Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

kk

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
175 Wyświetlenia
pastexas

BB ($3.79)
UTG ($3.35)
UTG+1 ($27.93)
MP1 ($5.23)
MP2 ($3.50)
Hero (MP3) ($11.19)
CO ($3.75)
Button ($12.37)
SB ($11.49)

Preflop: Hero is MP3 with K, K
4 folds, Hero bets $0.40, 1 fold, Button calls $0.40, 2 folds

Flop: ($0.95) 8, Q, J (2 players)
Hero bets $0.70, Button calls $0.70

Turn: ($2.35) Q (2 players)
Hero checks, Button bets $1.05, Hero calls $1.05

River: ($4.45) 6 (2 players)
Hero checks, Button bets $1.60, Hero calls $1.60

button 44/2 po 40 rękach, umiarkowanie agresywny

Pre flop i flop wydaje mi się standard. Flopa mógł sprawdzić albo z drawem do koloru albo z jakąś parą albo z niczym. Dama na turnie bardzo mi się nie podoba. Stawiając zakład w tym miejscu raczej żadna gorsza ręka mnie nie sprawdzi oddaje więc incjatywe. Posiadając overpare sprawdzam zakład za 1/2 pota na turnie. River niczego nie zmienia. Wydaj mi się, że widząc tak niski zakład na river mogłem zagrać raise, ponieważ wątpie, żeby ten gracz zagrał tak nisko z trójką czy stritem (9 10), a każdy inny układ bije.

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
insanepro

Ja betuje zawsze turna w tym spocie. Sprawdza Cie na tu jeszcze FD, Jx, czasem Guts Shoty, OESD ogólnie rzecz biorąc masa rąk.
To nie jest mega suchy flop gdzie on np. może słabe made hand albo air zamieniać w bleff betując gdzie ty możesz check/callując wyciągnąć z tego więcej value.

Ja gram na typa 44/2 na takim boardzie bet bet bet, a gdy mnie raisuje to dopiero decyduje co zrobić z tą ręką. Qx to jest tylko mała część jego zakresu a od większości wyciągasz vaule.

Jeżeli on jest pasywny sam może bardzooo szeroko callować, ale już często będzie grac check/back ze słabymi drawami, albo made handami a ty rozdajesz equity za free.

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Siema.

Bet/fold turn i ewnetualnie na river check/fold po prostu. Chodzi o to, ze z zalozenia on ma wiekszy calling range -> mysle ze nadal calluja Cie wszystkie drawy i wszystkie JX. River z zalozenia chce c/f, ale jesli sizing bedzie w miare niski, to nie bede sie zrzucal.

Odpowiedz
Cytat