Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Kk

11 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
441 Wyświetlenia

PokerStars - $0.10 NL (6 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 4

CO: $5.60 (VPIP: 40.00, PFR: 20.00, 3Bet Preflop: 33.33, Hands: 5)
BTN: $11.93 (VPIP: 20.00, PFR: 20.00, 3Bet Preflop: -, Hands: 5)
SB: $10.00 (VPIP: 16.09, PFR: 12.07, 3Bet Preflop: 1.54, Hands: 178)
BB: $11.46 (VPIP: 18.75, PFR: 18.75, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 16)
Hero (UTG): $11.96

SB posts SB $0.05, BB posts BB $0.10

Pre Flop: (pot: $0.15) Hero has K♠ K♦

Hero raises to $0.35, fold, BTN calls $0.35, fold, fold

Flop: ($0.85, 2 players) 2♠ 9♣ J♠
Hero bets $0.60, BTN raises to $1.70, Hero raises to $5.90, BTN raises to $11.58 and is all-in, Hero calls $5.68

Tu ciezko cokolwiek powiedziec. Przebija na w miare mokrym bordzie i chyba to zawazylo na podjecie decyzji. Moze miec troche drawow.

Turn: ($24.01, 2 players) 9♦

River: ($24.01, 2 players) 8♣

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi

Overpaly kolego :]

J9, JJ, 99, 22 cie bija a nawet jak ma jakies drawy, to ile masz equity? no i blokujesz K:s: i jeszcze ten..... 120bb deep.... wszystko to na Twoja niekorzysc :f_eek: Jesli juz chcesz grac, to bet/call i check/raise turn i pozwolisz mu kontynuowac z drawami i spadnie jego equity. Jego A:s:3:s: ma na Ciebie 43.5% equity :)

Odpowiedz
Cytat
Witcher1990

No ja nie jestem pewien czy to overplay. Szkoda, że tak mało rak mamy na BU. Setów to on tam wiele nie ma, może callować PP 22 ale już rzadziej 99 czy JJ jeszcze rzadziej.
Mamy RR do flusha jakiegoś back doora do strita.
BU może callnąć jakiś SC więc czasem dostaniemy raise od czegoś w stylu QsTs czy KsTs, 8s9s itp bo board rzadko trafi w range TP z EP więc on mając pozycję może chcieć wygrać rozdanie tu i teraz.
Ten spot jest taki close między fold F (dla mnie weak) a między call F, x/c T z decyzją na R

Odpowiedz
Cytat

chyba nie doceniasz equity jakie maja na KK rdrawy :f_rolleyes:

KK na sety ma 2 outy
a-high flushdraw ma na KK 12 outow

widzisz roznice?

Wykluczajac JJ

Board: J♠9♣2♠
       Equity     Win     Tie
MP2    59.38%  59.38%   0.00% { 99, 22, AsKs, AsQs, AsJs, AsTs, QsTs, As9s, As8s, Ts8s, As7s, As6s, As5s, As4s, As3s, As2s }
MP3    40.62%  40.62%   0.00% { KdKs }

liczysz ze on blefuje lub raisuje AJ a ja bym tego nei zalozyla _o:

Odpowiedz
Cytat
Witcher1990

Wyrzuciłbym z range wysokie Ax tym bardziej suited. Wg mnie button 3betuje to pre. nie napisałem, ze raisuje AJ na flopie ale skoro zakładasz, że ma to w range to dlaczego nie miałby tego przebić na flopie z FD?
Dorzucam więcej niskich connectorów w spadach
W związku z powyższym call raise F i check/call T z decyzją na R gdzie na unka zakładamy, że nie betuje słabiej niż dwie parki nie wydaje mi się złym zagraniem. stack off flop to raczej overplay bo on nie będzie tego robił z gołym J więc nawet z drawami w range jesteśmy z tyłu

Odpowiedz
Cytat
techn9nepl

witam !

rzeczywiście jest tutaj kilka drawów, które mają dobre equity vs KK i w zasadzie na takim boardzie często dostaniemy raise lub nawet push z drawami. pytanie tylko czy na unka opłaca nam się grać w ten sposób ? chodzi mi o to, czy póki nie wiemy o jego tendencjach warto jest poświęcać cały stack żeby się o tym dowiedzieć ?

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Witcher1990
Wyrzuciłbym z range wysokie Ax tym bardziej suited. Wg mnie button 3betuje to pre. nie napisałem, ze raisuje AJ na flopie ale skoro zakładasz, że ma to w range to dlaczego nie miałby tego przebić na flopie z FD?
Dorzucam więcej niskich connectorów w spadach
W związku z powyższym call raise F i check/call T z decyzją na R gdzie na unka zakładamy, że nie betuje słabiej niż dwie parki nie wydaje mi się złym zagraniem. stack off flop to raczej overplay bo on nie będzie tego robił z gołym J więc nawet z drawami w range jesteśmy z tyłu

ale sluchaj... wrzuc zakres do equilaba

Zrozum on nie moze miec duzo SC... A:s: ma 43.5% na nas, K:s: blokujemy, Q:s: ma OESD lub parke (Q:s:8:s: przecie nie ma :P) T9/T8 ma sporo equity, 98/97 ma parek i drawa, 87 gutshot... no i dochodzimy wtedy do 86/76/65 ktore faktycznie maja na nas tylko 8 outow :facepalm:

on by musial raisowac QT/bardzo slabe drawy zeby calldown mial sens

jestes bez pozycji vs unk 120bb deep ja zawijam kiece i lece :f_eek: :pokerface: wlozylam 9.5bb ryzykuje 110bb nei dzikujes

tenchnet fajny blog, bije od niego pozytywna eneriga :nh :D

i nie ma co sie klucic przyjdzie knoq czy puche-uche i nas poustawia :evil: 300s pomiedzy postami :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
tursows

ja gram call potem check i patrze jakim sizingiem gra dalej

Odpowiedz
Cytat
Witcher1990

Ja tu nie widzę kłótni tylko jak na razie kulturalną dyskusję na dobrym poziomie. Zgodziliśmy się co do jednego- na unka nie stackujemy się na flopie bo to overplay.
Pozostała część po przebiciu od BU mamy odmienne zdanie to fajnie bo można się czegoś nauczyć i nastepnym razem zagramy poprawnie w takim spocie gdy trener to oceni.
Ja widzę taki range tego z czym mógłby zrobić raise na F

Stół: 2♠9♣J♠
       Equity  Wygrana  Podział
SB     42.84%   42.84%    0.00% { KdKs }
BB     57.16%   57.16%    0.00% { 22, JdJs, JhJs, 9d9h, 9d9s, 9h9s, 9d9c, 9h9c, AJs, Ts9s, 9s8s, 8s7s, 7s6s }

JJ dwie kombinacje i trochę więcej 99. 4kombinacje AJs i niskie connectory. Equity procentowo wygląda tak jak przedstawione przez Ciebie.
1.15/4.3=27% equity do calla więc ja tutaj robię call. Na turnie mamy dalej tyle samo wg equilaba z tym, że ta 9 blokuje już kombinację 99 więc automatycznie będzie ich miał mniej więc calluję tym chętniej jeśli postawi zakład ale z decyzją na R bo nie wiemy czy betuje miśnięte drawy.
pozdro

Odpowiedz
Cytat
techn9nepl

Napisane przez pozytywnaXenergia

tenchnet fajny blog, bije od niego pozytywna eneriga :nh :D

a dziękuję : ) zapraszam do regularnych odwiedzin !

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

czesc

pierwsze co mi przeszlo przez mysl w tym spocie to b/f, poczytalem Wasze wypowiedzi, pogadalem z kumplem na temat tej reki i jednak podtrzymuje tutaj b/f

BU ma wszystkie sety w rangu i czasem J9s (ze wzgledu na stawki moze i miec J9o) - nie mamy zielonego pojecia czy
-raisuje drawy
-jakie sa to ewentualnie drawy
-czy 3betuje pre Ax,nie zgodze sie z teoria, ze rzadko ma tutaj nutFD bo Ax 3betuje na preflopie - tego nie wiemy i jest to zakladanie totalnie w ciemno, gdyby to byl jakis reg z sensownym 3betem to czasem mozna zrobisz takie luzne zalozenie ale nie u unka z nl10
-nie wiemy jak on zachowuje sie na turnie z rangem ktory raisuje flopa - moze to prowadzic do sytuacji w ktorej gramy b/c bo "moze" raisowac drawy i planujemy c/c turn bo "moze" betowac drawy - problemy zaczynaja sie w momencie gdy on tych drawow nie betuje tylko realizuje equity za free po przez checkbehind a jego beting range to beda tylko nutsy z flopa

dla mnie zbyt wiele niewiadomych dlatego raczej sklaniam sie do foldowania flopa na nieznanego gracza

pozdro

Odpowiedz
Cytat