Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] KJ nl25

6 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
170 Wyświetlenia
czak2
Oldschool Grinder

Full Tilt - $0.25 NL (6 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 3

CO: $26.29
Hero (BTN): $25.00
SB: $38.18 38/0/2 8h
BB: $26.67
UTG: $25.00

SB posts SB $0.10, BB posts BB $0.25

Pre Flop: ($0.35) Hero has J♠ K♦

fold, fold, Hero raises to $0.75, SB calls $0.65, fold

Flop: ($1.75, 2 players) Q♣ T♥ 2♦
SB bets $1.00, Hero raises to $3.00, SB calls $2.00

Tutaj myślę std raise donka on tak zagrać może z pp/Tx czy random hand więc ja go wyrzucam czesto z lepszych rak plus kupuje sobie darmowy T w razie gdyby grał call plus oczywiście na A/K/9 gram vbet

Turn: ($7.75, 2 players) 9♥
SB checks, Hero bets $4.50, SB calls $4.50

River: ($16.75, 2 players) 2♠
SB bets $1.00, Hero raises to $8.65, SB calls $7.65

Tutaj oczywiście w planach był shove ale po tym jak on mi gra bet za 2bb myślę że on tu ma naprade słabo jakieś Tx/9x może JJ i nie sprawdzi mojego shove więc gram za tyle ile myślę że sprawdzi z takimi handami.

5 odpowiedzi

o ile masz plan co zrobić jak przeciwnik zagra rerise na flopie to zagranie wydaje mi się ok, dzięki niemu zmuszasz przeciwnika do spasowania słabych made hand, które mają przeciwko tobie jeszcze trochę equity, jakieś niskie pp, Tx, AJ może spasuje, K9 podobnie

kontynuuje z setami, flop nie jest jakoś bardzo scarry więc może zagrać call na flopie, pytanie tylko czy leadowałby tak mocny układ? Oprócz tego TP jak KQ, AQ, QJ,Qx

na turnie spada idealna karta więc oczywist vbet, ale wydaje mi się, że mógłby być większy tak koło ~5,5$, jego c/c to dla mnie made hane typu Qx, lub słabsza ręka z flopa, która trafiła FD

na river wydaje mi się, że spokojnie możesz grać większego vbeta, jak ma mocną damę, lub nawet tylko średnią to raczej zagra call wystarczająco często żeby mocno vbetować, jak ma nietrafionego FD to na rise i tak pasuje

czak2 Autor wątku
czak2
Oldschool Grinder

Przez to że on gra tak dziwną linie to dla mnie on tam nigdy nie pokaże Qx.

Ninjai
BlackMember

Jezeli on gra d/c flop, to raczej cos ma, wiec ja betuje znacznie wiecej na turnie, jakies 6$. Na riverze w sumie znow ci pokazuje, ze cos ma, ale nic mocnego, wiec maly raise moze byc najlepsza opcja z racji, ze np. 2pairs same sie valuetownuja tutaj. River mi sie podoba, turn do poprawy.

Wyobraz sobie jego range jako taki na turnie:
0 = folduje na kazdy bet
1 = calluje kazdy (rozsadny) bet

0 - - - 1

Ile betujesz?

czak2 Autor wątku
czak2
Oldschool Grinder

Na T betowałem tak mało bo chciałem miec idelanie na shove R ale rzeczywiście on jeskli tam sprawdza za 4,5 to i sprawdzi za 6$ i wtedy ma lepsze odds na call shove na R więc wiekszy bet byłby lepszy.

Piszesz że ma coś napisz jak możesz na co go obstawiasz??

Ninjai
BlackMember

Jego flop donk moze byc anypair/any draw. Jego flop d/c wyglada bardzo jak J9/JT, moze czasami jakas Qx, ktora teraz lapiej jeszcze gs na turnie. Podsumowujac, on ma napewno SD-value.