Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] KK nl2

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
237 Wyświetlenia
michal765
PokerStrategist

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Play hand

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (7 handed)

Known players:
[tg]MP2 (Hero)$2.03:///////;MP3$2.15:///////;CO$2.12:///////;BU$0.21:///////;SB$0.79:///////;BB$2.11:///////;MP1$2.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP2 with K:s, K:d.
MP1 folds, Hero raises to $0.08, MP3 folds, CO raises to $0.14, 3 folds, Hero calls $0.06.

Flop: ($0.31) 7:c, 3:d, 4:c (2 players)
Hero checks, CO bets $0.31, Hero raises to $0.99, CO raises to $1.98, Hero calls $0.90.

Turn: ($4.18) 2:h (2 players)

River: ($4.18) 8:h (2 players)

Final Pot: $4.18.

Results follow:

Hero shows a pair of kings(Ks Kd).
CO shows a pair of aces(As Ah).

CO wins with a pair of aces(As Ah).

villain: vpip63/pr26/ag10/cb100/fold to cb100/hands27

preflop: standardowe podbicie, na jego raise normalnie powinno być 3x reraise. Ale pomyślałem, że prawdopodobnie po moim przebiciu spasuje. Dlatego biorąc pod uwagę, że na flopie i tak będzie prawie na pewno podbijał, zagrałem call.
flop: Zgodnie z planem check/call
turn: check/reraise, nie widziałem na stole nic niepokojącego, a nie chciałem dać mu za darmo dobrać np. do koloru.

Czy pomysł na rozegranie KK w ten sposób miał jakiś sens (niezależnie od limitu) ? Czy rozgrywanie KK w ten sposób na micro ma sens? (rusher w filmiku nl2 mówił, że nie ma sensu zbytnio myśleć i kombinować, bo zwykle inni gracze na micro nie myślą)

1 odpowiedź
Thorek
Oldschool Grinder

Witaj.

Na micro limitach dążysz do wrzucenia stacka na preflopie z KK+ i nie baw się w żadne tricky play, jak w tym wypadku. Po 27 handach nie jesteś w stanie określić, jak wygląda range przeciwnika i jak on gra postflop. Stwarzasz sobie mnóstwo niepotrzebnych problemów i możesz być łatwo zdominowany przez jakąś przypadkową łapę, nie mówiąc już o sytuacji, gdy spada as, który zabija ci akcję na unka. Sam przysparzasz sobie niepotrzebnych problemów. Na micro grasz tutaj straight forward.

Pozdrawiam.