Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

K9o na QJT J

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
135 Wyświetlenia
ArcadiusK
Oldschool Grinder

[converted_hand][hand_history]Prima, $0.10/$0.20 No Limit Hold'em Cash, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $29.31 (146.6 bb)
Hero (BB): $20 (100 bb)
MP: $20.18 (100.9 bb)
CO: $19.08 (95.4 bb)
BTN: $20.56 (102.8 bb)

Preflop: Hero is BB with 9♥ K♠
2 folds, BTN raises to $0.40, SB folds, Hero calls $0.20

Flop: ($0.90) J♦ Q♠ T♦ (2 players)
Hero checks, BTN bets $0.40, Hero raises to $1.70, BTN calls $1.30

Turn: ($4.30) J♠ (2 players)
Hero bets $3.20, BTN raises to $8.50, Hero ????????

Statystyk nie mam - stolik anonimowy. Dotychczas przeciwnik niczym się nie wyróżniał.

Mam spory problem z określeniem jego range na tym turnie. Zastanawiam się czy powinienem mu dawać czasami takie ręce jak AK,K9,89,QJ - które ze względu na to, że board jest bardzo mokry spokojnie mógłby wrzucać już na flopie. Ten jego sizing cbeta też był trochę dziwny co jeszcze bardziej komplikuje mi tutaj sytuację.

Jaki range dajecie mu tutaj na turnie i jak to gracie?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
djalbert182
Oldschool Grinder

Tak na oko to bym tu odpuścił, ale wklepując w equilab:

Stół: J♦T♦Q♠ J♠
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    48.50%   42.02%    6.47% { TT+, ATs+, KJs+, K9s, QJs, JTs, ATo+, KJo+, K9o, QJo, JTo }
MP3    51.50%   45.03%    6.47% { Ks9h }

wychodzi, że należało grać dalej, ale w call bym się tu nie bawił, tylko jak już to wsuwa.

Odpowiedz
Cytat
ArcadiusK Autor wątku
ArcadiusK
Oldschool Grinder

Tylko nie rozumiem dlaczego masz w tym zasięgu ręce typu ATo czy nawet AA. Ja tu wyglądam mega mocno po takiej linii i ATo to jest easy fold, tak samo AA na pewno nie jest to ręka na raise.

Odpowiedz
Cytat
djalbert182
Oldschool Grinder

Napisane przez ArcadiusK
Tylko nie rozumiem dlaczego masz w tym zasięgu ręce typu ATo czy nawet AA. Ja tu wyglądam mega mocno po takiej linii i ATo to jest easy fold, tak samo AA na pewno nie jest to ręka na raise.

Z AT to mnie faktycznie troche poniosło, a AA to już bym taki pewny nie był, niekoniecznie może wierzyć w twojego strita, a zawsze może się jeszcze wzmocnić na river. Zależy jakiego typu to przeciwnik. Na call potrzebujesz tutaj ok 33%, więc nawet jak wywaliy parę rok, nadal masz oddsy.

Odpowiedz
Cytat
Lepracun
PokerStrategist

Jeżeli rzeczywiście nie masz żadnego info to ja folduję. Zakładam, że przecietny reg NL20 znacznie częsciej zagra taką linią z rangem, na który nie ma calla. Oczywiscie czasami zobaczysz zespazowane AA czy AJ, ale to dalej za mało na call.

Odpowiedz
Cytat