Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] K7o NL200

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
118 Wyświetlenia
fidelloz
BlackMember

yo

preflop moze troche luzno :-P

W kazdym badz razie nie cbetuje tego flopa, bo dostawac bede czesto bluff raisy a czesto mam tu najlepsza reke, ktora nie chce grac duzych potów

W momencie rozgrywania wiem ze villain gra do NL1k i jest mega wygrywajacym graczem. Gra duzo stolow

Koncept overbetowanie Turna przeczytalem w ksiazce easy game BalugiWhale, jesli on tez zna te ksiazke, to moglbym go reblefowac na tym turnie majac air. Majac jednak slabe SV nie chce callowac by nie dostac 2 beczki na river. Moj range raczej jest CAPPED ale ja jestem dla niego unkiem tak jak on dla mnie.

Co powinienem zrobic w tym spocie? TO chyba muck + notka na niego. Potem dostosowanie w postaci x/behind big hands i kombo drawow i bluff raisy na turnie na jego bluffy (z equity)

$1/$2 No Limit Holdem
HoldemManager
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG JonnyTilt ($203)
UTG+1 xmambax ($257)
CO Fidelloz ($203)
BTN rrons ($219)
SB rrayden ($297)
BB MoNteiRoZoR ($581)

Pre-Flop: ($3, 6 players) Fidelloz is CO K♠ 7♦
2 folds, Fidelloz raises to $6, 2 folds, MoNteiRoZoR calls $4

Flop: 10:club: K♦ 9♣ ($13, 2 players)
MoNteiRoZoR checks, Fidelloz checks

Turn: 5♠ ($13, 2 players)
MoNteiRoZoR bets $20, Fidelloz folds

Final Pot: $33

MoNteiRoZoR wins $32.35 (net +$6.35)

Fidelloz lost $6

3 odpowiedzi
MaNTissS
Elite Grinder

W momencie rozgrywania wiem ze villain gra do NL1k i jest mega wygrywajacym graczem.

Nie raisuj jego BB z takim trashem to nie będziesz miał takich spotów :P

fidelloz Autor wątku
fidelloz
BlackMember

A bo ja wiedzialem ze sprawdzi :P

Liczylem ze steal sie uda, a skoro jestem juz w spocie gdzie mam TP, to chyba jest nienajgorzej , nie :P ?

E: teraz juz nie pamietam dokladnie, ale musialem miec powod zeby to otworzyc. Cos mi sie zdaje ze na Bt jakis tight typek siedział :-P

Ale nawaet bedac na buttonie to ja tm przeciez otwieram 50% :P to K7o jet calkiem spoko. Czyli zakladajac ze jestem na buttonie dalej mam ciezki spot :P

Ninjai
BlackMember

Powinienes szczegolnie na niego cbetowac flopa spokojnie. Bet flop, bet turn i check na riverze. Niepotrzbnie sobie robisz glupie spoty i wmawiasz sobie, ze gracz z NL1k jest katem i overbetuje tutaj tylko for value lub bedzie ciebie blefowal tutaj dwa razy.

PS: Preflop to jest po prostu terribad.