Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] KJo NL2

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
256 Wyświetlenia
MiroKey
PokerStrategist

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]BU$1.34:///////;SB$1.98:///////;BB (Hero)$1.97:///////;UTG1$1.48:///////;UTG2$2.13:///////;MP1$2.69:///////;MP2$2.15:///////;MP3$1.25:///////;CO$1.93:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with K:c, J:h.
UTG1 calls $0.02, UTG2 folds, MP1 calls $0.02, MP2 folds, MP3 calls $0.02, CO folds, BU calls $0.02, SB folds, Hero checks.

Flop: ($0.11) K:h, 7:h, 8:d (5 players)
Hero bets $0.08, UTG1 calls $0.08, MP1 folds, MP3 raises to $0.43, BU folds Hero ??

Głupia sytuacja, zastanawiałem się nad podbiciem pf aby wybadać siłę rąk przeciwników, ale w przypadku nietrafionego zupełnie flopa miałbym kłopot z dalszym rozegraniem, zważywszy, że KJo to nie jest monster. Flop na pierwszy rzut oka wydaje się ok, jednak do pewnego momentu... No właśnie. Skłaniałbym się ku ewidentnemu foldowi, ale czy to poprawnie? Z góry dzięki za uwagi.

4 odpowiedzi
Dinopo
PokerStrategist

Nie ma sensu dla mnie podbijac KJo preflop , bo bedziesz gral bez pozycji.
Na flopie dobrze betujesz , ale powinienes betowac pota w limpowanych pulach wiec do 0,11$ na raise masz izi fold , bo tak na prawde nic tutaj nie bijesz , a TPGK jest za slabe by isc na stacki.

MiroKey Autor wątku
MiroKey
PokerStrategist

Dzienx... Czyli paradoksalnie złym zagraniem na flopie oszczędziłem BR ;) Btw, limpowane pule betuje w pota bez względu na jego strukturę czy to jest uzależnione od możliwych drawów, jak powyżej?

tango12x
PokerStrategist

Bez wzgledu na strukture :f_grin: Sprawdzasz gdzie jestes w limpowanym spocie.
Jesli widzisz call w tym przypadku to ktos drawuje bez oddsow, albo gra slowplay z wszystkimi kombinacjami vs ktore mozesz byc behind.
Na raise masz ezfold jak napisal Dinopo, bo jesli grasz vs unk's to w ich range moze byc tu wszystko :f_rolleyes:

Thorek
Oldschool Grinder

Witaj.

Przy 4 limperach nie widzę sensu, żeby podbijać to na preflopie, więc skorzystanie z freeplay nie jest głupim pomysłem. Co do flopa to łapiąc top pair warto tutaj spróbować przejąć inicjatywę, ale pamiętaj, że przy zlimpowanym preflopie gramy na flopie bet pot. Na raise musimy jednak się złożyć. W zasadzie po tym zagraniu widać tutaj, że nie unikniesz stackowania, a stackować się nie chcesz w takiej sytuacji, bo twoja ręka jest na to zdecydowanie za słaba. Jest to standardowy bet/fold.

Pozdrawiam.