Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

K8s NL2

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
221 Wyświetlenia
graj3k

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]MP2$2.17:///////;MP3$3.89:///////;CO$0.76:///////;BU$2.00:///////;SB$2.28:///////;BB$0.41:///////;UTG2$3.37:///////;MP1 (Hero)$3.59:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP1 with 8:c, K:c.
UTG2 folds, Hero calls $0.02, 3 folds, BU raises to $0.06, 2 folds, Hero calls $0.04.

Flop: ($0.15) K:d, K:s, T:d (2 players)
Hero checks, BU checks.

Turn: ($0.15) 6:h (2 players)
Hero bets $0.11, BU calls $0.11.

River: ($0.37) Q:s (2 players)
Hero bets $0.27, BU raises to $1.83, Hero folds, BU gets uncalled bet back.

Final Pot: $0.64.

Chciałem zagrać troszkę slowplay, bo koleś wydawał się podatny na to, ale chyba średnio mi to wyszło...

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
Thorek

Witaj.

Dlaczego na preflopie gramy raise lub fold. Po pierwsze limpując nie zyskujemy żadnych informacji o rękach przeciwników. Po drugie dopuszczamy marginalne karty do rozdania, które mogą nas wykończyć. Po trzecie nie mamy przewagi agresji w grze postflop i ciężko będzie nam kogoś wyrzucić z rozdania, a tak naprawdę showdowny to nie jest rzecz, do których dążymy. Showdowny chcemy mieć tylko z nutsami, a resztę rozdań, należny wygrywać na wcześniejszych streetach. I jeszcze czwarty powód. Jeśli trafimy układ, na który polujemy to nie wyciągniemy z niego pożądanej wartości, ponieważ nasze bety będą ograniczane przez pulę.

Po pierwsze nie limpujemy na preflopie, a już na pewno nie gramy open limp. Po drugie twoja ręka jest całkowicie niegrywalna i takie ręce od razu pasujesz na preflopie. Analiza postflop nie ma sensu, bo tak jak mówię z taką ręką nie wchodzisz do gry, a już na pewno nie poprzez open limp.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
graj3k Autor wątku
graj3k

Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź:)
Tym niemniej jednak mam pytanie:
Przez pierwsze 4 miesiące grałem zgodnie z tabelką, ale obecnie, przy sprzyjających stołach staram się grać bardziej loose. Czy taka ręka naprawdę nie nadaje się do gry na FR, jeśli wiem, że przeciwnicy często wpuszczają limperów na flopa,.a sami grają na tyle loose, że w tym wypadku trafienie właśnie takiego flopa, albo drawa do koloru, lub 2 par czesto daje mi najlepszą rękę? Jeśli można to prosiłbym o analizę postflop w tym kontekście

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Thorek

Ale powtarzam ci, że nigdy nie wchodzisz open limpem do gry. Jeśli już miałbyś grać tą rękę, która nie nadaje się tak naprawdę do gry, to tylko poprzez open raise. Unikaj zlimpowanych pul jak ognia! Pasywnością w pokerze nie wygrywamy.

Odpowiedz
Cytat