Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KK all in na flopie

18 Posty
7 Użytkownicy
9 Reakcje
593 Wyświetlenia
rutexx
PokerStrategist

Poker Stars $0.01/$0.02 No Limit Hold'em - 5 players - View hand 2824977
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BTN: $4.76
SB: $2.01
BB: $1.79
UTG: $2.00
Hero (CO): $2.22

Pre Flop: ($0.03) Hero is CO with K♣ K♥
1 fold, Hero raises to $0.06, 1 fold, SB calls $0.05, BB calls $0.04

Flop: ($0.18) 5♠ 2♠ 3♥ (3 players)
SB checks, BB checks, Hero bets $0.17, SB folds, BB raises to $0.68, Hero raises to $1.19, BB raises to $1.70, Hero raises to $2.16 all in, BB calls $0.03 all in

Turn: ($3.64) 5♣ (2 players - 2 are all in)

River: ($3.64) 5♥ (2 players - 2 are all in)

Final Pot: $3.64
BB shows 4♠ A♦ (a straight, Ace to Five)
Hero shows K♣ K♥ (a full house, Fives full of Kings)
Hero wins $3.51 :coolface:
(Rake: $0.13)

Taka sytuacja... Nie wiem czy powinienem sie stackowac z KK na takim boardzie, smierdzialo mi ewidentnie stritem, malo tego, gosciu ktory to sprawdzal mial calkiem przyzwoite staty.

Odpowiedz
Cytat
17 odpowiedzi
arkhos
Oldschool Grinder

Na zakres zawierający nawet 66-TT masz niecałe 50% equity, więc stackoff wydaje się overplayem (chyba, że przeciwnik jest agresywny i rozgrywa w ten sposób drawy). Grałbym tutaj najprawdopodobniej call i pewnie call na turnie i fold na riverze. (aczkolwiek czasami można już odpuścić na turnie).

Odpowiedz
Cytat
Out69RNMD
Legacy Member

Fold na river trafiajac FH? Tylko AA i 5x bijd Cie, a tego duzo nie maja

Ja gram fold na flopie. Na taki wysoki raise nie ma miejsca na call. Albo wrzuta, albo fold. Mowisz, ze gra przyzwoicie wiec stawialbym na seta albo 2 pary i obrone przed FD i SD. Drawy raczej bedzie gral pasywniej. Malp kto raisuje drawy.

Odpowiedz
Cytat
arkhos
Oldschool Grinder

^oczywiście fold na riverze nie dającym FH xD
Przecież analizując rozdanie, gdzie akcja skończyła się na flopie, nie ma najmniejszego znaczenia, jakie karty dalej spadły.

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando
Elite Grinder

Hero gra PSB w 2 przeciwników i dostaje raise 4x prawie. Naprawdę myślicie, że ogarnięty gracz gra tak drawy wiedząc, że ma znikome FE?? Dla mnie to jest raise dla value Ja bym tutaj grał fold. Czasami warto odpuścić już na flopie

Odpowiedz
Cytat
arkhos
Oldschool Grinder

^na prawdę nigdy nie zagrałbyś tu raisu z jakimś Q-high FD? U mnie na niektórych przeciwników (nawet przy takiej akcji) jest to standardowe zagranie.

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando
Elite Grinder

Dopiero teraz zauważyłem, że przeciwnik na niepełny stack co przemawia za stackoffem bo on może overplayować jakieś OP albo jakieś inne śmieci
Na 'pełnego' Taga dla mnie fold jest spoko po takiej grubej akcji
@Arkhos pamiętaj, że to jest nl2 i tutaj ludzie grają głównie tym co mają 'na łapie' a nie rangem przeciwnika

Odpowiedz
Cytat
arkhos
Oldschool Grinder

W sumie masz rację, że na NL2 takie akcje będą częściej niż na niskich stawkach oznaczać nutsy. Co do OP, to nawet na zakres nutsy + OP nie mamy value shipa ;/

Odpowiedz
Cytat
Out69RNMD
Legacy Member

Napisane przez arkhos
^oczywiście fold na riverze nie dającym FH xD
Przecież analizując rozdanie, gdzie akcja skończyła się na flopie, nie ma najmniejszego znaczenia, jakie karty dalej spadły.

To po co piszesz, ze gralbys call flop i turn a na riverze fold...?

Odpowiedz
Cytat
arkhos
Oldschool Grinder

Ehhhh.... przecież analizując rozdanie, gdy hero zestackował się na flopie, to rozważamy dalsze streety zupełnie niezależnie od tego, co akurat w tym rozdaniu tam spadło.

Odpowiedz
Cytat
Out69RNMD
Legacy Member

Haha czyli niezależnie co by tam spadlo grasz fold na river zawsze. Ok.

Odpowiedz
Cytat
arkhos
Oldschool Grinder

Napiszę raz jeszcze - w tej sytuacji nasza para króli jest bluffcatcherem i piszę o rozgrywaniu jej. Nie dotyczy to przecież sytuacji, gdzie zamienia się ona w nutsa, bo wtedy nasza gra staje się imo oczywista.

Odpowiedz
Cytat
Out69RNMD
Legacy Member

To jak sens ma takie pisanie.. Jest milion sytuacji, których Twoje rozegranie nie dotyczy.

Tutaj tylko chodzi o flop. Po co w ogóle dopisywać coś o turnie czy river po tym jak proponujesz call jego raise. Powinno się wtedy napisac decide turn i kropka albo uwzględnia się różne scenariusze i różne akcje.

Odpowiedz
Cytat
ryhukox
Poker Player

Jaki call - call - fold, jak na turnie wleci stack :P?
Dla mnie easy fold F.

Odpowiedz
Cytat
Endurx
PokerStrategist

sytuacja na flopie wygląda tak, albo fold albo push, jak przeciwnik po statach wygląda tu na normalnego i nie mam konkretnych readów to zawsze fold

Odpowiedz
Cytat
arkhos
Oldschool Grinder

Racja ryhukox :f_drink:

Co myślicie w takim razie o (i tutaj już by uciąć zbędne dyskusje podaję kartę na turnie :P) bet/callu flopa i callu na każdym nie spadowym turnie? (no i jeszcze może nie Asie)

Odpowiedz
Cytat
ryhukox
Poker Player

Sądzisz, że ktoś zagra taki wysoki raise w 3wayu, żeby foldować na ship?
Call nie poszerza jego range względem shipa, więc nie ma sensu.

Odpowiedz
Cytat
Filipo91
PokerStrategist

Uważam że z KK nie bylo innego wyjscia inaczej zagrać to to jest monster a sfoldować go jest cieżko to tak jakby wyrzucić AA . Uwazam że zagrane poprawnie rozdanie

Odpowiedz
Cytat