Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

JTs NL2

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
139 Wyświetlenia
jarzomp

Known Players:
UTG2: $1,97 - 99 bb
UTG3: $0,67 - 34 bb
MP1: $0,55 - 28 bb
MP2: $2,21 - 111 bb
MP3: $2,00 - 100 bb
CO: $2,02 - 101 bb
BU: $0,96 - 48 bb
SB: $2,00 - 100 bb
BB: $1,21 - 61 bb

0,01/0,02 No Limit Hold'em (9 Handed)
Hand recorder for this hand:PokerStrategy.com SideKick 1.1.116.1

Preflop: Hero is SB with J♦, T♦
Hero posts small blind ($0,01), BB posts big blind ($0,02), 2 folds, MP1 calls, 4 folds, Hero calls, BB checks

Flop: ($0,06 - 3 bb) J♥, T♣, 7♦(3 Players)
Hero bets $0,04, BB calls, MP1 calls

Turn: ($0,18 - 9 bb) 8♦(3 Players)
Hero checks, BB bets $0,06, MP1 calls, Hero calls

River: ($0,36 - 18 bb) 4♦(3 Players)
Hero bets $0,24, BB folds, MP1 calls

Pierwsza ręka na stole, więc tylko call pf na nieznanych graczy (chociaż wydaje mi się, że open byłby lepszy).
Na flopie pula mała, mokry board więc tylko 2bb bet.
Na turn scary card dla mnie, chciałem grać c/f ale z racji małego betu zagrałem call.
Na riverze te małe sizingi trochę się zemściły, bo nie wystackowałem shorta, a nie chciałem overbetować.

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
Thorek

Witaj.

Dlaczego na preflopie gramy raise lub fold. Po pierwsze limpując nie zyskujemy żadnych informacji o rękach przeciwników. Po drugie dopuszczamy marginalne karty do rozdania, które mogą nas wykończyć. Po trzecie nie mamy przewagi agresji w grze postflop i ciężko będzie nam kogoś wyrzucić z rozdania, a tak naprawdę showdowny to nie jest rzecz, do których dążymy. Showdowny chcemy mieć tylko z nutsami, a resztę rozdań, należny wygrywać na wcześniejszych streetach. I jeszcze czwarty powód. Jeśli trafimy układ, na który polujemy to nie wyciągniemy z niego pożądanej wartości, ponieważ nasze bety będą ograniczane przez pulę.

To jest fold preflop. Fakt wrzucenia małego blinda nie oznacza, że za każdym razem masz grać complete. Unikając takich zagrań w longrunie możesz sporo zaoszczędzić na samym preflopie, nie mówiąc już o BB traconych w marginalnych sytuacjach postflop. Masz typową rekę drawującą, a takich rąk nie chcemy rozgrywać bez pozycji. As played dobry lead bet flop, ale przy zlimpowanej puli gramy bet pot. Turn to dla ciebie scary card? Jedynie Q9 się uzupełnia. Ty maszflush draw i top 2 pairs. To jest easy bet. Nawet jeśli grałbyś check, to tylko z zamiarem check/callowania. Top 2 pairs i 13 outów na poprwaienie ręki do flusha/fulla. Zamiar foldowania będzie mega weak. River ok.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat