Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

K7s

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
97 Wyświetlenia
ruuds

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.1/$0.25 No-Limit Hold'em (5 handed)

Known players:
[tg]BB$25.70:///////;MP3$28.85:///////;CO$26.09:///////;BU$33.57:///////;SB (Hero)$25.28:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with 7:c, K:c.
3 folds, Hero raises to $0.62, BB raises to $2.25, Hero raises to $5.10, BB calls $2.75.

Flop: ($10) 3:c, Q:h, 4:c (2 players)
Hero bets $4.75, BB raises to $20.70, Hero calls $15.53.

Turn: ($50.98) 7:s (2 players)

River: ($50.98) 3:s (2 players)

Final Pot: $50.98.

Results follow:

BB shows a pair of threes(Jc As).
Hero shows two pairs, sevens and threes(7c Kc).

Hero wins with two pairs, sevens and threes(7c Kc).

14k rąk na typa:

Witam. 4 betuje go, bo ma 3 bet BB vs SB aż 23%, mam blokera na KK/AK. Postflop nie umiem znaleźć najlepszej linii. Z 1 strony jakby miał dobrze dałby mi strzelać(dlatego skłaniam się ku blefom, problem w tym, że sam nie mam nawet Ah), z 2 jak poczekam to nie wiem gdzie jestem i co wtedy grać, X/R? Na jego range wyglądam mocno, dlatego postanowiłem się stackować tutaj. Co o tym myślicie?

Spojrzałem do equilaba, i chyba jednak fold:

Board: 3♣Q♥4♣
       Equity     Win     Tie
MP2    31.36%  31.36%   0.00% { Kc7c }
MP3    68.64%  68.64%   0.00% { QQ+, 44-33, QTs+, AcQc, AcJc, AcTc, Ac9c, Ac8c, Ac6c, Ac5c, Ac4c, Ac3c, Ac2c, AdQc, AhQc, AsQc, AcQd, AcQh, AcQs }

Dając mu QJ/QT :club: mamy 31% i tyle potrzeba, ale bez tego jest jakieś 28%. Do tego rake jest, więc w tym momencie skłaniam się do foldu na ten raise. Puyanie czy w ogóle betować tego flopa. Z drugiej znowu strony dałem mu 33/44, ale czy on to tam ma? I jaki ma sens w raisowaniu, skoro ma pozycje i może wrzucić zawsze dalej jak ja tego nie zrobie(chyba, że się bał kolejnego clubsa). Sam już nie wiem.
Pozdro

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
zdrojek24

siemasz.

Preflop gość na BB folduje 52% do 4beta, więc nie jest to jakoś super dużo, dlatego wolę więcej go 4betować for value niż for blef. Ogólnie na takiego gościa można zdecydowanie węziej otwierać oraz limp/callować część rąk.
Raczej w tą stronę idzie tu moja adaptacja do niego, niż 4bet blefowanie typa który specjalnie do 4betów nie folduje.
Postflop przy takiej ilości dead money potrzebujemy już tylko 39% equity by się zestackować z nim.
Dlatego gram tu x/r. Mamy zawsze jeszcze FE, co powoduje że spot będzie EV+.

Przykładowo vs AA masz 35% equity
vs AQ 41%
vs KK 37%
Dlatego to wszystko jest na styku i zakładając że on od czasu do czasu b/f , to jest dobrze.
Dwa fakty jeszcze:
1) on ma szeroki range, bo w okolicach 10%, więc też nie możemy zakładać że trzyma tam tylko TP i OP
2) Ma cbet =50%, więc często dostaniemy free card po checku też.

Tak jak zagrałeś, to musisz też wrzucać, gdyż potrzebujesz 29,5% equity już tylko..

pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat