Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Kk

3 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
103 Wyświetlenia
BrushedWorld

Party Poker $25 No Limit Hold'em - 5 players - View hand 2272596
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

SB: $26.05
BB: $24.69
UTG: $26.99
CO: $15.09
Hero (BTN): $27.72

Pre Flop: ($0.35) Hero is BTN with K :diamond: K :spade:
1 fold, CO calls $0.25, Hero raises to $1.25, 2 folds, CO calls $1

Flop: ($2.85) J :club: Q :diamond: 2 :spade: (2 players)
CO bets $1.35, Hero raises to $3, CO calls $1.65

Turn: ($8.85) 3 :club: (2 players)
CO bets $2.50, Hero calls $2.50

River: ($13.85) Q :spade: (2 players)
CO bets $8.34 all in, Hero calls $8.34

Hi.

Preflop:
Std.

Flop:
Limp/call 75% + Db/Call 100% = mam tam valueraise od any Qx/any Jx/random pp/KT/K9/AT/T9/89/T8.

Turn:
Tutaj zdecydowałem się tylko na call na blanku - on i tak nie ma na mnie dużo equity + na R i tak wrzuca stacka, a ja wyglądam słabo i mogę wyindukować light shipa na R od range'u, który wywalę mocnym betem, także nie chcę mu zabierać 'inicjatywy' i niech sam się wiesza.

River:
Nienajlepsza karta, ale kontynuuję plan z T + fishe lubią blefować na sparowanych kartach, no i rozszerzałem jego R betting range na T, właśnie po to, żeby bluffcatchować R. Ofc czasem się nadzieję, ale potrzebuję tam być dobry w 27%, więc myślę, że na jego cały range mam tyle.

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
muckinfella

Hi

Widzac, ze on sporo donkbetuje i do tej pory caly czas donk/callowal (staty sa pewnie posthand?), nie chcesz zagrac wiekszego sizingu na F? On tam donk/calluje tone Qx/Jx/AT/KT/T9 i random gs typu T8/K9 etc. wiec def gram tutaj ~$4+.

Turn jest blankiem i po tym, jak on gra taki sizing wciaz widze tutaj tone value w raisowaniu i przy szczerze 60bb eff. stackow lubie tutaj po prostu ship-> jak widac i tak nie foldujesz rivera nawet na najgorszej karcie, jaka mogla chyba spasc wiec dlaczego nie wrzucic tego od razu na T i wyciagnac wiecej value od drawow?

pozdr

Odpowiedz
Cytat
BrushedWorld Autor wątku
BrushedWorld

Siema. Yup, faktycznie wyższy sizing ma tutaj sens. Nie chciałem jakoś za bardzo szaleć, żeby trzymać ten range możliwie szeroko, ale faktycznie nie ma co kombinować, skoro on do tej pory grał db/call 100% czasu.

Co do turna to tak jak teraz na to patrzę to masz rację, że ten call ma tutaj więcej minusów niż plusów - skupiłem się na jakimś słabym SD value, a kompletnie zapomniałem o drawach, które busto na R mogą mi nie zapłacić, a jemu pewnie to nie robi różnicy czy callnie shipa na T czy R jeżeli ma taki plan + zawsze może wybić scare card i mi popsuć akcję.

Thx, pzdr!

Odpowiedz
Cytat