Check flop i generalnie decide jeśli będzie jakieś sensowne podbicie w okolicach 1/2 - 2/3 puli to fold. Co do twojej linii to grałbym niższy bet 1/2 puli i na turnie x/f
Te rozdanie to no brainer. Bylo fajnie pre flop a po flopie. Papa i go next nad czym sie tu rozwodzic?
Najpewniej x f flopa na turnie tez bym gral x f i na river x decide
@7bekon7 Na któryś kursie Rusher powiedział jak byliśmy agro pre i nie trafiliśmy flopa zagrać cb dla blefu i właśnie to wdrążyłem w moją strategię bo dużo ludzi zrzuca do cb. Może źle mnie zrozumiałeś bo to był zwykły cb, a nie zamiana ręki w blef. Bo od razu wiedziałem że nie będę betować turn. Może to nie zbyt dobre zagranie ale dużo ludzi zrzuca jak na razie.
Żeby go tutaj wyblefować sądzę że musiałbym 2 razy betować i to za co najmniej 2/3 puli bo nie ma szerokiego rangu i jest na MP. Dlatego nie sądziłem że to dobry pomysł.
Jak znajdę chwilę to zajrzę do notatek i przypomnę sobie podstawowe zagadnienia może moja gra już zmierza w złym kierunku.
@xbibol
Podejrzewam że A5s raczej grałoby x/c niż bet. Nie widzę tutaj gorszych rąk które sprawdzają taki board bo to nie był fish.
Jednie poprzez check może dojść do showdownu i tam coś ugrać, ewentualnie wyłapać blef.
Podejrzewam że podpaliłem się tym że trzymam KK i chciałem usilnie wygrać pulę mogłem na spokojnie grać x/c x/f
A czy mając KK nie chcemy wyrzucić np A5s? Czy po prostu gramy x/c dwa streety i płacimy Panu z lepszą ręką? A wciąż możemy dostać call od słabszych... Poza tym napisałem: " mając TT, JJ itp chcę reprezentować Ax zwłaszcza wysokie Ax, Qx właśnie po to żeby wyrzucać niskie Ax, sensowne?
Pewnie, że nie chcemy wyrzucić A5s, bo raz - on tego nie ma w range'u i dwa - nawet jakby miał to i tak tego nie sfolduje. No i nie musimy grać x/c przez dwa streety. Poza tym zauważ sprzecznośc w tym co napisałeś. Chcesz grać bet z KK, żeby wyrzucić słabą top parę i jednocześnie chcesz grać bet z KK, żeby dostać call od słabszych par.
To w końcu on będzie nas callował czy do nas foldował? I po kiego licha mając TT, JJ itp. czyli made hand miałbym chcieć repować lepszą made hand ? Nie widzę powodu.
Ja już nie planuję się udzielać w tych wątkach ze free, ale dam graczom micro jeszcze jedną zajebiście, ale to zajebiście ważną radę. Oto moja rada: Popracujcie nad fundamentami i nad zrozumieniem konceptów, bo inaczej zawsze będą się pojawiać sprzeczności i linie, które może wyglądają logicznie, ale nie są zgodne z fundamentami, a zatem mają marną szansę powodzenia.
Peace, much love, namaste.
@ 7bekon7
Po raz: A możesz mi napisać dlaczego rywal z HJ, który gra call do open raise z UTG+2 nie może mieć w range'u Axs( w sensie A2s-ATs)?
Po dwa: A skąd wiesz, że nie folduje niskich Axs, jak trafi Top Pair do dwóch/trzech beczek?? zwłaszcza vs Hero in UTG+2??? (wcześniejsza pozycja, czyli węższy zakres, który spokojnie ma AT+).
Kolega trochę manipuluje:
Chcesz grać bet z KK, żeby wyrzucić słabą top parę i jednocześnie chcesz grać bet z KK, żeby dostać call od słabszych par
sam napisałeś:
Chcesz grać bet z KK, żeby wyrzucić słabą top parę
. I tak ,mając KK chcę wyrzucić Ax, to bez sensu?
I uważasz, że raz na jakiś czas nie dostaniesz call od TT, JJ, może 99?
Tak w pierwszej kolejności chcę bluff'ować, a przy okazji dla pewnej części rangu grać for value. Rzadko bywa, że mamy ultimate nuts!
Jeśli nie widzisz powodu, żeby reprezentować board, to chyba nie do końca rozumiesz grę range'ami. Czyli uważasz, że mając TT, JJ nie będziesz chciał wyrzycić KK, Ax, tylko poddajesz rękę, bo taki board? Czy mając Ax, Qx grałbyć na takim boardzie x, zawsze? Właśnie chodzi o to jak grasz na danym boardzie range'm, a nie konkretną ręką!
Przyznaję i chyba wcześniej też pisałem, nie gram FR więc może masz rację i moje uwagi są złe, bo nie wiem jakie range mają gracze na Full Ringach. Co nie zmienia faktu, że twoje uwagi są NIT-owate, nie zdarza ci się bluff'ować? Choćby po to, żeby twoje statystyki nie były zbyt czytelne? Oczywiście, jak sytuacja jest odpowiednia do bluff'u.
oczywiscie 7bekon7 ma tutaj racje, a xbibol to taki wrecz stereotypowy uzytkownik z dzialu oceny rozdan, czyli nie za bardzo wie o co chodzi, ale mozna kogos wyzwac od nitow i jest git. Podpisuje sie 7bekon7 pod tym co napisales- zupelnie bez sensu jest sie tutaj udzielac, bo rozdania, ktore sa tutaj wrzucane w 90% to nie sa rozdania gdzie rozkminka jest rzeczywiscie ciekawa, mozna cos policzyc w solverze i samemu cos z tego wyniesc. To sa handy na poziomie basic gdzie trzeba po prostu wiedziec o co w tej grze chodzi, wiec szkoda czasu na to, zwlaszcza jak jeszcze trzeba sie kopac z koniem. Ev-
@RogerMorales
kolego, akurat jeśli chodzi o wyzywanie się, to Ty nazywasz mnie:
stereotypowy uzytkownik z dzialu oceny rozdan
, Ja napisałem:
twoje uwagi są NIT-owate
Podkreślam - "uwagi"!!! Może faktycznie było to niepotrzebne.
Chyba masz problem z czytaniem ze zrozumieniem.
Po drugie primo, nie każdego stać na solver! Jak Ty masz dostęp, to może napisz coś konstruktywnego, odnieś się do moich lub innych użytkowników uwag. Napisz jak to w solverze wygląda, może coś podpowiedz.
Tymczasem Ty zachowujesz się jak trol, wyzywasz, obrażasz - jak masz tak robić, to faktycznie lepiej żebyś się nie udzielał.
Ja do kolegi @7bekon7 nie mam nic, próbuję z nim dyskutować o rozdaniu, mam swoje przemyślenia, piszę konkretne uwagi. I może nie mam racji, 7bekon7 może mieć inne zdanie, może mieć większą wiedzę i umiejętności niż Ja, ale w takim razie proszę mi to "wyoślić", pokaż, udowodnij jakoś że się mylę żebym wiedział na przyszłość gdzie moje rozumowanie jest błędne. To nie będę pisał więcej bzdur.
Poza tym pamiętaj, że te rozdania najczęściej wstawiają ludzie grający NL2/5/10/25, więc nie oczekuj ciekawych rozkminek. Nie umniejszając oczywiście autorom tych rozdań, to jednak nie są stawki NL200+, a ty oczekujesz "ciekawych rozkminek". Te wątki są często dla autorów próbą poszukania porady jak grać, jak się uczyć, na co zwrócić uwagę, jak poprawić swoją grę, sposób myślenia, itp.
Tymczasem Ty oczekujesz tu rozrywki w postaci "ciekawych rozkminek". W większości ludzie wrzucający tu rozdania, nie robią tego żeby pochwalić się jak zajeb.ście ciekawy problem spotkali w rozdaniu.
Jeśli Ty masz takie rozdania, które pokazują takie ciekawe, nietypowe sytuacje, to wrzuć, pokaż jak to zagrałeś, jaki był twój proces myślowy, pokaż jak to należy robić, jaką strategię i dlaczego zastosowałeś - może i inni mogliby się czegoś nauczyć.
I po trzecie primo, skąd autor tego wątku, czy inny użytkownik (pokerzysta - minej lub bardziej pro) ma wiedzieć o co w tej grze chodzi, jak jedyne co piszesz, to że Wy nie wiecie o co w tej grze chodzi, więc (w domyśle) nie będę z wami dyskutował, bo nikt mi za to nie płaci - więc EV-.
Do @7bekon7 możesz napisać jaki rywal będzie tam miał range? Piszesz, że A5s nie ma w arangu, to proszę napisz jaki ten range według ciebie jest.
Ps. jeśli moimi poprzednimi wpisami kogokolwiek uraził, wyzwałem, itp., to szczerze przepraszam. Zawsze staram się pisać merytorycznie, na tyle na ile mi moja wiedza i umiejętności pozwalają i staram się nie robić osobistych wycieczek, czy wyśmiewać się z kogokolwiek. Jeśli jednak ktoś poczuł się urażony, to przepraszam.
Aż ręce opadają. xbibol, niestety to co piszesz jest toksyczne i pozbawione sensu. Takie zakręcanie wszystkiego, żebyś mógł wylać trochę frustracji. I na koniec piszesz, że przepraszasz itd., żeby wyglądało OK. Dla myślących ludzi taka dziecinada nie przejdzie. To tyle w temacie. Peace.
@xbibol czekaj, nazwanie kogos "stereotypowym uzytkownikiem to juz wyzwisko?
Napisane przez xbibol
@RogerMoralesPo drugie primo, nie każdego stać na solver! Jak Ty masz dostęp, to może napisz coś konstruktywnego, odnieś się do moich lub innych użytkowników uwag. Napisz jak to w solverze wygląda, może coś podpowiedz.
Tymczasem Ty zachowujesz się jak trol, wyzywasz, obrażasz - jak masz tak robić, to faktycznie lepiej żebyś się nie udzielał.
Haha, tekst jak od typowej maDki na forum. Mam solver poniewaz go kupilem za swoje pieniadze, czego nie rozumiesz? A nie mam zamiaru nic tutaj liczyc z prostego powodu- mam to w dupie czy sie nauczysz grac w pokera czy nie. Przeciez nikt mi za to nie placi. A dlaczego jestes w mojej ocenie stereotypowym uzytkownikiem tego dzialu? Bo jestes cholernie roszczeniowy. W swoich wypocinach nawet nie uzyles slowa prosze. No bo jak to, przeciez jak masz solver, za ktory zaplaciles to licz nam tutaj wszystkim, na co jeszcze czekasz?! Beka
EDIT: bo teraz doczytalem do konca Twoj post. Co do limitow to na kazdym limicie mysle mozna znalezc ciekawy spot. A co do pomagania to jakby tu byl inny odbior to na pewno byloby go wiecej. Zamiast tego mamy typa typu Pavluchenko, ktory wrzuca jakiegos spazza, ale jest tak leniwy, ze nie pisze nic. Zadnego toku rozumowania, ani nawet dzien dobry. A z drugiej strony mamy goscia w Twoim stylu "masz solver to mi licz".
Serio?
@7bekon7
to co piszesz jest toksyczne i pozbawione sensu
proszę o przykłady - tylko nie pisz o poście, w którym odpowiadam na bezpodstawny atak @RogerMorales! Oczywiście toksyczności, bo to że mogę pisać bez sensu i mylić się, oczywiście może być racją.
Przypominam Ci, że Ty pierwszy zapytałeś jakie stawki gram, co w domyśle miało umniejszyć w oczach opinii sens moich wypowiedzi i jest zwykłą manipulacją, a potem jeszcze poczułeś się urażony, bo napisałem, że twoje uwagi są dla mnie zbyt Tight!
Ja wylewam frustracje? ??? w którym monecie? Pisząc na temat rozdania, próbując dyskutować o range'ach, przedstawiając moją opinię? Czy gdzie?
@RogerMorales
Czyli napisanie komuś, że "twoje uwagi są NIT-owate" - to wyzwisko? Przypominam NIT, to określenie stulu gry! Tak samo jak LAG, TAG!
Ty nazywasz mnie "stereotypowym" (w domyśle fishem nie rozumiejącym tej gry) i jest w porządku, od tych co nie ogarniajątej gry, wyzywasz mnie od "typowej maDki" i jest OK, ale Ja obrażam?
No kur.a czego tu nie rozumieć?
Co więcej, zarzucasz mi że czegokolwiek od ciebie oczekuję? Ty potrafisz czytać ze zrozumieniem? Ani razu nie oczekiwałem od ciebie, ani nikogo innego żeby mi cokolwiek zrobił za darmo, jakbyś zadał sobie trud przeczytania moich postów, to widziałbyś że przede wszystkim staram się dyskutować na temat rozdania i jeśli kogokolwiek proszę o coś, to tylko o uzasadnienie swojej opinii lub konkretne kontrargumenty. Ale Ty po pierwsze nie czytasz, a jeśli już to nie rozumiesz co jest napisane!
Cieszę się, że cię stać na solvera, ale jeśli komuś zarzucasz błędy w rozumowaniu na podstawie solvera, to podaj przykłady. Tylko tyle oczekuję, nie pisz, że ktoś nie ma racji bo tobie inaczej wychodzi w solverze. I co wszyscy mają ci uwierzyć bo masz solvera i sprawdziłeś?
Po drugie nie oczekuję od ciebie żebyś cokolwiek robił za darmo - co swoją drogą nie jest zbyt ... koleżeńskie, albo nie odpowiadaj i nie trać swojego drogocennego czasu, albo jak już się wypowiadasz, to użyj konkretów, odnieś się do moich błędnych twoim zdaniem uwag. Uzasadnij swoją opinię, poprzyj jakimiś obliczeniami, statystykami, czymkolwiek. Tymczasem piszesz, moja racja jest najmojsza i basta!
Ja niczego od ciebie nie oczekuję i nie wymagam, ale jeśli piszesz w dziale oceny rozdania, to dyskutuj ze mną (tak jak z innymi) merytorycznie. Przestań zarzucać mi i reszcie braki wiedzy, tylko pisz konkretnie, bo skoro Ja jestem stereotypowym, to znaczy że uważasz innych użytkowników piszących w tym dziale za takich jak Ja!
Co więcej, piszesz że jestem roszczeniowy?? No to już jest okropne, ubliżasz mi w każdym możliwym momencie, jak się okazuje nawet nie czytając moich postów! I ty masz czelność mieć do mnie pretensje, że użyłem słowa "NIT"? Piszesz, że w moich postach nie użyłem słowa "proszę", to zobaczmy:
- dwa posty wyżej
Do @7bekon7 możesz napisać jaki rywal będzie tam miał range? Piszesz, że A5s nie ma w arangu, to proszę napisz jaki ten range według ciebie jest.
- jeszcze wcześniej, może nie "proszę" ale o podobnym wydźwięku - staram się nie używać tych samych słów zbyt często - taka próba bycia poprawnym stylistycznie
@ 7bekon7
Po raz: A możesz mi napisać dlaczego rywal z HJ, który gra call do open raise z UTG+2 nie może mieć w range'u Axs( w sensie A2s-ATs)?
I na koniec dziwicie się, że ludzie nie chcą tu pisać, a jak już piszą to zdawkowo, frazesami żeby przypadkiem ktoś się nie przyczepił? Jak człowiek ma swoje zdanie odmienne od waszego, to nie próbujecie go zrozumieć czy choćby sprostować, tylko od razu jazda! Tak, jest ostatnio wiele wrzucanych rozdań bez opisu, bez komentarza, bez analizy, przedstawienia toku myślenia, ale czy to was dziwi? Jak w ten sposób odpowiadacie?
Bez odbioru!
Wow. Panie i Panowie, stawiam stówę na to, że mamy tu do czynienia z kolesiem, który jest narcyzem. Być może nawet ma NPD, czyli narcystyczne zaburzenie osobowości. A to czego byliście świadkami to typowy narcissistic rage. Z jednej strony współczuję Ci kolego, bo emocjonalnie jesteś nadal w 6 roku życia i to nawet nie jest Twoja wina. Get help.
Nie, miałem już wam nie odpisywać i pewnie robię błąd, ale wyleję teraz trochę frustracji.
Prawdę powiedziawszy przestraszyłem się tego co napisałeś, bo kur.a może faktycznie coś jest na rzeczy. Przecież chory psychicznie nie wie, że jest chory...
Dla zainteresowanych podaję link, bo sam musiałem sprawdzić co to NPD - swoją drogą sporo wiesz o tym schorzeniu, jakieś doświadczenia, leczysz się?
NPD
Strasznie szybko wyciągnąłeś wnioski z moich dwóch ostatnich wpisów i zdiagnozowałeś moje problemy, a wszystko to po to żeby kolejny raz mi ubliżyć. Sam w jednym krótki wpisie wyzywasz mnie od narcyzów i emocjonalnych 6-latków, a obrażasz się bo nie do końca zgadzam się z twoim zdaniem? Co więcej, nie zgadzam się z tobą tylko dla tego, że nie podałeś mi żadnych konkretnych uzasadnień twojej opinii. Być może zrozumiałbym i przyznał Ci rację gdybyś konkretnie napisał gdzie jest mój błąd w rozumowaniu. Zamiast tego na forum obrzucasz mnie inwektywami. Co więcej, kolejny raz manipulujesz pisząc: "jest narcyzem. Być może nawet ma NPD". Narcyz i NPD to to samo! Narcyz to osoba, która ma NPD, a NPD to nazwa jednostki chorobowej. Robisz ten zabieg stylistyczny żeby pokreślić powagę i prawdziwość twojej wypowiedzi! Jak ktoś jest narcyzem, to na pewno ma NPD!
Proszę nie odpisuj już mi więcej.
OMG
co za stek bzdur, ale się uśmiałem. Pod każdym cytatem mógłym napisać "nieprawda" albo "kłamstwo". Odniosę się jedynie do tej części:
Narcyz i NPD to to samo! Narcyz to osoba, która ma NPD, a NPD to nazwa jednostki chorobowej. Robisz ten zabieg stylistyczny żeby pokreślić powagę i prawdziwość twojej wypowiedzi! Jak ktoś jest narcyzem, to na pewno ma NPD!
Nieprawda od początku do końca.
Przestań już pisać kolego, ja staram się robić zwięzły post, a Ty napierdalasz całą stronę A4 za każdym razem po to, żeby odwrócić kota ogonem i uprawiać manipulację ( wiem, lubisz to słowo )
Wątek zamknięty. Z tymi KK to jest easy check. Dziękujemy za uwagę.
Napisane przez xbibol
Cieszę się, że cię stać na solvera, ale jeśli komuś zarzucasz błędy w rozumowaniu na podstawie solvera, to podaj przykłady. Tylko tyle oczekuję, nie pisz, że ktoś nie ma racji bo tobie inaczej wychodzi w solverze. I co wszyscy mają ci uwierzyć bo masz solvera i sprawdziłeś?
Chlopie, ty mi cos pisales o czytaniu ze zrozumieniem? Ja wyraznie napisalem, ze tutaj wrzucane sa handy, ktore zazwyczaj NIE sa ciekawe, nie wymagaja wiekszych rozkminek i nie nadaja sie do liczenia w solverze, a teraz mi pieprzysz, ze jak policzylem cos w solverze to powinienem to byl przedstawic, zeby inni tez to widzieli. Ty zrozumiales, ze ja napisalem, ze nic NIE liczylem w solverze, bo tu nie ma czego liczyc i ze to sa rece, ktore wymagaja podstawowego rozumienia koncepcji tej gry, czy nie bardzo to zrozumiales? I kolejny raz kiedy nie potrafisz czytac ze zrozumieniem, bo wyraznie zaznaczylem cytat, w ktorym byles roszczeniowy, a potem jestes zdziwiony, ze tak cie nazwalem. Tak jak i nie rozumiesz podstawowych zalozen gry, tak nie rozumiesz, ze w tym watku lepsi gracze oceniaja rozdania PRO PUBLICO BONO i jedynym sposobem w jakim mozna sie im odplacic to wdziecznosc, ktorej na prozno tu szukac. Ja nie rozumiem dlaczego dla tak wielu jest to az tak skomplikowane i trudne do przyswojenia, ale to jest pewnie powod, dla ktorego cale zycie siedza na nl5
Dalej się pogrążasz,
Napisane przez xbibol
@RogerMoralesPo drugie primo, nie każdego stać na solver! Jak Ty masz dostęp, to może napisz coś konstruktywnego, odnieś się do moich lub innych użytkowników uwag. Napisz jak to w solverze wygląda, może coś podpowiedz.
Taki fragment wkleiłeś, jeśli uważasz, że roszczeniowe jest oczekiwanie od rozmówcy aby uzasadnił swoją opinię/zarzuty, to nie mam pytań. To o co mógłbym Ja lub choćby autor takiego wątku spytać? Chyba o nic, bo byłby roszczeniowy i niewdzięczny, że w ogóle raczyłeś przeczytać!
Roger, on będzie tak robił w każdym poście, bo tylko tak czuje się ważny, gdy ktoś zwraca uwagę na te jego brednie. Nikt nie jest aż tak tępy, więc koleżka specjalnie udaje, że nie rozumie, żeby dostać trochę uwagi.
A gdyby ktoś był ciekaw jak wygląda pasywna agresywność, albo coś co nazywamy gaslighting to wystarczy rzucić okiem na posty xkibola, biedak myślał, że nikt nie zauważy.
Napisane przez 7bekon7
Roger, on będzie tak robił w każdym poście, bo tylko tak czuje się ważny, gdy ktoś zwraca uwagę na te jego brednie. Nikt nie jest aż tak tępy, więc koleżka specjalnie udaje, że nie rozumie, żeby dostać trochę uwagi.A gdyby ktoś był ciekaw jak wygląda pasywna agresywność, albo coś co nazywamy gaslightning to wystarczy rzucić okiem na posty xkibola, biedak myślał, że nikt nie zauważy.
![]()
No coz, konsensusu to tutaj raczej nie uswiadczymy. Zatem nie bede juz sie pograzal, jak tu pan xbibol stwierdzil
A co do kolegi wyzej to smiem twierdzic, ze on wlasnie nie udaje, dlatego dalsza dyskusja mija sie z celem.
O kutwa, hahahah
7bekon7 to już nawet nie jest okropne co piszesz, to jest żałosne. Jaką jeszcze chorobę mi wymyślisz? To jest jak desperackie chwytanie się najgorszych zagrań poniżej pasa, żeby tylko zgnoić przeciwnika. Nie jesteś w stanie rzeczowymi argumentami pokazać swojej racji, przekonać opinię więc zniżasz się do ubliżania, oczerniania, dyskredytowania, manipulowania wypowiedziami, itd. i ani jednegokonkretnego argumentu! A najgorsze, że Ja próbowałem z tobą dyskutować o rozdaniu, to Ty i twój KOLEGA zaczęliście mnie atakować, bo co? Bo śmiałem spytać o cokolwiek, poprosiłem o uzasadnienie twojej opinii? Obaj zachowujecie się dokładnie tak napisałeś w tych wszystkich oczerniających i atakujących mnie postach, w dodatku ciągle manipulujesz!
Aaa w tym ostatnim poście zapomniałeś zacząć od Panie i Panowie - żeby podnieść doniosłość twojego odkrycia i nie dodałeś, że jestem gaslightingerem (czy czym tam innym), a może nawet wykazuję pasywną agresywność. No weź jak już brniesz w tą narrację, to przynajmniej bądź konsekwentny. Już nawet nie chce mi się sprawdzać, co znaczy pasywma agresja, czy gaslighting, Jeszcze czekam aż zaczniesz mnie wyzywać od sierot, półgłówków i oskarżysz mnie o koklusz i gradobicie.
RogerMorales o jakim konsensusie ty mówisz? Jedyne co napisałeś w tym wątku, to były ataki na moją osobę. Nie napisałeś ani jednego wpisu o tym rozdaniu, którego dotyczy ten wątek i ty oczekujesz konsensusu? No kur.a co za tupet!
Ale spoko, więcej już wam nie odpiszę, więc spokojnie napiszcie jeszcze coś na koniec, bo wasza mania wyższości i megalomania wymaga aby mieć ostatnie zdanie.
Bez pozdrowienia
drogi xbibolu, niestety musze cie zmartwic- nie wiem kim jest 7bekon7, nie znamy sie, nigdy z nim nawet nie rozmawialem i kojarze goscia tylko z forum, tak samo jak i ciebie. Wiec nie dzialamy w komitywie, najwyrazniej caly swiat przeciwko tobie. A konsensusu nigdzie nie napisalem, ze oczekuje, za to wyraznie napisalem, ze srednio mnie obchodzi dojscie do niego, bo to jest wylacznie twoj problem czy ty zrozumiesz jakies koncepty czy ich nie zrozumiesz. Ni mnie to ziebi, nie grzeje, za to ty widze jestes strasznie uruchomiony. Wszystkiego dobrego
EDIT: w ogole beczka, ze piszesz bekonowi o tym jak to cie nie diagnozuje, a na koniec piszesz do mnie o megalomani i mani wyzszosci
Ja nigdzie niczego takiego do ciebie nie napisalem, a ty widze po uprzedniej krytyce bekona teraz w kierunku do mnie zaczales sie bawic w diagnoste