UTG calls $3

Nie wiem jaki mogę przypisać zasięg przeciwnikowi. Czy w takim razie wolisz sie tu poddać, mając słabe equity?

Turn: ($10.90) 8 :heart: (2 players)
Hero checks, UTG bets $4.75, Hero folds

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
Lepracun Autor wątku
Lepracun

a

Odpowiedz
Cytat
muckinfella

Hey

Srednio podoba mi sie 3bet pre na tych pozycjach-> zamieniasz rękę w bluff na unka a postflop wcale nie masz zawsze czystych 3 streetow of value na Kxx/Qxx etc. i bazujesz na FE na flopie. 3b jest fajny jesli masz jakiekolwiek info na temat jego ftcbets (nawet po dosc malej probce) lub tego, ze on luzno calluje 3b etc.

As played, ten board trafia w zasadzie w kazdy mozliwy range i nie majac praktycznie equity (2 overs + widoczny backdoor straight draw), zdecydowanie XF flopa.

Pozdr

Odpowiedz
Cytat
Lepracun Autor wątku
Lepracun

Tak, chce zamienić ręke w blef, dlatego jeżeli trafie K lub Q nie bede grał tego do końca ja value handa - raczej safe mode.

Nie pamiętam, w którym filmiku, ale identyczną sytuacje miał jakis trener, tylko chyba miał AJo i właśnie uzasadniał tym, że woli grac z inicjatywą.

Dlaczego uważasz, że granie bez inicjatywy OOP bedzie bardziej profitowe? Czy nie bede zmuszony grac fit or fold?

Odpowiedz
Cytat
muckinfella

Jesli swiadomie zamieniasz ją w bluffa i nie bedziesz pakowal sie w ciezkie spoty na T/R przy trafionych boardach, wtedy ok.

Tutaj zasadniczo dla mnie roznica w callu\3betcie zalezy w sporej czescdi od doswiadczenia i ogrania danego gracza postflop. Najwiekszym problemem jest 3bet a pozniej bet-bet-bet tudziez bet-bet-XC z kazda TP etc.

Pozdr

Odpowiedz
Cytat