Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

JTs

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
182 Wyświetlenia
southernn

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($14.69)
BB ($10)
UTG ($11.21)
UTG+1 ($8.50)
Hero ($10)
BTN ($5.26)

Dealt to Hero J♠ T♠

UTG raises to $0.25, fold, Hero calls $0.25, fold, fold, BB raises to $1.10, UTG calls $0.85, Hero calls $0.85

FLOP ($3.35) K♥ 2♦ J♦

BB checks, UTG checks, Hero checks

TURN ($3.35) K♥ 2♦ J♦ 6♥

BB checks, UTG checks, Hero bets $1.80, BB calls $1.80, UTG folds

RIVER ($6.95) K♥ 2♦ J♦ 6♥ K♣

BB checks, Hero checks

Witam,

UTG to fisz 39/12/56hands, staty BB na rysunku.

Decyduję się na call ze względu na jego duży squezz + fakt, że gram z pozycją z fajną ręką w 3way. Dopiero po rozdaniu zauważyłem, że BB mało cbetuje w 3bet potach, więc jak teraz o tym myślę, on mógł tam poczekać nawet Kx. As played decyzję mamy tylko na T, czekać czy betować. Po check check decyduję się jednak na małego beta. Dostanę na pewno call od rąk typu KT, AJ, OJ, jednak wolę to betnąć dla protekcji + value od FD i wielu (tak mi się wydaje) kombinacji rąk typu AQ, AT, QT

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
kNoq001

czesc

ja tego nie calluje pre na tych pozycjach, UTG moze fisz ale malo otwiera (pfr) + wiedzac, ze za mna jest sqzer tym bardziej nie jestem fanem tego calla

asplayed
imo checkdown > bet turn, jesli dajesz mu do rangu Jx/QQ i zestawisz to z darwami to nie bedziesz mial tam valuebta, fd ma na Ciebie jakies 18% wiec wcale nie jest to tak duzo, AQ ma dwie over+gutshota jednak to wciaz okolo 20% equity i czesto sami bedziemy sie tutaj valuebetowac

pozdro

Odpowiedz
Cytat