Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Kk

7 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
514 Wyświetlenia
pawel0520

Hej,

PokerStars - $0.10 NL FAST - Holdem - 9 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: 135.7 BB (VPIP: 21.05, PFR: 15.79, 3Bet Preflop: 21.43, Hands: 39)
SB: 250.4 BB (VPIP: 16.67, PFR: 13.33, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 30)
Hero (BB): 144.9 BB
UTG: 85.5 BB (VPIP: 46.15, PFR: 38.46, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 13)
UTG+1: 102.7 BB (VPIP: 8.33, PFR: 2.78, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 37)
UTG+2: 131.3 BB (VPIP: 4.17, PFR: 2.08, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 49)
MP: 80.7 BB (VPIP: 11.29, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 64)
MP+1: 48.5 BB (VPIP: 0.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: -, Hands: 1)
CO: 118.9 BB (VPIP: 15.38, PFR: 12.31, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 65)

SB posts SB 0.5 BB, Hero posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has K♣ K♠

fold, fold, fold, fold, fold, fold, BTN raises to 3 BB, fold, Hero raises to 10 BB, BTN calls 7 BB

Flop: (20.5 BB, 2 players) 3♦ 5♠ J♦
Hero bets 14.7 BB, BTN raises to 49 BB, Hero raises to 134.9 BB and is all-in, BTN calls 76.7 BB and is all-in

Turn: (271.9 BB, 2 players) 3♣

River: (271.9 BB, 2 players) J♠

Jak zapatrujecie się na ten mój shove na F? Mam overparkę, jest draw na stole, wojna blindów. Spodziewam się calli od QQ, KJ, QJ, JT, AJ tylko tutaj pytanie czy wszystko to zagrałoby raise...? w sumie zależy to od gracza, a info nie mamy prawie w ogóle.

Pozdr. :)

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
madik712

Wszystko OK, wiadomo ze pokazal seta i przegrales, bo inaczej bys nie wrzucal tutaj tego, ale zagrales tak jak trzeba. Jezeli chcesz grac na powaznie i rozgrywac duze ilosci rak to przygotuj sie na jeszcze min 10 000 razy na taka sytuacje gdzie pojada ci overpare w 3b potach- nie ma sie co przejmowac (oczywiscie chyba ze grasz for living np z 3BI i przegrales wlasnie 1/3 rolla - wtedy mozna sie przejmowac)

Odpowiedz
Cytat
micpok

Po statystykach można wywnioskować, że miałeś do czynienia z bardzo dobrym, myślącym graczem, który wie o co chodzi w tej grze. Przede wszystkim musisz "wejść" w jego umysł i grać nim, a nie swoimi kartami.
Jest to szybki poker, prawdopodobnie wszystkie słabe ręce typu T2o,27s,Q4 itp. pasowałby zanim doszłaby do niego akcja, więc takie ręce możemy wykluczyć.

Preflop dostajesz KK, przeciwnik raisuje z buttona, Ty wykonujesz standardowy 3bet, wszystko zagrane w porządku. Przeciwnik sprawdza 3beta z pozycją, więc możemy trochę poszerzyć zakres jego rąk. Ze statystyk wynika, że nie jest fishem. Teraz zastanówmy się z czym on może tutaj sprawdzać. Myślę, że wszystkie niskie parki z intencją na trafienie seta, AJ,AQ,KQ. Możemy wykluczyć QQ,KK,AA,AK, ponieważ dostałbyś 4beta.

Na flopie dobrze betujesz, prawidłowy sizing. Przeciwnik raisuje na takim boardzie, zastanówmy się co on może tam mieć. Wykluczymy AJ czy nawet KJ i QJ ponieważ tacy gracze tylko callują. Wykluczymy również flush draw, bo też dostałbyś calla, a nie raise. Zostaje trafiony set.

Tacy gracze nigdy nie blefują, tym bardziej na szybkim pokerze. Moim zdaniem ten shove z overparką przesadzony, ja tutaj bym foldował, bo jesteśmy z tyłu.

Gdybyś grał przeciwko fishowi, to stackowanie się z overparką jest całkiem spoko.

Takie moje zdanie,

pozdrawiam :)

Odpowiedz
Cytat
pawel0520 Autor wątku
pawel0520

Dzięki Panowie za odpowiedź. :) Fajna analiza ;)

Co do wyniku to nie macie racji. Po jego raise na F pomyślałem, że to typowa linia dla JJ, ale wrzuciłem stack bo uznałem że może mieć też tam słabsze ręce. Z racji tego że gramy na deepach chyba za nisko 3betowałem i może tutaj mieć te niskie na ręce, które trafią seta. Gość pokazał KJ, ale i tak miałem zamiar wrzucić tu rozdanie już po F ;)

Pozdr. :)

Odpowiedz
Cytat
hazardzistaWD

@Micpok
Jak po 39 handach wywnioskowałeś, że jest to ''bardzo dobry, myślący gracz''?
Dla mnie jest to nadal unk, z jakimiś tam widocznymi tendencjami, na które i tak nie powinniśmy poświęcać zbyt dużo uwagi.
Ale do rzeczy. IMO gość może mieć tam dość szeroki zakres, tj. 22-QQ, A2s+, A8o+, K9s+,
Q9s+, J9s+, JTo+, QTo+, KTo+. Dodałbym jeszcze jakieś wyższe konektory suited typu 87s, 98s, T9s. Wykluczyłbym AA, które pewnie chciałby stackować preflop.
Ten zakres to jakies ~22%.
Na tym flopie nasze EQ jest na poziomie 80%,

Stół: 3♦5♠J♦
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    80.24%   80.24%    0.00% { KsKc }
MP3    19.76%   19.76%    0.00% { QQ-22, A2s+, K9s+, Q9s+, J9s+, T9s, 98s, 87s, A8o+, KTo+, QTo+, JTo }

Nawet ograniczając range do samych setów, QQ, Jx'ów i FD, nasze EQ jest na poziomie ~65%.
Nie znamy gościa, nie wiemy czy jest on w stanie rozegrać tak FD, ale myślę, że ręce typu AT, AQ, AK, A4, A2 w diamondach jest w stanie pushować.
Dla mnie nawet na takich deepach 137BB eff stack jest to easy stackoff Flop.
WP

Odpowiedz
Cytat
Weshero

A dla mnie bez reada z gościu duzo raisuje jest to fold na Flopie przy nie tak dużym spr. zwłaszcza ze J :diamond: blokuje kombinacje FD+ pair i nie sadze aby gracze na nl10 grali tu bardzo aggro. Przy
SPR <4 easy stack off

Odpowiedz
Cytat
chemikLO

hazardzista

A8o callnie 3bet? Really? Q9? Sam to callujesz? Gdzie grasz, dołączę się _evil: No zgoda, pewnie, jakiś odsetek graczy jakiś % czasu to calluje, ale błagam(!!!), nie mówmy, że w populacji A8o calluje tu tak samo często jak KQs.

Dalej - "dając mu do range Jx" Wg mnie jest bardzo dyskusyjne czy ludzie tu potrafią zagrać raise z TP. A zresztą - po co? Co gorszego sprawdzi? Jeśli uważamy, że tak, potrafi, ale nie robi tego 100% czasu, to załóżmy w equilabie, że robi to tylko z AJ. Niech ta ręka reprezentuje wszystkie sytuacje, w której człowiek tak zagra.

Dodatkowo te deepy nieszczęsne, które powodują że setmining jest względnie opłacalny. Ja się tu nie spodziewam Jx ani FD, więc 4me mega izi fold.

Odpowiedz
Cytat