Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KJs NL4 TP

10 Posty
4 Użytkownicy
2 Reakcje
368 Wyświetlenia
rafiozzo

iPoker - €0.04 NL (6 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 4

UTG: 267.75 BB (VPIP: 20.59, PFR: 8.82, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 35)
CO: 102.75 BB (VPIP: 26.51, PFR: 21.69, 3Bet Preflop: 11.54, Hands: 86)
BTN: 115.25 BB (VPIP: 32.31, PFR: 27.69, 3Bet Preflop: 10.71, Hands: 66)
Hero (SB): 112.75 BB
BB: 107 BB (VPIP: 18.76, PFR: 13.40, 3Bet Preflop: 2.89, Hands: 491)

5 players post ante of 0.25 BB, Hero posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 2.75 BB) Hero has K♦ J♦

fold, CO raises to 3 BB, fold, Hero calls 2.5 BB, fold

Flop: (8.25 BB, 2 players) 7♦ 4♣ K♠
Hero checks, CO bets 5.5 BB, Hero calls 5.5 BB

Turn: (19.25 BB, 2 players) 7♥
Hero checks, CO checks

River: (19.25 BB, 2 players) 5♣
Hero checks, CO bets 11 BB, Hero calls 11 BB

Spoiler

CO shows K♥ Q♣ (Two Pair, Kings and Sevens)
(Pre 69%, Flop 82%, Turn 85%)
Hero mucks K♦ J♦ (Two Pair, Kings and Sevens)
(Pre 31%, Flop 18%, Turn 15%)
CO wins 38.5 BB

Jak rozgrywacie taką rękę? Pre miałem dylemat, czy nie 3betować, jednak CO ma 2x węższy zakres od BU, mając suited rękę stwierdziłem, że callnę to. KJo bym 3betował zapewne.
Trafiam TP, jednak może on mieć wiele AK, KQ które mnie składają, więc bez donka po prostu check/call. Nie widzę sensu budować zbyt dużej puli z taką ręką, dlatego mój plan to na check/call doczołgać do końca. Po drodze spadają mało istotne ręce, może na 7 mógłbym coś przybluffować, jednak obrałem inną linię.
Na river check/call dalej.
Jak Wy to widzicie?

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi
Varrancomando

Trudno wyrokować z miejsca, że CO ma akurat 2x węższy RFI zakres niż BU bo to sprawa indywidualna... Są np gracze którzy otwierają liniowo z każdej pozycji. BB to gracz raczej straightforward i raczej nitowaty więc możesz to callować. W przypadku gdyby często dokładał albo miał wysoki 3bet/squeeze wolę to 3betować

Postflop masz na tym runoucie easy gierkę na flopie i turnie x/c i x/decide jeśli atakuje river (na turnie parująca board karta to nie jest dla niego dobra karta jeśli uderzał z air i rzadziej będzie blefował turna więc częściej będzie grał Vbeta. Dodatkowo rzadko na tych stawkach dostaniesz 3rd barrel bluff od unk rega na jakiego koleś się rysuje)

As played river nie ma sensu leadować. Nie chcesz zobaczyć jakiegoś raise'a, nie ma wielu rąk które mogą cię sprawdzić i zawsze jest szansa, że koleś zabetuje z blefem więc x/c

Odpowiedz
Cytat
arkhos

Napisane przez Varrancomando
Trudno wyrokować z miejsca, że CO ma akurat 2x węższy RFI zakres niż BU bo to sprawa indywidualna... Są np gracze którzy otwierają liniowo z każdej pozycji. BB to gracz raczej straightforward i raczej nitowaty więc możesz to callować. W przypadku gdyby często dokładał albo miał wysoki 3bet/squeeze wolę to 3betować

Postflop masz na tym runoucie easy gierkę na flopie i turnie x/c i x/decide jeśli atakuje river (na turnie parująca board karta to nie jest dla niego dobra karta jeśli uderzał z air i rzadziej będzie blefował turna więc częściej będzie grał Vbeta. Dodatkowo rzadko na tych stawkach dostaniesz 3rd barrel bluff od unk rega na jakiego koleś się rysuje)

As played river nie ma sensu leadować. Nie chcesz zobaczyć jakiegoś raise'a, nie ma wielu rąk które mogą cię sprawdzić i zawsze jest szansa, że koleś zabetuje z blefem więc x/c

Dokładnie tak :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
djalbert182

A dlaczego na flopie nie probujecie betować?

Odpowiedz
Cytat
arkhos

Średnio widzę sens donkowania takiego suchara z TPGK - tutaj sporo mamy $ z cbetów z jego air, którego ma sporo, a które dość często zagra AOD

Odpowiedz
Cytat
rafiozzo Autor wątku
rafiozzo

Myślałem, że zbyt pasywnie mogłem to rozegrać, ale jednak chyba jest dobrze. :)
W przypadku KQs podobnie to widzicie? Na AK sądzę, że 3bet i donk byłby na miejscu, jednak KQs jest na takiej granicy. Pre 3bet wydaje mi się wtedy wręcz wskazany vs CO i dalej donk? Czy znów x/c?

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando

Napisane przez rafiozzo
Na AK sądzę, że 3bet i donk byłby na miejscu, jednak KQs jest na takiej granicy. Pre 3bet wydaje mi się wtedy wręcz wskazany vs CO i dalej donk? Czy znów x/c?

Jeśli z AK grasz 3bet OOP to nie możesz zagrać donka bo kontynuujesz agresję i grasz Cbeta a to dwie różne sprawy =)

Odpowiedz
Cytat
arkhos

Zgadza się - z AK jak najbardziej 3bet preflop i cbet na takim boardzie (a na takim runoucie turn/river najpewniej masz nawet 3 streety value z TPTK)

Odpowiedz
Cytat
rafiozzo Autor wątku
rafiozzo

Ok ok, znów terminologia. :P
A QKs? Ta ręka mnie tutaj teraz najbardziej interesuje, bo jest mocna, ale nie najmocniejsza :D

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando

1) Możesz grać zdepolaryzowanym range vs steal i tylko 3betować z tej pozycji (w tym wypadku optymalnie będzie to ok 1/3 range vs range na który gramy) jeśli np BB jest aktywny i często dokłada albo squeezuje, lub też ORaiser dużo folduje i chcesz realizować autoprofit

2) Możesz też mieć calling range jakieś 6% (KJs+ mieści się w tym range)i 3betować zarówno Value handy (JJ+, AK) i ręce które nie nadają się na call ( Top of folding range czyli jeśli nie callujesz KQo to 3betujesz, jeśli callujesz AQo a AJo nie to przerzucasz AJo do 3beta etc etc)

Odpowiedz
Cytat