Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KAs NL2

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
223 Wyświetlenia
Arloden

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]MP1$1.56:///////;MP2$2.63:///////;MP3$1.50:///////;CO$3.00:///////;BU (Hero)$2.09:///////;SB$1.25:///////;BB$1.00:///////;UTG1$2.34:///////;UTG2$0.77:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with K:s, A:s.
6 folds, Hero raises to $0.08, SB folds, BB calls $0.06.

Flop: ($0.17) 5:d, 9:s, 3:s (2 players)
BB checks, Hero bets $0.10, BB calls $0.10.

Turn: ($0.37) 2:h (2 players)
BB checks, Hero bets $0.24, BB folds, Hero gets uncalled bet back.

Final Pot: $0.37.

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi

Imho: turn check back, nic gorszego Ci tutaj nie płaci a Ty nie masz SD value, poza tym wyrzucisz sporo gorszych FD, które betują riv jak wejdzie.

Odpowiedz
Cytat
Arloden Autor wątku
Arloden

no własnie sam nie wiem. Mam nuts flush drawa call od bb moze wskazywac na pocket pair. Board drawowaty. Mam sporo outow. Wydaje mi sie ze powinienem budowac pule. Jak trafie flusha na riverze to pula moze byc mała przy chekowaniu turna.

Odpowiedz
Cytat

Wg mnie TP albo Flusha trafisz w 28% (w rzeczywistości trochę rzadziej, ale to by trzeba było znać dokładny range przeciwnika).

3 na 4 razy przegrasz, będziesz -$0,42*3 = -1,26$, czyli w każdym przypadku z flushem musiałbyś być +1,26, pula na riv po becie wyniesie 0,85, betując za 0,6, dostaniesz pota 2$, czyli wygrasz 1$, oczywiście zakładając że nie będziesz betować riv 4 bluff, ale to by było raczej przyczyną jeszcze większych strat i przy założeniu że villain sprawdzi 3ciego beta, a przy uzupełnieniu się FD to jest zastanawiające. Oczywiście trzbea by tu było rozpatrzeć FEq beta na turnie, bo czasami wygrasz pulę już tam, ale będziesz wygrywać głównie vs ręce które opłacą Ci riv jak wejdzie flush, a średnie made hand zostają i mają scary riv jak spadnie :spade:. Do tego możesz czasami nadziać się na x/raise, jeśli villain nie będzie chciał donkować riv z jakąś OP etc. (sam tak robię czasami).

Taki bet może być dobry vs calling station/under aggro fish, którzy będą ciągnąć jakieś SC do riv, bo zdarzy się że wygrasz na A-high gdy FD nie wejdzie.

Tak to jest imho xD

Odpowiedz
Cytat

Pamiętajmy, że mamy tutaj jeszcze gutshota i dwie overkarty. Rywal to jakaś rybka, ale przy tylu outach możemy sobie pozwolić na semiblef. On najprawdopodobniej ma w swoim range'u dużo trashu, więc jest szansa, że callował flopa z jakimś A3o, które na turnie wyrzuci.

Odpowiedz
Cytat

faktycznie 4 outów do wheelera nie policzyłem, ale OC już tak, te 4 outy tak mocno nie zmieniają naszej sytuacji, można by było jeszcze obliczyć jak często on tu S trzyma to by się wyrównało, a z tą rybką to bym nie przesadzał bo jak callnął flopa, to dużo łatwiej mu przyjdzie też wytłumaczenie sobie turna na takim syfie który spadł, bo ma gutshota ;o

ciężko się kłócić z diamentem xD

Odpowiedz
Cytat

Hej!

pre i post flop- dobrze.

Turn bet to fajny semiblef.
Chcesz In budowac pot, szczegolnie z tyloma outami i vs fish.
W jego range jest sporo smieciowych ukladow ktore i tak podda .

Nie zapominajcie ze oprocz equity mamy tutaj takze fold equity.

Odpowiedz
Cytat