Napisane przez DzikiHenry
jak masz wyniki to graj tak dalej, nie ma problemu![]()
wrzcuc wykres jak bedzisz wchodzil na nl25 , jak szlo na nl10
zaorane
Napisane przez DzikiHenry
jak masz wyniki to graj tak dalej, nie ma problemu![]()
wrzcuc wykres jak bedzisz wchodzil na nl25 , jak szlo na nl10
zaorane
Raisem wyrzucisz tylko gorsze ręce, które dalej by mogły blefować.
W tym zdaniu są dwa założenia i oba nie mają podstaw.
Według mnie x/r wygląda dużo mocniej niż zwykły cbet dlatego wciąż uważam, że cbet jest najbardziej +ev. Co prawda nie wiem nic o przeciwniku, nie gram również nl10 (kiszę się trzy limity wyżej :P), ale w jego rangu widzę, co najmniej 25 kombinacji Tx, 12 kombinacji over parek (nie jestem przekonana, że na nl10 ludzie zazwyczaj wrzucają JJ/QQ), 12 kombinacji 99 i 88, które callują flopa 100% czasu, 8 kombinacji OESD+GS no i 9 kombo setów. Dla mnie to oczywisty value cbet.
Na miejscu przeciwnika betuję na flopie wszystkie powyższe układy vs check, bo nie spodziewam się dostać niemal nigdy x/r na tak suchym boardzie w 3bet pocie a nie mam nic przeciwko jeśli 3betor spasuje swoje overy
fakt ten x/r to moj nie ogar rozdania( nie wiedziec czemu myslalem ze hero calowal ) , oczywiscie ze cb podstawa, btw nie chcialem nic orac, ciekawi mnie czy tak asekutracyjny styl jest profotowy
....na nl10--
Napisane przez OnlyNutzz
Raisem wyrzucisz tylko gorsze ręce, które dalej by mogły blefować.
W tym zdaniu są dwa założenia i oba nie mają podstaw.
Według mnie x/r wygląda dużo mocniej niż zwykły cbet dlatego wciąż uważam, że cbet jest najbardziej +ev. Co prawda nie wiem nic o przeciwniku, nie gram również nl10 (kiszę się trzy limity wyżej :P), ale w jego rangu widzę, co najmniej 25 kombinacji Tx, 12 kombinacji over parek (nie jestem przekonana, że na nl10 ludzie zazwyczaj wrzucają JJ/QQ), 12 kombinacji 99 i 88, które callują flopa 100% czasu, 8 kombinacji OESD+GS no i 9 kombo setów. Dla mnie to oczywisty value cbet.
Na miejscu przeciwnika betuję na flopie wszystkie powyższe układy vs check, bo nie spodziewam się dostać niemal nigdy x/r na tak suchym boardzie w 3bet pocie a nie mam nic przeciwko jeśli 3betor spasuje swoje overy
![]()
x/r jest bez sensu już o tym pisałem, cbet dostajemy call od tego co napisałaś, a w momencie kiedy sami damy zabetować, to dostaniemy jeszcze hajs od całego air przeciwnika. Poza tym gdy uderzymy na turnie ponownie cbetem to wyrzucimy już niższe pp, większość T i nietrafione słabe drawy. Jeśli natomiast przyjmiemy pasywną linię, to te ręce wciąż mogą blefować i oddawać nam pieniądze.
Moim zdaniem więcej hajsu jest w tym spocie z pasywnego rozegrania i tyle. Value raise dopiero na turnie/river.
Możesz mi jeszcze powiedzieć, jak policzyłaś 25 kombinacji Tx?
P.S. dzięki za post który w końcu miał jakiś merytoryczny sens i argumentację.

Pewnie T8s jest close na nl10.
W swoich wyliczeniach podałam tylko to, co on gra na 100% vs cbet.
W rzeczywistości calluje znacznie szerzej. Nie musisz betować 70%, możesz zabetować 40-50%.
Widzę jego call range na flopie tak:

Nie wiem, czy AJo zawsze calluje na flopie. Vs 50% cbet myślę, że częściej będzie callował niz foldował. W każdym razie vs range, który on gra call jesteś lepszy niemal 92% czasu.
dostaniemy jeszcze hajs od całego air przeciwnika
Jeżeli przeciwnik ma "coś" 60% czasu i to calluje, to co więcej tak naprawdę może zagrać bet? Na pewno QJs, KJs, KQs, KQo.
Ale wraz z tym oddajesz przeciwnikowi kontrolę nad wielkościa pota, oddajesz decyzję o tym, ile uliczek zabetować.
Na turnie 9♣: robi się ciekawie.
Vs cały range:

Jesteś z przodu.
Teraz kwestia tego, co przeciwnik robi z JJ/QQ vs twój bet? Czy pod presją boardu, który robi się coraz bardziej niebezpieczny, zdecyduje się na raise? O ile sety na flopie mogą callować, to na turnie myślę, że zawsze raisują. Trafione T9 też raisuje.
Więc raise na turnie zobaczysz co najmniej 22% czasu. Dla ułatwienia nie dam mu JJ/QQ oraz blefów w raise range.
Po callu na turnie i na T♠: river wygląda to tak:

Z czego przeciwnik sprawdzi Tx i JJ/QQ vs shove:

Zatem nie masz value shova na river. Na ostatniej uliczce, w zależności od wielkości sizingu, możesz zdecydować się na check/call. Kluczowa jest tu kwestia, czy przeciwnik będzie zdolny betować JJ/QQ albo zamienić w bleff 88/87.
Jeśli nie, możesz na river "wymusić" na przeciwniku szerszy call, stosując sizing np. 20-30% (tu należy pamiętać, że rywal 35% czasu będzie miał Tx więc jeśli zagrasz 30% cbet i zobaczysz shove to nie graj call, bo wmówisz sobie, że sprowokowałeś go swoim niskim sizingiem!). Myślę, że wtedy możesz valuebetować KK, bo przeciwnik sprawdzi 88 i J9s.
Dalej chyba nie rozumiesz o co chodzi mi z betowaniem air
ludzie grają bet z całym swoim range one and done.. nie spotkałaś się z tym? Nie tylko z semi bluffami itp również z rękoma z zerowym equity, żeby wygrać pulę tu i teraz albo poddać na turnie niezależnie od tego co spadnie.
Ja osobiście tak widzę przeciętny calling range unka na nl10 w tym spocie vs3bet
Jest tam masa rąk które wygonimy cbetem z rozdania, a vs check mogłyby zagrać one and done.
Bardzo fajna analiza, właśnie o coś takiego mi chodzi, kiedy wrzucam ręce do rozdania. Dziękuje że poświęciłaś czas, jestem bardzo wdzięczny:f_drink:
Na szybko przejrzałam staty 10 regów i żaden nie miał więcej niż 55% bet vs missed cbet in 3bet pot. Sprawdź swoich regów i wklej popup jeśli uda Ci się znaleźć takiego z betem 70%+
Twój range wydaje mi się znacznie too loose. K9s-K7s, Q9s-Q8s, J8s zamień na SC i one gapery. A te KTo-JTo lepiej grać przez 4bet bluff. Nie sądzę, żeby regowie callowali więcej niż 10-17%.
Ja ciągle mówie o unkach a Ty o regach.. regów to może jest 5% z całego playerpoolu
Jeżeli to fish, to tym bardziej należy uderzać. Mocno. Trzy razy.
Unk to gracz nieznany. Regów jest znacznie więcej. Nl10 grałam rok temu to na stoliku przy dobrym table selection było max 2 fishy na 4 regów.
Ja gram zooma i moim zdaniem naprawdę niewielu graczy można tu nazwać regami (reg = regularnie wygrywający)
Muszę się przespać z Twoją analizą i jutro z wypoczętym umysłem jeszcze raz to wszystko rozkminić, bo dalej nie jestem przekonany jaka linia w tym spocie jest najbardziej profitowa. Dzięki raz jeszcze za obszerną analizę
A co do uderzania w fishy
Poker Stars, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.
SB: $14.98 (149.8 bb)
Hero (BB): $10 (100 bb)
UTG: $5.60 (56 bb)
MP: $46.87 (468.7 bb)
CO: $15.26 (152.6 bb)
BTN: $32.63 (326.3 bb)
Preflop: Hero is BB with A♣: A♠:
2 folds, CO raises to $0.25, BTN calls $0.25, SB folds, Hero raises to $0.97, CO folds, BTN calls $0.72
Flop: ($2.24) 3♣: Q♠: 5♥: (2 players)
Hero bets $1.28, BTN calls $1.28
Turn: ($4.80) 7♠: (2 players)
Hero bets $3.43, BTN calls $3.43
River: ($11.66) 4♣: (2 players)
Hero bets $4.32 and is all-in, BTN calls $4.32
Results:
$20.30 pot ($0.91 rake)
Final Board: 3♣: Q♠: 5♥: 7♠: 4♣:
Hero showed A♣: A♠: and lost (-$10 net)
BTN showed 6♦: 5♦: and won $19.39 ($9.39 net)
Napisane przez Antares404
x/r jest bez sensu już o tym pisałem, cbet dostajemy call od tego co napisałaś, a w momencie kiedy sami damy zabetować, to dostaniemy jeszcze hajs od całego air przeciwnika. Poza tym gdy uderzymy na turnie ponownie cbetem to wyrzucimy już niższe pp, większość T i nietrafione słabe drawy. Jeśli natomiast przyjmiemy pasywną linię, to te ręce wciąż mogą blefować i oddawać nam pieniądze.
Poważnie? Naprawdę myślisz, że dostaniesz dwa razy bet od air? W większości przypadków nie dostaniesz nawet jednego betu. Nie cbetując w tym przypadku to co ty chcesz wgl cbetować, swoje air? (bo wnioskuję, że inne premium też chcesz grać przez check). Jeżeli z taką premium hands chcesz zarabiać grając przez x/c to.. chciałbym mieć cię na stole, bo wiem, że nigdy nie wyciągniesz ode mnie całego stacka mając lepszą rękę. Sam wspomniałeś, że regów jest 5%, więc napieprzasz cbet flop i kosisz hajs, nie tylko na jednym stricie.
A to twój cytat z bloga:
".. poziom jest po prostu żałosny. Trzeba grać jak z totalnymi downami. Ludzie w ogóle nie myślą o zakresach, all inują się pre z gównem, sprawdzają z 2gą parą 3 beczki."
Bez sensu w ogóle dyskusja. Oglądałem dzisiaj kawałek produkcji Goviego z 'setek' i on tam na boardzie totalnie scrushowanym przez jego 3betting range na unka i tak gra cbet chociaż spodziewa się masy foldów ale hero wie lepiej
Napisane przez Varrancomando
UP^I niby czego ma dowieść ten wpis?
![]()
hahaha jezu serio wiedziałem, że jesteś debilem albo gimbazą.. dla żartów sobie wkleiłem to rozdanie bo akurat je miałem tuż przed przeczytaniem posta OnlyNutzz.. wiadomo, że na fisha betujesz ostro bo fishe są z natury pasywne a dużo callują
Napisane przez Varrancomando
Bez sensu w ogóle dyskusja. Oglądałem dzisiaj kawałek produkcji Goviego z 'setek' i on tam na boardzie totalnie scrushowanym przez jego 3betting range na unka i tak gra cbet chociaż spodziewa się masy foldów ale hero wie lepiej![]()
fajnie.. ja oglądałem już wszystkie jego produkcje xDD najwidoczniej grał cbet ze względu na statystyki przeciwnika albo dla protekcji ręki
"ale hero wie lepiej" serio przestanę odpisywać na Twoje posty bo jesteś [treść edytowana], albo bardzo młody, albo po prostu zajebisty z Ciebie troll
// obrażanie innych użytkowników - wg123
Napisane przez 17ryba91
x/r jest bez sensu już o tym pisałem, cbet dostajemy call od tego co napisałaś, a w momencie kiedy sami damy zabetować, to dostaniemy jeszcze hajs od całego air przeciwnika. Poza tym gdy uderzymy na turnie ponownie cbetem to wyrzucimy już niższe pp, większość T i nietrafione słabe drawy. Jeśli natomiast przyjmiemy pasywną linię, to te ręce wciąż mogą blefować i oddawać nam pieniądze.Poważnie? Naprawdę myślisz, że dostaniesz dwa razy bet od air? W większości przypadków nie dostaniesz nawet jednego betu. Nie cbetując w tym przypadku to co ty chcesz wgl cbetować, swoje air? (bo wnioskuję, że inne premium też chcesz grać przez check). Jeżeli z taką premium hands chcesz zarabiać grając przez x/c to.. chciałbym mieć cię na stole, bo wiem, że nigdy nie wyciągniesz ode mnie całego stacka mając lepszą rękę. Sam wspomniałeś, że regów jest 5%, więc napieprzasz cbet flop i kosisz hajs, nie tylko na jednym stricie.
A to twój cytat z bloga:
".. poziom jest po prostu żałosny. Trzeba grać jak z totalnymi downami. Ludzie w ogóle nie myślą o zakresach, all inują się pre z gównem, sprawdzają z 2gą parą 3 beczki."
Widzę, że większość użytkowników forum ma problem z czytaniem ze zrozumieniem, no ale dobrze.. pisałem już chyba z 3 razy, że chcę dostać ONE AND DONE od air..
[treść edytowana], koleś stealował mega małym sizingiem, podałem już przeróżne argumenty, czemu akurat tym razem tak postanowiłem zagrać overparkę.
Ja chciałbym Ciebie na stole bo widać, że jesteś graczem, który nie wyszedł jeszcze nigdy poza pokerowe ABC. - a może nawet tego jeszcze do końca nie ogarniasz.
// wg123 - wulgaryzmy
fajnie.. ja oglądałem już wszystkie jego produkcje xDD najwidoczniej grał cbet ze względu na statystyki przeciwnika albo dla protekcji ręki
![]()
https://polska.pokerstrategy.com/video/39999/
33 min coś słabo oglądałeś te produkcje