Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

JTs NL10

7 Posty
6 Użytkownicy
5 Reakcje
529 Wyświetlenia
losiuu87

https://www.boomplayer.com/24669821_6D27B2F27C

Przeciwnik praktycznie unk, 19 lapek na niego (33/28). Gracz z rosji więc można przypuszczać, że coś tam ogarnia.
Jego range jest tataj bardzo scappowany, może tam mieć jedynie KQ, AQ. Pytanie, wsuwamy to na river czy poddajemy?

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
EmiyaKiritsugu

Dla mnie to bez readów x/c flop i zazwyczaj x/f turn. Nie podoba mi się pomysł z raisowaniem bo będziesz robić to za szeroko. JTs to de facto to najsłabszy chyba flushdraw który możesz mieć patrząc pod kątem equity vs range przeciwnika. Poza fd który praktycznie nigdy nie dominuje przeciwnika(np 98s jedyny wyjatek) masz zaledwie backdoory do runner runner stritów.

As played nigdy nei wsuwam rivera bo dostaniesz turbo snap calla od tych łap co wymieniłeś po swoim niskim sizingu na turnie.

Odpowiedz
Cytat
Dadramel

Fajnie, że przebijałeś flopa, ale bet turn jest nie na miejscu, jego range wyraźnie nie folduje do piątki w :spade:

Odpowiedz
Cytat
trzasku

Preflop: Według zakresów.

Flop: Osobiście akurat gram tutaj pasywnie przez check/call. Nie lubię check/raisować unków ponieważ nie wiem czy będą oni w stanie zrzucić tutaj Qx na dwie beczki a trzech z taką ręką nie chcę odpalać.

Turn: As played na turnie gram bet za 2/3-3/4 aby generować maksymalne fold equity na Qx.

River: As played chyba check river.

Odpowiedz
Cytat
Trener
weirdcreep

Nie podoba mi się fakt, że grasz xr flop, b turn i poddajesz river - zakładam, że jak nie hitniesz T to zawsze grasz x?
Rywale na micro czasem sfoldują Qx w tym spocie czy nawet overparkę, ale DOPIERO na river - więc bycie agresywnym na F i T i pasywny river nie trzyma się kompletnie kupy.

Call flop, masz sporo kart ktore sa spoko i mozesz dalej callowac turna, dodatkowo rywal betuje w 3 rywali z UTG, Ty blokujesz QJ i QT, więkc można spokojnie mu przypisać TPGK+.

Odpowiedz
Cytat
losiuu87 Autor wątku
losiuu87

Napisane przez weirdcreep
Nie podoba mi się fakt, że grasz xr flop, b turn i poddajesz river - zakładam, że jak nie hitniesz T to zawsze grasz x?
Rywale na micro czasem sfoldują Qx w tym spocie czy nawet overparkę, ale DOPIERO na river - więc bycie agresywnym na F i T i pasywny river nie trzyma się kompletnie kupy.

Call flop, masz sporo kart ktore sa spoko i mozesz dalej callowac turna, dodatkowo rywal betuje w 3 rywali z UTG, Ty blokujesz QJ i QT, więkc można spokojnie mu przypisać TPGK+.

Masz racje, na chłodno analizując ten raise jest niepotrzebny tutaj. vs jego zasięg jesteśmy nawet z tyłu. Jeżeli betuje z utg w 3wayu to raczej mi nie zrzuci do tego raisa na flopie. Na turnie jestem w nabudowanej puli i OOP więc było to bardzo słabe zagranie. Dużo lepszy jest właśnie tutaj call i decide na turnie. Jeżeli juz ten raise to faktycznie gramy Semi-bleff i uderzamy mu mocno turna i wrzucamy rivera i wtedy ma to sens :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
Matesu

Napisane przez trzasku
Preflop: Według zakresów.

Flop: Osobiście akurat gram tutaj pasywnie przez check/call. Nie lubię check/raisować unków ponieważ nie wiem czy będą oni w stanie zrzucić tutaj Qx na dwie beczki a trzech z taką ręką nie chcę odpalać.

Turn: As played na turnie gram bet za 2/3-3/4 aby generować maksymalne fold equity na Qx.

River: As played chyba check river.

Jak dla mnie to jeśli chce generować max fold equity , to powinien zagrać tak jak pisze weirdcreep i jego sizing na turnie jest jak najbardziej ok przy założeniu ,że wrzucamy river. Jeżeli zagrałby za 3 $ to pula na river miałaby 11$ i gosciu uważam,że nigdy nie sfolduje na riverze do beta za niecała 1/2 pota.

Odpowiedz
Cytat