Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Kk

9 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
251 Wyświetlenia
hrabia72

MP (€39.25)
CO (€13.86)
Button (€65.16)
SB (€20.25)
Hero (BB) (€90.55)
UTG (€50)

Preflop: Hero is BB with K, K
1 fold, MP calls €0.50, 1 fold, Button calls €0.50, 1 fold, Hero bets €3, MP calls €2.50, 1 fold

Flop: (€6.75) 2, A, Q (2 players)
Hero bets €4.50, MP calls €4.50

Turn: (€15.75) 9 (2 players)
Hero checks, MP checks

River: (€15.75) 9 (2 players)
Hero checks, MP checks

Total pot: €15.75 | Rake: €0.71

Szczerze mowiac to nie za bardzo mialem plan na ta reke. Po jego akcji pre flop on moze miec tu cala mase smieci od fd/pp/Ax/Qx itd
Czy powienienem w tej sytuacji grac bet-bet-i co na river ? gdy spada fd tak jak tutaj i co gdy nie spada :spade:
Mysle ze musze betowac turn bo on dalej bedzie mnie sprawdzal zarowno z Ax jak i Qx/JJ oraz fd lub JT a moze i jakis inny zablakany poket who knows

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
slimy3

Mysle, ze v-betowalbym turna i xF na R... - jak ja uwielbiam miec pozycje w takich spotach, wtedy na na turnie easy v-bet i xb R _wink:

EDIT
Patrzac na jego AFq na river/WTSD/WonSD - niestety mala probka, ale jakby sie tego trzymac, to wychodzi z tego (chyba), ze na R betuju blefy i gra xB z jakimkolwiek SD-value, wiec na non :spade: zastanawialbym sie nad xC, ale nie jestem tego na 100% pewny... _confused:

Odpowiedz
Cytat
hahaUnaab

Betuje dwa razy, bo tutaj moze sprawdzic z gorszymi i na river chyba na blanku trzeba grac XC, bo on jest pewnie w stanie blefowac, a Ax pewnie gra XB, jak spada flush to gram XF bo nic nie bije juz.

Odpowiedz
Cytat
Fil1987

Ja zdecydowanie na typka wolę grać raz bet i x/c na non :spade: do końca. Przy takiej agresji i WTSD on może swobodnie betować KJ, KT, KQ, QJ,QT, wszelkie FD, JJ, w skrajnych wypadkach TT etc.

Odpowiedz
Cytat
evog

Fil wg mnie masz błędny tok rozumowania.

1. Nie wiemy czy on betuje FD, Qx, KT, JT na naszego checka
2. Zapewne sprawdzi FD, Qx, być może KT i JT na nasz bet

Dla mnie XC nie ma przewagi nad B ott

A to że ma duży WTSD nie mówi nam że on będzie betował po checku, tylko że chętnie dochodzi do SD, a żeby dojść do SD nie może nas wyblefować :)

Odpowiedz
Cytat
Fil1987

Ale rosnące i to znacznie AFq i AF na kolejnych streetach zdecydowanie sugeruje, że na początku gra pasywnie i się rozkręca później. Póki co nie lubił foldować na flopie do cbetów, ale rzadko betował sam, za to na późniejszych streetach lubił betować dalej, więc imo jak tam trafia second pair w/ decent kicker to prędzej zagra call flop bet vs missed T i bet vs missed R niż x/c x/c i x/c z drugą parką;)

Odpowiedz
Cytat
hrabia72 Autor wątku
hrabia72

jak on ma WTSD=44% to on bedzie callowal 2nd pair na turn Cbeta i fd wiec bet>>check turn

Odpowiedz
Cytat
Fil1987

Chodziło mi po prostu o to, że nie betując masz szansę na uczestniczenie w mniejszej puli co by było bardzo wskazane, bo bądź co bądź nawet nie mamy tutaj TP. Nie chcę opuszczać puli z takim gościem, ale gram pot control, bo nie chcę wrzucać 40-50bb, żeby zobaczyć A3o na R.

Na flopie nie odpuszcza praktycznie nic i mimo, że zaczyna z tym później betować to masz szansę zobaczyć free R card -> robisz sobie miejsce na call river.
Jak betujesz 2 razy to na R właściwie rozsądnie byłoby grać x/f, a przy jego rosnącym AFq możemy być prawie pewni, że zabetuje jak my tego nie zrobimy so what's the point?

P.S. Nie wiem skąd założenie, że on z AX gra xbeh R :f_confused:, a blefy betuje...

Odpowiedz
Cytat
Mika46

Dla mnie to jest bet bet i x/f na uzupełnionym flushu na non sprawdzam tylko.

Taki gość co często chodzi na sd i nie zrzuca się na cbety musi coś robić ze swoim zakresem na river.

Odpowiedz
Cytat