Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KK nl2

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
119 Wyświetlenia

Party Poker No-Limit Hold'em, $0.02 BB (5 handed) - Party-Poker Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

Hero (BB) ($2)
MP ($2)
Button ($1.72)
SB ($1.88)
UTG ($2.24)

Preflop: Hero is BB with K, K
2 folds, Button bets $0.07, SB calls $0.06, Hero raises $0.22, Button calls $0.17, 1 fold

Flop: ($0.55) A, 10, Q (2 players)
Hero bets $0.53, Button calls $0.53

Turn: ($1.61) 10 (2 players)
Hero checks, Button raises to $0.95 (All-In), Hero calls $0.95

River: ($3.51) 10 (2 players, 1 all-in)

Total pot: $3.51

Results below:

Spoiler

Button had A, 7 (full house, tens over Aces).
Hero had K, K (full house, tens over Kings).
Outcome: Button won $3.34

Statystyki VPIP/PFR/WTSD/AF/ fold to cbet flop/ hands

button : 21/6/15/1,25/100/65

pre flop 3-bet powinno być 0.28$
flop mój pomysł na flop to c-bet /fold tu licze na jakieś fold rquity bo flop jest mega sliski i czuje że moge być bardzo z tyłu, pozatym oponet ma 100% fold to cbet flop
turn turnie powinnienem grac zdecydowany fold
potrzebuje 60% equity ,
a mam w najlepszym przypadku jakieś 30 %
9 outy flush draw
4 gutshota
2 króle - które daja mi fula
turn powinnienem był spokojnie foldować :)

Można to jakoś inaczej zagrac ?
Pozdro trenerze :)

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
kNoq001
PokerStrategist

czesc

zle obliczasz potrzebne equity, kasa ktora musisz dolozyc dzielisz przez ostateczny pot ktory mozesz wygrac czyli 0.95$/3.52$*100 = 27%, nie mozesz przeciez potrzebowac wiecej niz 50% equity :)

co do reki
ja bym tutaj rozwazyl c/c na flopie, dlaczego? bo masz nut fd i nie obawiasz sie zadnych kartn a turnie, dodatkowo nie wiesz czy masz value w betowaniu a grajac check mozesz cos zawsze wyindukowac
cbet oczywiscie nie jest jakims bledem, prawdopodobnie gramy na fisza wiec te Qx/Tx/Jx moze nie foldowac jednak nie widze sensu w betowaniu tak mocno, przeciez Ax i tak Ty tutaj nie zrzucisz u niego wiec foldequity na zadna lepsza reke nie masz a grajac tak mocno izolujesz sie tylko na mocny range
bet za ~1/2 pota bo tak jak pisalem, nie obawiasz sie tutaj kart i chcesz dac mu w miare fajna cene za call z marginalnymi handami

asplayed
musisz to c/c bo skoro wyliczyles, ze masz 30% to przy potrzebnych 27% masz ev+ call

pozdro

Odpowiedz
Cytat