Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KK nl16

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
411 Wyświetlenia
anajik89
PokerStrategist

Cześć,
Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.08/$0.16 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]CO$25.19:///////;BU$19.65:///////;SB$23.08:///////;BB$16.00:///////;MP2 (Hero)$16.00:///////;MP3$7.10:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP2 with K:h, K:s.
Hero raises to $0.48, MP3 calls $0.48, CO calls $0.48, 3 folds, 2 folds, BB folds.

Flop: ($1.68) 7:h, Q:d, J:h (3 players)
Hero bets $1.28, MP3 folds, CO raises to $2.56, Hero calls $1.28.

Turn: ($6.8) 2:c (2 players)
Hero checks, CO bets $3.20, Hero calls $3.20.

River: ($13.2) 6:s (2 players)
Hero checks, CO bets $2.56, Hero calls $2.56.

Final Pot: $18.32.

CO jest prawie kompletnym unkiem, po 26h ma 26/8.
Na F standardowy cbet (może powinien być wyższy?), jego miniraise wyglądał mi na drawa, może drawa z parą, AQo/KQo też wchodziło w grę. Nie znam gościa, więc call, fold wydawał mi się zbyt słaby.
Bet o pół puli na T mógł oznaczać dużo - uwierzyłem w drawa + Q.
Na R byłem pewien, że jego thin bet to ostatnia deska ratunku z niedobranym drawem, widziałem już podobne zagrania wiele razy.
Kluczem u niego był sizing, gdyby zagrał wyżej na F lub T, to bym się zrzucił - 2 pary lub set powinny wg mnie betować grubiej.
Jak takie rozdanie powinienem rozegrać, gdybym miał na gościa więcej info? Co gdyby był luźniejszym regiem, nitem lub fishem (zakładając ten sam scenariusz pre)?
Pozdrawiam,
anajik89

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
zdrojek24
PokerStrategist

siemanko.

Przy jego sizingach gram dokładnie tak samo, gdyż ciężko się gdziekolwiek zrzucić.
Co do pytania o flop, to Twoja wielkość zakładu jest ok. Board jest dość drawowaty, więc bet w 3/4 pota jest na miejscu.

" Co gdyby był luźniejszym regiem, nitem lub fishem" -> nie ma co tak szufladkować rywali. Kwestia luknąć w popupa w jego staty żeby mieć jakiś plan na rękę, a nie przypisać gracza do fishów czy nitów :)
Wiadomo że najgorzej jest gdy dostaniesz ten minraise od nita, ale to już kwestia konkretnych statów rywala i dopasowania się do nich.

pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
7WaysToWin
PokerStrategist

ten call flopa jest poprawny? mokry stół + OOP i musimy na turnie czekać dając free card. Nie lepiej zagrać 3bet/fold na flopie, szczególnie na taki minraise?

Odpowiedz
Cytat

a mnie zastanawia skoro anajik89 tak ładnie opisałeś sprawę opdnośnie jego sizingu na T i R (gdzie na R zagrał zaledwie za 20% puli) to nie myślałeś tam nad jakimś małym rr?

Odpowiedz
Cytat
anajik89 Autor wątku
anajik89
PokerStrategist

Odnośnie rr na T i R chciałem utrzymać małe rozmiary puli. To, co zakładałem nie musiało mieć przełożenia na rzeczywistość, bo gościa prawie nie znałem.
Na T jeszcze może miałoby to jakiś sens, ale na R mało gorszych układów mogło mnie sprawdzić, może tylko Qxs? Na pewno żaden nieskompletowany draw.
Pozdrawiam,
anajik89

Odpowiedz
Cytat