Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Kq

6 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
110 Wyświetlenia
MotorcycleBoy25

PokerStars - $0.50 NL - Holdem - 9 players
Hand converted by PokerTracker 3

BTN: $25.00
SB: $50.00
BB: $40.00
UTG: $25.42
Hero (UTG+1): $50.75
MP: $52.81
MP+1: $42.22
LP: $39.77
CO: $50.14

SB posts SB $0.25, BB posts BB $0.50

Pre Flop: ($0.75) Hero has K♥ Q♦

fold, Hero raises to $1.50, fold, fold, LP calls $1.50, fold, fold, fold, fold

Flop: ($3.75, 2 players) T♠ J♠ Q♥
Hero bets $3.00, LP raises to $6.00, Hero calls $3.00

Turn: ($15.75, 2 players) 6♥
Hero checks, LP bets $4.00, Hero calls $4.00

River: ($23.75, 2 players) 5♣
Hero checks, LP bets $28.27 and is all-in, Hero calls $28.27

Rywalem jest fish typu 60/40/

Decyduję się na cbet, on ma masę trashu oraz drawów, które calluje. Na jego raise decyduję się na pot control i gram jedynie call, nie biorę pod uwagę fold - on gra tutaj zbyt szeroko i zbyt często będzie spazował. Na turn dalej pot controluję na tym paskudnym boardzie mając spore equity. Na river rywal wrzuca stacja: jako że turn i river nie umacniają znacznie jego rangu z flopa, i to nie wygląda na value beta decyduję się na call. Jest to guessing game, do profitowego calla potrzebuję ok. 35-40% i nie wiem, czy kolejny raz zagrałbym tak samo.

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
Demiurg12

hej

Flop tez tylko calluje probojac reazliowac equlity , przydalby sie wieksze info zeby moc tutaj wrzucac staka , jak duzo wygrywa na shodownach jakies ready z czym tak wczesniej gral jak bardzo spazowal itp , bez tego gram tylko call

Turn tak samo , river to jest fold zeby to callowac musze miec reada lub widziec ze on potrafil napierdalac potsize/overbety z niczym , inaczej to folduje zbyt czesto zobaczymy tutaj strita/seta/2pary

Odpowiedz
Cytat
zebro18

moim skromnym zdaniem często tam zobaczymy 2p z flopa, podoba mi się call na R, są do niego przesłanki :) ale czy mógłbyś podesłać jakieś bardziej szczegółowe staty, jego agresję, raise cbet/ wts/w$sd/wwsf/jakieś ready/

pozdro.

Odpowiedz
Cytat
MotorcycleBoy25 Autor wątku
MotorcycleBoy25

Nie podaję statystyk, ponieważ nie posiadam wystarczającej wielkości próby rąk. Jest to klsayczny pojedynek vs unk-fish.

Odpowiedz
Cytat
Demiurg12

ja opierajac sie na doswiadczeniu w takich spotach to po prostu folduje , nie raz to callowalem i na np 30 spotow z fiszami gdzie overbetowali moze jakies 2-3 mieli busted drawa czy jakies smieci , a w 90% to sa po prostu monstery , do tego nie mamy jakies swietnej reki , a tak jak pisałem jest mnostwo 2 par i lepszych ukladow

Odpowiedz
Cytat
MotorcycleBoy25 Autor wątku
MotorcycleBoy25

Zgadzam się - częściej to będą mocne układy. To overplay z mojej strony, najważniejszym czynnikiem przemawiającym za call jest moim zdaniem bardzo szeroki zasięg, jakim on tutaj będzie kontynuował postflop, a ja ciągle mam TP z mocnym kickerem. Taki push nie daje także najlepszych oddsów pod profitowy call.

Odpowiedz
Cytat