Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Kjs NL25

6 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
208 Wyświetlenia
chemikLO

Poker Stars, $0.10/$0.25 No Limit Hold'em Cash, 9 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $20.95 (83.8 bb)
BB: $30.89 (123.6 bb)
UTG+1: $18.52 (74.1 bb)
UTG+2: $25.83 (103.3 bb)
MP1: $26.14 (104.6 bb)
MP2: $25 (100 bb)
MP3: $33.67 (134.7 bb)
CO: $25 (100 bb)
Hero (BTN): $25 (100 bb)

Preflop: Hero is BTN with K J
6 folds, Hero raises to $0.61, SB raises to $2.25, BB folds, Hero calls $1.64

Flop: ($4.75) 3 K 7 (2 players)
SB bets $2.50, Hero calls $2.50

Turn: ($9.75) 4 (2 players)
SB bets $4.65, Hero calls $4.65

River: ($19.05) 5 (2 players)
SB bets $9.09, Hero folds

Gość 13/9 po 7kh

Pre - gość pozycyjnie dużo 3betuje, a do tego mega szeroko cbetuje. Na turnach jest bardziej szczery, więc liczę na dość przyjemną grę + floaty/realizację equity jednym callem. Call pre myślę, że jest OK
Flop - trafiam, calluję
Turn - jest drugi bet, jest flusz, ale nie widzę opcji foldu, on może poprawiać jakieś trefle, dostawać equity boost/sth i jechać z barrelem, żeby wywalić mnie z 99/type of hands
River - nie wiem ile on cbetuje na river, bo próbka mała. Natomiast czego do tej pory nie cbetował, to poddawał (x/f 4/4). Nie wiem na ile to jest wiarygodne, ale daje mi to obraz taki, że on na riverach raczej jest szczery. Popup z SRP też zdaje się to potwierdzać. IMO, nie ma w tym spocie miejsca dla mojej topparki.

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
GoverN666

Hej

Call pre flop jest spoko ręką suited i szczery przeciwnik. Na flopie just call, turn generalnie jest dobry dla Twojego zakresu, a nie przeciwnika zwróć uwagę na jego tendencje on z 90% flopów poprawia nie całe 40% i po tym szczerze muszę przyznać, że on tutaj nigdy nie będzie barelować na turnie zbyt często one club i po prostu wole grać tutaj fold na tym turnie, bo albo on ma już made flusha albo lepszego Kx. Po prostu przeciwnik z takimi tendencja nie semi bluffuje zbyt często z Air.

Najważniejsza sprawa to taka, że gdy znajdziesz się z tą ręką na river i spadnie blank masz czysta zgadywankę i ciężko Ci podjąć zawsze prawidłową decyzje(bo nie wiesz czy on bluffuje dalej :club: czy gra x/f)

No i pamiętaj co napisałeś przeciwnik jest szczery na turnie i spot miał być łatwy, a tak naprawdę sam sobie go skomplikowałeś znając tendencje przeciwnika.

Odpowiedz
Cytat
chemikLO Autor wątku
chemikLO

Dzięki!
Sprawdziłem sobie to w equilabie i wklepując na głupa ilość kombinacji wynikających z selekcji 40% z wyjściowego 3bet range, to nie wyglądam na turnie za dobrze, przy czym właśnie to założenie odnośnie betowania bądź nie ręki z jednym jest absolutnie kluczowe.
A powiedz mi jeszcze jedną rzecz - z punktu widzenia matmy i kombinatoryki, cbety Flop/Turn 90/40 i 60/60 są równoważne, bo oba style zachowują teoretycznie 36% z wyjściowego 3betting range. Ot, 9x4=6x6 :D

Czy traktujesz te procenty identycznie i foldujesz tak samo? Czy może jesteś bardziej chętny callować tutaj drugą beczkę od gościa, który cbetuje 60% F i 60% turn? Tendencyjnie flop powinien być cbetowany częściej niż przeciętnie, a gość 60/60 może mieć zwyczaj barrelowania equity boostów. Co myślisz?

Odpowiedz
Cytat
chemikLO Autor wątku
chemikLO

.

Odpowiedz
Cytat
GoverN666

Jeżeli widzę o kogoś 90/30 uważam, że ma ogromnego leaka i ilość kombo z jakim się znajduje na turnie nie ma znaczenia, a gdy ktoś ma 60/60 potrafi x/c i x/r wszystko zmienia się diametralnie, bo samo podejście do gracza jest zupełnie inne, niż do tego pierwszego. Z prostego powodu nie jesteśmy w stanie nigdy oceniać tego gracza w 100% jaki ma zakres, bo będzie potrafił balansować swój zakres post flop.

Nic więcej raczej dodać nie mogę :P

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Napisane przez chemikLO
Czy traktujesz te procenty identycznie i foldujesz tak samo? Czy może jesteś bardziej chętny callować tutaj drugą beczkę od gościa, który cbetuje 60% F i 60% turn? Tendencyjnie flop powinien być cbetowany częściej niż przeciętnie, a gość 60/60 może mieć zwyczaj barrelowania equity boostów. Co myślisz?

Nie możesz traktować tego tak samo w 99% przypadków. Wiadomo, że jeśli matma daje taki sam % na turn, to da się zrobić tak, żeby oboje grali to samo na turnie, ale w wiekszości wypadków gracz 90/40 będzie grał 90cb flop, blisko ~100% xf, oraz blisko ~0% xr flopa as pfr = on pewnie cbetuje znakomita wiekszośc swojego mid range etc etc, natomiast 60/60 jeśli nie dobiera zakresu random, to po prostu to z czym wchodzi na turn, powoduje, że jego betting range wygląda inaczej niż u gościa 90/40.

Odpowiedz
Cytat