Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KJo

11 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
515 Wyświetlenia
Janeare

Everest Poker $10.00 No Limit Hold'em - 6 players
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BB: $9.90
UTG: $9.50
MP: $12.22
CO: $19.91
Hero (BTN): $14.19
SB: $9.45

Pre Flop: ($0.15) Hero is BTN with K :spade: J :diamond:
3 folds, Hero raises to $0.35, 1 fold, BB calls $0.25

Flop: ($0.75) 3 :diamond: 2 :club: J :spade: (2 players)
BB checks, Hero checks

Turn: ($0.75) 5 :spade: (2 players)
BB checks, Hero bets $0.75, BB calls $0.75

River: ($2.25) 3 :club: (2 players)
BB checks, Hero bets $1.10, BB calls $1.10

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
preludiumm

Yyyy statystyki, ready? Dlaczego nie cbetujesz tego flopa? Dlaczego grasz takie sizingi T i R?

Ja gram najczęściej bet/bet/ evaluate lu bet/check/bet jeśli wiem, że on będzie odstawiał jakieś floaty i inne czary mary a na fisza bet/bet/bet aż do porzygu bo mamy nutsy i ciągniemy value.

Odpowiedz
Cytat
Janeare Autor wątku
Janeare

To był mój błąd ten flop.

Odpowiedz
Cytat
preludiumm

Napisane przez Janeare
To był mój błąd ten flop.

Wiesz, niekoniecznie, bo to zależy od przeciwnika. Jak ziomek vs brak cbeta zagra Ci tu 2x potsize bet z czymkolwiek tam ma na T i R (a są tacy) to możesz go tak męczyć grając xb z value hands. Po prostu ciężko oceniać rozdania w których nic się nie wie.

Odpowiedz
Cytat
Janeare Autor wątku
Janeare

Napisane przez preludiumm
Wiesz, niekoniecznie, bo to zależy od przeciwnika. Jak ziomek vs brak cbeta zagra Ci tu 2x potsize bet z czymkolwiek tam ma na T i R (a są tacy) to możesz go tak męczyć grając xb z value hands. Po prostu ciężko oceniać rozdania w których nic się nie wie.

Hmm mógłbyś to rozwinąć?

Odpowiedz
Cytat
preludiumm

A co tu rozwijać, wszystko podane jak na tacy, wszystkie informacje zawarte, wszelkie możliwe komentarze umieszczone. Czytaj do skutku ;P

Odpowiedz
Cytat
Janeare Autor wątku
Janeare

eh

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Janeare

Napisane przez preludiumm

Hmm mógłbyś to rozwinąć?

T- turn
R- river
xb-check back
value hands-dobre ręce

poza tym nie wiem co tu rozwinąć

Odpowiedz
Cytat
Janeare Autor wątku
Janeare

Napisane przez socket05
T- turn
R- river
xb-check back
value hands-dobre ręce

:facepalm: :facepalm:

Odpowiedz
Cytat

:facepalm:
Ok to powiedz czego nie rozumiesz z tego co prelud napisał.

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Siema.

Co do spota, to jest raczej cbet flop - na unka nie odchodze od standardu.

Co do alternatywy, to jest koncept pewnego rodzaju slowplay. Jednak, bardzo to uproszcze i raczej nie odbieraj tego doslownie - bo to tylko przyklad. Preludiumm'owi chodzilo wg mnie o sytuacje, kiedy wiesz, ze jestes w stanie przeciwnika zrzucic z wielu rak na tym stole, bo powiedzmy ma on w range JX, ale tez mase air ( brak kontaktu z boardem ) oraz PP. Cbetujac w takiej sytuacji, dostajesz duzo foldow ( masz TPGK i nie chcesz foldow od slabszych rak! ), a mozesz sobie pozwolic na check back, wiedzac ze przeciwnik czesto probuje przejmowac pule. Wtedy on betuje turn majac rece typu air, czy PP jak 88/77 ( ktore bijesz! ) a Ty callujesz, dostajac value od range, ktory normalnie by spasowal.

Ale jak mowie, to jest przyklad, alternatywa, ktora mozna grac, majac jakies pojecie o grze przeciwnika.

Odpowiedz
Cytat