Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KJs NL5

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
239 Wyświetlenia

Known Players:
MP2: $0,90 - 18 bb
MP3: $1,53 - 31 bb
CO: $5,57 - 111 bb
BU: $5,86 - 117 bb
SB: $11,91 - 238 bb
BB: $7,10 - 142 bb

0,02/0,05 No Limit Hold'em (6 Handed)
Hand recorder for this hand:PokerStrategy.com SideKick 1.1.319.3

Preflop: Hero is SB with K♣, J♣
Hero posts small blind ($0,02), BB posts big blind ($0,05), 2 folds, CO raises for $0,15, BU folds, Hero calls, BB folds

Flop: ($0,35 - 7 bb) J♠, T♠, 4♣(2 Players)
Hero bets $0,25, CO calls

Turn: ($0,85 - 17 bb) 7♣(2 Players)
Hero bets $0,51, CO calls

River: ($1,87 - 37.40 bb) Q♦(2 Players)
Hero bets $0,80, CO raises for $1,90, Hero calls

Spoiler

Villain: Q♥,J♥

Gram call z KJs na otwarcie za 3bb. Trafiam TP z mocnym kickerem i ze względu na board z fd donkuję za ok. 2/3 pota. Turn blank, więc gram 2nd barrel. Trochę tak way ahead, way behind. River średni, dlatego dość lekki bet, żeby mieć jak najtańszy showdown. Szkoda mi było zrzucać na ten raise i dlatego callnąłem. Fold river? Myślę, że powinienem w ogóle zagrać 3bet preflop, bo z KJ wolę nie oglądać flopa.

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi

F: jego range, to drawy, GS, parki.
T: nic się nie zmienia.
R: zmienia się tyle, że masz c/f.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Flop turn proste, problem miałem właśnie z riverem. Nie chciałem zagrać zbyt weak, a zagrałem fiszowato.

Odpowiedz
Cytat
StoneCutter

Na riverze wg mnie jest to easy call, ze wzgledu na oddsy, choc on najprawdopodobniej pokazal tu reke typu QJ. Jest szansa, ze pokaze nam tutaj rebluff skieorwany vs drawy do :spade:, a oddsy sa na tyle dobre, zeby kupic informacje na temat przeciwnika takim kosztem

hah, trafilem xDD

Odpowiedz
Cytat

Na riverze wg mnie jest to easy call, ze wzgledu na oddsy, choc on najprawdopodobniej pokazal tu reke typu QJ. Jest szansa, ze pokaze nam tutaj rebluff skieorwany vs drawy do Spade , a oddsy sa na tyle dobre, zeby kupic informacje na temat przeciwnika takim kosztem

Uważam to za typowy błąd micro myślenia...przeceniony aspekt pot oddsów, kiedy twoje equity na river wynosi zwykle 0%, więc nie masz żadnych oddsów. Po drugie, ludzie na river nawet na bardzo wysokich stawkach są szczerzy, micro w 99% pokarzą ci tutaj nutsy. Info którą dostaniesz do niczego cie się nie przyda, potwierdzisz tylko to co wiesz, że koleś miał coś i się na river poprawił, nawet jeśli złapiesz jego blefa, to raczej ci się to nie przyda, bo koleś nie będzie miał już kasy i odejdzie od stolika :D , po trzecie linia hero wyklucza calla, bo robi thin VB na river, jeśli uważasz, że on tam havy blefuje gramy c/c.

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

siema

pre piszesz, ze grasz call a nie piszesz dlaczego, nie podajesz info o przeciwniku i dla mnie to jest 3bet lub fold, unikaj spotow oop na unka
asplayed
robisz blockbeta na river to kontynuuj swoj plan bo blockbet oznacza fold na akcje, co z tego, ze dostajesz dobra cene skoro on tutaj tym minraisem nigdy nie blefuje?

pozdro

Odpowiedz
Cytat