Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KK - ciężka sytuacja

6 Posty
5 Użytkownicy
4 Reakcje
653 Wyświetlenia
HandSmither
Oldschool Grinder

https://www.weaktight.com/h/59a04993d3904390158b4794

Villian na CO to fish otwierający połowę rąk. Jak teraz patrzę na to rozdanie to po jego shove chyba powinienem spasować, co myślicie? Raczej nie blefowałby jeśliby nie miał tej dychy. Do tego donkował tego tripsa i nie spasował po moim raise czyli ciężko żeby miał gorzej.

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
wg123
PokerStrategist

Ja bym to foldował chyba. Doświadczenie podpowiada, że nic gorszego niż Tx tu raczej nie zobaczysz, a fish może ich mieć wiele. Nawet jeśli czasem ma jakiegoś FD w stylu A♣: X:club: , to i tak ma na Ciebie dobre equity z tą ręką.

Odpowiedz
Cytat
Dadramel
PokerStrategist

Uważaj na mini raisy na niskich

Odpowiedz
Cytat
Coach
weirdcreep
PokerStrategist

call flop..

Odpowiedz
Cytat
LeborW
Poker Player

Napisane przez weirdcreep
call flop..

No właśnie, jeżeli chcesz foldować do all in to po co raisować. Moim zdaniem w takiej puli o ile nasza ręka się nie ulepszy nie chcemy budować puli i dojechać w miare tanio do showdawnu.

Po drugie z tego co chyba mi się wydaje grasz/łeś do nl25 więc chyba dobrze wiesz, że do analizy jedno zdanie w stylu villan to fish, który otwiera połowę rąk to trochę mało. Fish fishowi nie równy więc wypadałoby mieć takie informacje jak zachowuje się postflop, jakie ma sizingi, jaką agresje itd.

Są fishe, którzy potrafią na takim flopie wystakować 88 a są też cs albo murki pasywne.

Odpowiedz
Cytat
HandSmither Autor wątku
HandSmither
Oldschool Grinder

Napisane przez LeborW

Napisane przez weirdcreep
call flop..

No właśnie, jeżeli chcesz foldować do all in to po co raisować. Moim zdaniem w takiej puli o ile nasza ręka się nie ulepszy nie chcemy budować puli i dojechać w miare tanio do showdawnu.

Po drugie z tego co chyba mi się wydaje grasz/łeś do nl25 więc chyba dobrze wiesz, że do analizy jedno zdanie w stylu villan to fish, który otwiera połowę rąk to trochę mało. Fish fishowi nie równy więc wypadałoby mieć takie informacje jak zachowuje się postflop, jakie ma sizingi, jaką agresje itd.

Są fishe, którzy potrafią na takim flopie wystakować 88 a są też cs albo murki pasywne.

Masz rację muszę lepiej opisywać typ przeciwnika. Na NL25 grałem może z 2 razy ponad pół roku temu jak grałem jeszcze rekreacyjnie i nie brałem tego na poważnie ;p

Odpowiedz
Cytat