Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] KJs NL25

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
179 Wyświetlenia
darek75

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;CO$25,00:120/25/17/16,0/17/42/100/100;Hero$71,85:///////;[/tg]
0,1/0,25 No-Limit Hold'em (5 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.67 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is BU with K♣, J♣
MP3 folds, CO raises to $0,85, Hero calls $0,85, 2 folds.

Flop: ($2,05) 2♣, 6♣, Q♠ (2 players)
CO bets $1,25, Hero calls $1,25.

Turn: ($4,55) 9♠ (2 players)
CO checks, Hero checks.

River: ($4,55) 3♣ (2 players)
CO checks, Hero bets $2,50, CO raises to $8,00, Hero calls $5,50.

Final Pot: $20,55

Results follow (highlight to see):
Hero shows a flush, king high (Kc Jc)
CO shows a flush, ace high (Ac Qc)

CO wins with a flush, ace high (Ac Qc)

Jak powinienem to zagrac?

4 odpowiedzi

Tak jak rozegrałeś. Niektórzy by betowali turna ale w tym przypadku straciłbyś tylko więcej pieniędzy.

ebdul18

Czy tylko ja myślę, że na river Darek powinien oddać stacka? Są tylko dwie ręce, które nas biją, a my bijemy całą resztę i jak dla mnie to jest ogromna strata value w long runie. Nie wiem chyba, że masz jakiegoś mega strong reada, że villian gra na stacki tylko z nuttsem, ale nie masz więc nie wiem czemu tak zachowawczo na river?
Poza tym ten check raise wygląda bardziej jak blef niż jak nutts. Musiał mieć na Ciebie jakieś ready, że będziesz na river blefował :P.

Ogólnie ręka rozegrana bardzo pasywnie na wszystkich streetach.

Nie wiem czy powinien, ale ja bym oddal :P

A na miejscu Darka bym sobie zrobil notatke, ze koles rozgrywa dosc pasywnie (przy AF 16) naprawde mocne rece.

kfas

WoW, jaki river :D Ale zacznijmy od poczatku.

PF - przeciwnik o statach 25/17 podbija dosc luzno, szczegolnie, ze jest na CO. Spokojnie mozemy zarzucic 3bet i czesto wygrac juz tutaj, jesli nie, to mamy reke dobrze grajaca na flopie.

Flop ok, choc tez mozna zagrac agresywniej z FD.

Turn - w wiekszosci wypadkow tutaj bym betowal. Przeciwnik z dobra reka powinien kontynuowac agresje bojac sie FD, a tutaj mamy oznake slabosci.

River - zaskakujacy c/r, jednak mimo wszystko ja tutaj gram na stacki.