Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KAs nl2

13 Posty
7 Użytkownicy
1 Reakcje
1,083 Wyświetlenia

PokerStars - $0.02 NL (6 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 4

Hero (SB): 103.5 BB
BB: 102 BB (VPIP: 22.22, PFR: 16.67, 3Bet: 7.69, AF: 5, Hands: 55)
UTG: 32.5 BB
CO: 100.5 BB
BTN: 67 BB
Hero posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has K♥ A♥

fold, fold, fold, Hero raises to 3 BB, BB raises to 9 BB, Hero calls 6 BB

Flop: (18 BB, 2 players) Q♦ 3♣ 9♠
Hero bets 8.5 BB, BB calls 8.5 BB

Turn: (35 BB, 2 players) 8♦
Hero checks, BB bets 17 BB, fold

BB wins 34 BB

Odpowiedz
Cytat
12 odpowiedzi
zdrojek24

Hejka.

Jakiś komentarz od siebie?
Dlaczego tylko call do 3beta?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ponieważ obawiałam się all-in ze strony przeciwnika. Flop wogle nie trafiony, postawiłam zakład ochronny. Myślę, że przeciwnik miał Q high, lub KK-JJ.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez femines
Ponieważ obawiałam się all-in ze strony przeciwnika. Flop wogle nie trafiony, postawiłam zakład ochronny. Myślę, że przeciwnik miał Q high, lub KK-JJ.

Xdddd wybacz

Odpowiedz
Cytat
YourMomBet

Napisane przez Dostojny

Napisane przez femines

Xdddd wybacz

+1

Kaleczysz tą rękę, nie 3betując w dodatku jest suited. Flop bijesz tak słabo, ze moja babcia by to wytrzymała, a na Turn by Ci odwineła właśnie z taką siłą jak 1/2 pot'a

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

Jako ze nie masz pozycji polecalbym x/c flopa. pokazal wiecej agresji pre wiec czekasz do niego - nie oznacza to slabosci. jako ze to jest bvb to zasiegi sa najszersze a wiec dostaniesz tam 3beta od gorszych broodwayow ktore chcesz 4 betovac for value a nawet jesli gosc wsunie , to oprocz AA i KK ktore blokujesz ( bedzie mnial je zadziej ) bedzie sporo rak ktore dominujesz AQ AJ KQ i parek na ktore masz 50/50 , wiec masz oddsy na calla overall jestes faworytem. jesli sprawdzasz to pakujesz sie w klopoty , oppo jest agresywny wiec nie bedzie gral fit or fold

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Według Equilab'a mam mniejsze equity na flopie i turnie....

Odpowiedz
Cytat
pioter93

Napisane przez femines

Czemu obawiałas się all ina? Z taką reka w blind war chcesz wejść all in przed flopem, powinnaś unikać całowania 3betow oop na tych stawkac,

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24

hej.

Preflop z rękoma QQ+,AK jest to zawsze 4bet/shove na tych pozycjach.

Skoro call preflop, to na postflopie nie trafiając boardu grałbym bez pozycji x/f. Mamy tylko 6 outów, które rywalowi często uzupełniają KQ, AQ , więc nawet jeśli trafimy to nie jesteśmy nigdy w komfortowej sytuacji niestety.

pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

A co jeśli zrobiłabym przebicie preflop a przeciwnik scallował? Czy także x/f na flopie?

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24

Nie mając o nim większego info to tak.
Qxx jest jednym z najsłabszych dla Ciebie boardów, więc śmiało można odpuścić.
Call 4beta to zwykle : {99-JJ, AQ,AJs,KQs} -> więc oprócz AJs nic tu nie wywalasz. Dodatkowo to AJ często przeczeka 3 razy i wygrasz na showdownie :)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

OK, dzięki :f_drink:
Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Mika46

4bet dla value i flop to jest x/c i x,c wszystkie turny jak shipuje no i tyle a on tu bardzo czesto sprawdzi tego 4beta wiec musisz byc nastawiony na gre posflop jezeli niechcesz grac tak duzej puli oop to call do 3beta.

pozdro

Odpowiedz
Cytat