Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KJs (2) NL5

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
180 Wyświetlenia
kabulek

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.02/$0.05 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]SB$5.61:///////;BB$5.00:///////;MP2$12.02:///////;MP3 (Hero)$5.00:///////;CO$12.50:///////;BU$6.06:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP3 with J:d, K:d.
MP2 folds, Hero raises to $0.17, CO folds, BU raises to $0.58, 2 folds, Hero calls $0.41.

Flop: ($1.23) A:h, 2:d, 6:d (2 players)
Hero checks, BU bets $1.20, Hero calls $1.20.

Turn: ($3.63) Q:h (2 players)
Hero checks, BU bets $4.28, Hero folds, BU gets uncalled bet back.

Final Pot: $3.63.

Zagranie dośc niestandardowe (chyba za dużo naoglądałem się filmików muckinfella), ale podykowane tym, że gralem vs fisz maniak 100% vpip 35pfr i 21 bet po 48 rekach. Gość grał all in pf z K7 suited i A4 off suit.

Na flopie spada trochę niewygodny board, bo Ax dla niego to mega monster, za to łapię FD i postanawiam go sprawdzić na tym streecie. Na turnie spada wbrew pozorom wcale nie najgorsza karta, bo dodatkow dostaję gut shota do strita.

Pytanie czy vs taki maniak opłaca mi się tutaj sprawdzić jego all ina?
Wrzuciłem do Equilaba to rozdanie zakładając mu wszystkie Ax + wszystkie pockety i wszystkie karty suited co dało ok 48% vpip (chociaż zdaję sobie z tego sprawę, że to jest ogromne uproszczenie, no ale coś musiałem przyjać). Dla takich założeń mam tu flipa, ale czy chcę flipować z maniakiem?

Gdy teraz na to patrzę skłaniałbym się do calla, bo nawet K high może być tutaj dobre, aczkolwiek tak jak mówię: "to dość niestandardowe zagranie, na potrzeby filmu" :P :P :P

Tak pół żartem, pół serio nasi kochani trenerzy, gdy kręcą filmiki na NL2 lub NL5 grają czasem jak na NL100. Chyba jednak powinni bardziej trzymać się striaght forward ABC pokera, bo wygląda to tak, jak gdyby Tusk mówił o sytuacji na Podkarpaciu nie ruszając się na krok z Warszawy, no chyba że czarterowanym odrzutowcem ;) Ale to tak na marginesie. NO flame, dobra robota panowie, byle tak dalej!

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
uche18

Czesc

PF problem polega na tym, ze bedziesz gral OOP i w zasadzie musisz grac fit or fold po flopie. Te oddsy tez nie sa jakies super korzystne i std tutaj jest jednak fold. Co do F to oddsow na call z FD tutaj nie masz i musisz liczyc na IO. Jesli uwazasz, ze on bedzie szeroko betowal T i to zawsze betowal to call w tej sytuacji jest do zaakceptowania.

Na T spada karta dajac ci kolejne outy i potrzebujesz equity ~32% aby ten call byl oplacalny. Ciezko mi powiedziec co on moze wrzucic tutaj na T bo nie gralem z nim na stoliku i nie wiem jaki to typ maniaka ale jesli uwazasz, ze moze to robic z Ax, 6x, Qx, pp czy kompletnym air i na ten range masz 48% to dla mnie masz call i to nie jest flipowanie bo ty musisz wygrac tylko 32% czasu aby call byl EV0..

Odpowiedz
Cytat