Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KJs NL5

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
154 Wyświetlenia
Macak

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.05(BB) Replayer
SB ($3.24)
BB ($5.08)
UTG ($4.96)
UTG+1 ($5.01)
CO ($7.50)
Hero ($5)

Dealt to Hero K♠ J♠

UTG calls $0.05, UTG+1 raises to $0.20, fold, Hero calls $0.20, fold, fold, UTG calls $0.15

FLOP ($0.67) J♦ 2♣ 7♦

UTG checks, UTG+1 bets $0.35, Hero raises to $1, UTG folds, UTG+1 folds

Hero shows K♠ J♠

Hero wins $1.31

UTG 22/1 niewielka próbka
Co 16/12 400h Cbet flop 65, f c-bet to raise 75%(4)

Pre: Najprawdopodobniej mam dwóch graczy w puli, mam pozycje, std all.

Flop: Zastanawiam się czy dobry jest ten raise. Mam 3 way pota więc po takim zagraniu widzę najczęściej gdzie jestem. Przede wszystkim gram for protection od koloru. Gdybym dostał re-raise od kogololwiek to fold, jeśli call to dalej betuje na blanku na turnie

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
Fishu88

Grałbym just call flop, grając raise izolujesz się na lepszy range + wyrzucasz fisha z marginalnych układow, z którymi mógłby zagrać x/c. ;)

Odpowiedz
Cytat
muckinfella

Witam

A dlaczego raisujesz? For value (od czego?), czy jako bluff (dlaczego?)?
Generalnie nawet przy tym sizingu call flop i decide na turnie jest fajniejszy-> nie chcesz dostac 3betu bo nie masz az tak mocnej ręki, zeby sie stackowac + nie chcesz wyrzucic gorszych rąk (blefy), ktore beda czesto blefowac rowniez turny/rivery.

pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Macak Autor wątku
Macak

Głównie myślałem o tym, że przy dwóch graczach jest większa możliwość na FD i od tego ciągne value + od gorszych jacków. Dodatkowo nei chce widzieć asa oraz damy ( chociaż one tu nie wiele zmieniają chyba, że ktoś ma asa lub dame na FD ). Czyli takie rozdania, najlepiej callować w nadziei, że nie zobacze karty, która zabije mi gre i kontrolować pota tak?

Odpowiedz
Cytat