Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] k9s nl200

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
178 Wyświetlenia
MaNTissS
Elite Grinder

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $2(BB) Replayer
SB ($201)
BB ($200)
UTG ($202)
CO ($80)
Hero ($213)

Dealt to Hero 9♣ K♣

fold, fold, Hero raises to $5, fold, BB calls $3

FLOP ($11) 8♣ 5♠ K♠

BB checks, Hero bets $8, BB calls $8

TURN ($27) 8♣ 5♠ K♠ 5♣

BB checks, Hero bets $19, BB raises to $42, Hero calls $23

RIVER ($111) 8♣ 5♠ K♠ 5♣ 8♠

BB bets $54, Hero ?

Przeciwnikiem jest dziwny typ "rega", z dużym gapem między vpip a pfr. Dużo flatuje z BB.
Flop i Turn gram for value - on nie wygląda na takiego co lubi foldować parki, czy drawy. Jego c/r Turn wygląda dla mnie mega dziwnie. Co on repuje tylko 5x? Których i tak ma mało w range'u? No może ma 65s i 45s patrząc na jego call open, ale co poza tym? Może czasem slowowany set 8 albo quadsy?. Poza tym z w/w rękami nie wiem czy on by callował flopa - sety są vulnerable, a 56 i 45 za słabe imo, ale może nie dla niego. W każdym razie przy tych oddsach to chyba musze na turnie callnąć.

Na tym riverze jego value range to raptem 6 kombinacji: 45s, 65s i 2x quads, raczej wątpie w flusha. Natomiast jego sizing wygląda mi na pls call me.. Dając mu kilka kombinacji busto drawów mam już calla. jak to gracie?

4 odpowiedzi

River można callować pod warunkiem, że spodziewamy się, że on potrafi grać taką linią z air. Nie widzę tutaj wielu nietrafionych drawów, może 67,97 i to wszystko. Pomimo, że ta linia nie robi większego sensu, dopóki nie mam jakiegoś reada lub bardziej miarodajnej próbki rozdań- wolę fold. Mi to wygląda na 5x-56s,45s,57s,A5s. Oczywiście on takim sizingiem betuje też flushe. Fold river=nh.

MaNTissS,

Pierwsza moja myśl to była CR blef, nawet niski, bo on nie patrzy na sizingi. Wtedy spojrzałem na jego WTSD.

Spoiler

Tak, tak, ten blef nie zadziała..

Na tym boardzie K-blocker vs jego BB calling range daje nam dużego edga. Jego minraise tu repuje FD lub znacznie rzadziej 5x (typu 56 (rzadko w range) lub A5s) + ofc nutsy + znacznie rzadziej blef.

Imo vbetuje tam river często flusha i my tam prawie nigdy nie mamy 8x w T calling range. Dla mnie to fold lub river blef. Blef na tego przeciwnika nie zadziała.

pzdr

MaNTissS Autor wątku
MaNTissS
Elite Grinder

Napisane przez sapheal
Jego minraise tu repuje FD lub znacznie rzadziej 5x (typu 56 (rzadko w range) lub A5s) + ofc nutsy + znacznie rzadziej blef.

pzdr

Czy w takim razie na turnie najlepszym zagraniem jest call? czy może 3bet - żeby dać mu szansę popełnić błąd z drawem, biorąc pod uwagę jego (raczej) małą liczbę kombinacji 5x.

Callując ten turn, na blank (non spade, non-club??) gramy snap call right?

Napisane przez MaNTissS

Czy w takim razie na turnie najlepszym zagraniem jest call? czy może 3bet - żeby dać mu szansę popełnić błąd z drawem, biorąc pod uwagę jego (raczej) małą liczbę kombinacji 5x.

Callując ten turn, na blank (non spade, non-club??) gramy snap call right?

Bez wyliczeń nie mam *czutki*. Tutaj nie widzę rąk, które wyrzucasz semiblefem, a na turnie semiblef musi generować bardzo wiele FE.

Tak, wtedy będzie najczęściej call na river na tego gracza.

pzdr