Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Kk Nl5

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
273 Wyświetlenia
radbar
PokerStrategist

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;Hero$5,00:///////;MP2$5,21:53/23/17/4,0/27/33/-/40;[/tg]
0,02/0,05 No-Limit Hold'em (9 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.67 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is UTG1 with K♥, K♣
Hero raises to $0,20, 2 folds, MP2 raises to $0,80, 5 folds, Hero raises to $2, MP2 calls $1,20.

Flop: ($4,27) 8♦, T♥, J♣ (2 players)
Hero bets $2,80 (All-In), MP2 calls $2,80.

Turn: ($9,87) T♣
River: ($9,87) 9♦ (1 players)

Final Pot: $9,87

Results follow (highlight to see):
Hero shows dwie pary, króle i dziesiątki (Kh Kc)
MP2 shows ful, walety na dziesiątki (Jh Js)

MP2 wins with ful, walety na dziesiątki (Jh Js)

4bet x 2,5 i na flopie reszta, czy od razu push (żeby nie mieć trudnej decyzji jeżeli spadnie A na flopie)?
Tutaj flop też nie jest zbyt przyjazny, bo oprócz AA bije mnie jeszcze JJ i TT które, myślę że ten przeciwnik mógłby tak zagrać.

4 odpowiedzi
maxxiseek
PokerStrategist

Tutaj powinieneś bardziej dociągnąć 4bet. Oprócz tego dla mnie well played. W 4betowanej puli na boardzie J high easy push z op :D

radbar Autor wątku
radbar
PokerStrategist

Sugerowałem się tym zdaniem z artykułu ze srebra:

(...)Jako wysokość 4-beta sprawdziło się stawianie 2,5 razy wysokości 3-beta. W ten sposób osiągasz wystarczająco fold equity, powiększasz pulę z silną ręką i inwestujesz nadal na tyle mało, by w odpowiednich sytuacjach móc zagrać opłacalny blef. (...)

2,5 x 0,8 = 2

maxxiseek
PokerStrategist

Ja się taką wiedzą nie popiszę, bo nie mam srebra, ale ludzie na tych limitach, gdy widzą, że jest to prawie miniraise to częściej sprawdzają ze słabszą ręką. :D

rusher88
PokerStrategist

Napisane przez maxxiseek
Ja się taką wiedzą nie popiszę, bo nie mam srebra, ale ludzie na tych limitach, gdy widzą, że jest to prawie miniraise to częściej sprawdzają ze słabszą ręką. :D

Hey!

Ty chcesz call od slabszej reki.

Anyway, tutaj mogles 4betowac mocniej, bo na tych limitach robisz 4bety tylko for value - a wiec chcesz budowac pule juz od preflopa. Na flopie easy stackoff - nie da sie tego grac inaczej na tym stole, w 4betowaje puli.