Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KJs NL10

3 Posty
3 Użytkownicy
2 Reakcje
222 Wyświetlenia
axxtil

Party, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $10.05 (100.5 bb)
BB: $10 (100 bb)
MP: $10.15 (101.5 bb)
Hero (CO): $11.35 (113.5 bb)
BTN: $8.65 (86.5 bb)

Preflop: Hero is CO with K♥: J♥:
MP folds, Hero raises to $0.30, BTN folds, SB raises to $1, BB folds, Hero calls $0.70

Flop: ($2.10) 3♣: T♠: 4♥: (2 players)
SB checks, Hero bets $0.75, SB calls $0.75

Turn: ($3.60) J♠: (2 players)
SB checks, Hero checks

River: ($3.60) 7♥: (2 players)
SB bets $2.28, Hero ???

Gram vs reg

FLOP: Mam BD do Flusha i strita + 2 over, betuje flop żeby wyrzucić jego AX
TURN: Trafiam TP. przeciwnik ponownie gra x. Decyduję się x/backowac ponieważ nie widzę tutaj value. (Jedynie QJs raczej tylko w dimonach, czyli jedno combo i ew J9s) I chce dać mu bluffowac River.
River: Przeciwnik leaduje, raczej nie ma z tego ucieczki i calluje zakładajac, ze bedzie tu blufował.

Pytania do was:
1. Czy moja linia i tok rozumownia jest logiczny?
2. Czy standardowy reg NL10 bedzie tu kiedykolwiek buffował. Z lepszych rąk daje mu TT, JTs, AJs.

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
Moderator
baadnewz01

Hej, nie podoba mi się bet Flop, bo więcej rąk Cię tu calluje niż wyrzucasz?, jak już spada nasz out na Turnie, to zawsze go betuje chociażby od FD na spejdach AKs, AQs, A5s, A2s, KQs (być może to pasywny reg więc może tak grać FD? ) As played call jest close IMO jeśli damy mu tutaj te missnięte FD (nie wiem czy nie na siłę je tu wpycham) ale jak nie bierzemy tego pod uwagę, to ja tu gram chyba fold (dodałbym mu do range jeszcze 77 które nie x/f Flopa na jeden bet)

Odpowiedz
Cytat
Trener
weirdcreep

1. Z rąk, które nas biją, reg z tych stawek repuje:
JTs - 2 combo
AJ z bd - 2 combo
MOŻE TT - combo (ale naten sizing pewnie gra raise flop)
QQ+ wykluczam, bo powinien betowac flopa
czyli realnie masz, powiedzmy, 6 combo które Cię biją. A jeśli ma AJ, to ma AQ, AK.
Patrząc tylko na linie rywala, masz call

2. Jaką masz najlepszę rękę, którą grasz b/x/b? KJs wydaje się być mocno na topie, skoro decydujesz się na check turn (gdzie mozna check, mozna bet wcisnac)

Odpowiedz
Cytat