Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KJs

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
270 Wyświetlenia

Microgaming - €0.04 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

SB: 86.25 BB
BB: 313 BB
UTG: 111.25 BB
MP: 100 BB
CO: 93.75 BB
Hero (BTN): 100 BB

SB posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has J♠ K♠

fold, fold, fold, Hero raises to 3 BB, SB calls 2.5 BB, fold

Flop: (7 BB, 2 players) Q♥ K♥ 8♥
SB checks, Hero bets 3.5 BB, SB raises to 7 BB, Hero calls 3.5 BB

Turn: (21 BB, 2 players) 9♦
SB checks, Hero bets 7.5 BB, SB raises to 25.5 BB, Hero calls 18 BB

River: (72 BB, 2 players) 7♣
SB bets 50.75 BB and is all-in, Hero calls 50.75 BB

Spoiler

SB shows A♥ 9♥ (Flush, Ace High) (Pre 57%, Flop 97%, Turn 100%)
Hero shows J♠ K♠ (One Pair, Kings) (Pre 43%, Flop 3%, Turn 0%)
SB wins 171 BB

[F] - gość nie uzupełnia stacka, przez co widze tu dużo value od gorszych Kx, Qx, T9,JT, AJ, Ahx. Click minraise u takiego gracza może oznaczac wszystko dlatego instant call

[T] - na turn średnia karta ale jego check pozwala mi dalej value betowac. Sizing niski poniewaz wyrobiłem sobie taki nawyk niepompowania pota z TPGK i wale czesto zwlasza na drawowatym boardzie w okolice 1/2 pota, co myslicie o takim sizingu? od jego x/r zaczynaja sie schody bo odkad gram nigdy nie widzialem tak rozegranej reki i całkowicie nie potrafiłem zdefiniować jego range, wygladalo mi to bardziej bluffi, lub Ahx dlatego call

[R] - na river to juz chyba instant fold ale ja postanowilem to callnac przez mega dziwna linia ktora zastosowal i ktore calkowicie mnie zmieszal, stad moze nie do konca logiczna decyzja na river

Jak to gracie, na jaki range obstawiacie villain po x/r turn. River callujecie czy instant fold?

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
Swiezak

.

Odpowiedz
Cytat
7WaysToWin

pre ok
flop wal w prawie w pota (6BB). I na raise odpuszczaj, bo nic gorszego nie raisuje.

co do niskiego sizingu na mokrych boardach - :pcuser:
nie :) dajesz tanio dobierać drawom, a madehandy będą to odbierać jako słabość i często raisować (sam często na odpowiednich graczy na mokrym stole gram raise na taki niski sizing, bez patrzenia w swoje karty. 90% widzę foldów.) No i same drawy chętniej wtedy semibluff-raisują, bo widzą duże fold equity na taki nieśmiały bet. W efekcie lądujesz w rozdaniu, do którego pchasz żetony, a niewiele możesz po zachowaniu przeciwnika wywnioskować.

Jak jest mokro, to betuj dużo - fishki widzą FD albo OESD i nie odpuszczają, nawet jak walisz w pota. One nie myślą 'mam 9 outów, potrzebuję takich i takich oddsów, nie mam, ale jak trafię to wg implied oddsów muszę wyciągnąć tyle i tyle - nie dam rady - fold'. One myślą 'PRAWIE MAM KOLOR!!!111 CALL!!!'

Odpowiedz
Cytat