Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KJs nl5

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
181 Wyświetlenia

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;BB$5,65:132/55/5/1,9/34/8/0/52;Hero$5,59:///////;MP3$5:1429/31/19/2,8/29/33/71/55;[/tg]
0,03/0,05 No-Limit Hold'em (6 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy.com Elephant 0.102 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is MP2 with K♦, J♦
Hero raises to $0,15, MP3 calls $0,15, 3 folds, BB calls $0,10.

Flop: ($0,48) 8♥, 5♦, 4♦ (3 players)
BB checks, Hero checks, MP3 bets $0,48, BB folds, Hero calls $0,48.

Turn: ($1,44) 8♠ (2 players)
Hero checks, MP3 bets $0,05, Hero calls $0,05.

River: ($1,54) K♥ (2 players)
Hero checks, MP3 bets $0,86, Hero calls $0,86.

Final Pot: $3,26

Results follow (highlight to see):
Hero shows (Kd Jd)
MP3 shows trójka, ósemki (Ac 8c)

MP3 wins with trójka, ósemki (Ac 8c)

troche wiesniacka reka ale nawet krytyczny komentarz chetnie uslysze

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
Edziorrr

W zależności od stołu ja bym spasował pf. Ta ręka jest za słaba by grać z połową stolika bez pozycji.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Przemyślałem tą rękę i ogólnie na stole produkowałem image, które w dalszej fazie gry, już po jakichś 40-60 minutach zaczynało dawać ciekawe profity, otwierałem z cutoff ręce typu 63o, strit z flopa i łamiesz slowplay asów przeciwnika. Staram się dopasowywać range do stołu i przeciwników. Najlepsze jest, że nikt nie wierzy w nuts z flopa i spłacają aż do rivera kiedy już pół stacka w puli i za późno na fold. Mysle, że czasem inwestycja paru$ tylko po to by mieli na mnie note, że jak dureń rozgrywam drawy, może przynieść więcej korzyści w dalszej fazie gry kiedy przeciwnik nie daje już nam kredytu, a my akurat z monsterem w ręku :nh

Odpowiedz
Cytat
krzysiuwOw

pytanie tylko czy takie otwieranie 63o pomaga w szybkim przeskoczeniu micro stakes...

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

Napisane przez krzysiuwOw
pytanie tylko czy takie otwieranie 63o pomaga w szybkim przeskoczeniu micro stakes...

pomaga na pewno, ale w dluzszym zostaniu na micro :)
nl4 to nie limit od budowania imagu czy tez dynamiki bo na tych limitach 99.9% graczy nie zwraca kompletnie uwagi na to z kim graja a nawet jesli ktos uzywa huda to nie widzi, ze np otwieral 63o z CO a samo takie otwarcie jest na pewno mega ev- bo grasz bez pozycji vs BU, masz totalnie beznadziejna reke i pakujesz sie w sich spoty
dla mnie to takze jest fold pf chyba, ze mamy nitow za nami a na blindach sa fisze
asplayed
cbetuje flopa bo mamy jakies foldequity + mamy equity + c/c nasza reka jest faceup i latwo nas wywalic + mozemy barrelowac kilka kart na turnie

pozdro

Odpowiedz
Cytat