Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KK 3bet pot ace on turn

5 Posty
4 Użytkownicy
4 Reakcje
268 Wyświetlenia
Rekkin
PokerStrategist

Jak zagrac na tym turnie?

PokerStars Zoom No-Limit Hold'em, $0.10 BB (6 handed) - Converted at http://handhistoryconverter.com/

Hero (Button) ($20.04)
SB ($12.25)
BB ($7.05)
UTG ($11.15)
MP ($14.28)
CO ($10.21)

Preflop: Hero is Button with K, K
UTG raises to $0.24, 2 folds, Hero raises to $0.80, 2 folds, UTG calls $0.56

Flop: ($1.75) 10, 8, 5 (2 players)
UTG checks, Hero bets $1.29, UTG calls $1.29

Turn: ($4.33) A (2 players)
UTG checks, Hero checks

River: ($4.33) K (2 players)
UTG checks, Hero bets $2.73, 1 fold

Total pot: $4.33 | Rake: $0.19

Results:

Spoiler

Hero didn't show K, K (nothing).

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
trzasku
PokerStrategist

Flop: Gram valuebet za 2/3 od FD, SD, 9x, Tx, QQ-JJ.

Turn: Oprócz ATs i FD na asie przeciwnik nie posiada innych które check/callują flop. Gorsze drawy blokujemy jednak naszym królem - KJh, KQh, KTh więc i tak nie mamy value od FD. Wydaje mi się, że thin valuebet za 40-50% puli od JJ-QQ, Tx jest tutaj najlepszym wyborem. W ten sposób ułatwiamy sobie grę bo przeciwnik zaczeka wszystkie słabe ręce na riverze i będziemy mogli zagrać check-behind. A jest sporo złych kart na turnie które spowodują, że przeciwnik nie zapłaci już nam żadnej sumy ze swoimi drugimi parami. Poza tym czekając dajemy mu za darmo realizować equity np. z ręką typu JT na trafienie drugiej pary itp. co też przemawia za betem.

River: As played jeżeli przeciwnik nie betuje to albo się poddaje albo ma słabe showdown value typu Tx, JJ-QQ. Zagrałbym tutaj valuebet za 10-20% puli celując dokładnie w te ręce. Jak nie sprawdzi przynajmniej czerwona pójdzie nam do góry.

Odpowiedz
Cytat
korneliusz1999
Poker Player

:)

Odpowiedz
Cytat
Rekkin Autor wątku
Rekkin
PokerStrategist

Dzieki za odpowiedz.

Odpowiedz
Cytat
FoocuS
PokerStrategist

Na Turnie w teori zagralbys napewno z blefami, poniewaz spadla dobra karta, a co z value betami ? W tej sytuacji nie masz Vbeta, bo od czego spodziewac sie sprawdzenia. Ja w tej sytuacji nigdy nie betuje na Turnie, nie mam Vbetow, ani blefow, te przekladam na River, wygladam mocno a decyzja jest o tyle latwa, jesli przeciwnik czeka.

Odpowiedz
Cytat