Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Kk

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
183 Wyświetlenia
xiaoshuai

Poker Stars, $0.50/$1 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $107.28 (107.3 bb)
BB: $100.65 (100.7 bb)
UTG: $100 (100 bb)
Hero (MP): $105.98 (106 bb)
CO: $114.40 (114.4 bb)
BTN: $100 (100 bb)

Preflop: Hero is MP with K K
UTG raises to $3, Hero raises to $9, 2 folds, SB raises to $18, 2 folds, Hero calls $9

Flop: ($40) Q 6 T (2 players)
SB checks, Hero checks

Turn: ($40) J (2 players)
SB checks, Hero checks

River: ($40) 5 (2 players)
SB bets $20, Hero calls $20

19k rak, reg

pre stackowac tego nie chce bo na tych pozycjach nic mnie tam gorszego nie callnie przy shipie, call mi sie wydaje OK.
flop on rzadko gra tam ch/f moim zdaniem o ile kiedykolwiek i jest to albo slabe SDV typu Qx albo nutsy typu AA, QQ, ch/b wydaje mi sie OK bo i tak nie mam 3 streetow od niczego chociaz nie jestem przekonany czy moze nie lepiej thin vbetowac.

jezeli on nie betuje na turnie to albo dalej slowuje nutsy AK, albo slowoal cos i teraz boi sie betowac bo boi sie ze ja mam AK. z tego wzgledu zastanawialem sie czy moze nie lepiej zamienic reke w blef i grac bet T i duzy bet R.

na R na jego bet to powinien byc solid fold bo nic nie bije, ale przy takim sizingu nie potrafilem sfoldowac bo jezeli gral tak do poczatku slabe Qx to mogl chciec thin value od AJ lub czegos i musialem callnac przy 25% oddsach.

jak to optymalnie zagrac? dzieki

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
yac
Trener
yac

Cześć

Ja bym tutaj ręki w blef nie zamieniał. Przede wszystkim musisz spodziewać się, że on folduje tutaj AK na flopie, które teraz trafiło. Jak betniesz 2x to pewnie zrzucasz asy (na tę rękę go obstawiam), ale opłacasz AK (6vs8), ew. QQ Cie tutaj catchnie też.

Grałbym xback i fold R (nic nie bijesz, a on takim sizingiem nie blefuje + z racji preflopa nie ma tutaj co blefować nawet). Mnie to wygląda na thin value beta z AA, bo Twoja ręka jest raczej zdefiniowana dostyć wyraźnie.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat