Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

JTo 3bet BU vs CO

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
276 Wyświetlenia
Himologusorek
PokerStrategist

Elo, taki maly spzzik z mojej strony xD
Generalnie chcialem sie dowiedziec troche o rengach o ktorych nie mam za bardzo pojecia . ogolnie zero info dopiero zaczynam gierke na tym sofcie.
AKCJA
3betuje ta reke, bo to najlepsza reka ktora folduje z Jxo, wiec pomyslalem hm czemu by nie :D
[F] c bet - nie wiem jakim sizingiem uderzac ? z fajnym equity
[T]- moj geniusz ktory mnie wpedzil w wieksze problemy- ogolnie chcialem wyrzucic JJ/TT KTORE BLOKOWALEM XDDDD ale niewazne, no i moze AK? nie wiem czy ludzie wgl to calluja na flopie w 3b potach? no
[R] - juz yolo shove, "duzo zainwestowalem to jeb*c :D niech sie dzieje co chce"

No i bardzo wazne dla mnie pytanie, jakiego rangu mam sie spodziewac po tym jak dostaje calla od CO 3betujac go z BU ? Wiem, ze jest masa graczy i moze sie to roznic, ale chce przyjac jakies srednie bo pool jest ogromny i nigdy chyba nie uzbieram takiego info.A z tego co widze jest tu masa regow, chyba musza byc jakies standardy right?
pozdro

~Soft to starsy*

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
7WaysToWin
PokerStrategist

Wcale nie widać, że masz nick Himologus :>

3betuje ta reke, bo to najlepsza reka ktora folduje z Jxo, wiec pomyslalem hm czemu by nie :D

I to blad. Top-of-folding range jest dobry do 3bet-bluff, ale
1) Na NL2 nie musisz w ogóle 3bet-bluffować. Tu mało kto ma fold-to-3bet na autoprofitowym poziomie. Skup się na value-3betowaniu.
2) To po prostu zła ręka do tego.

A czego możesz się spodziewać po przeciwnikiach? Wszystkiego: od trapowanych KK+, przez AQ, suited connectory, broadwaye QTs, KJo, po niskie parki 22-77.

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando
Elite Grinder

Do 3bet bluffu wolałbym mieć jakieś info i z broadwayowych offsuit raczej ręce typu KTo+, QJo (ja nie mam w Cold calling range na tych pozycjach tych kombo). JTo trochę niepotrzebnie zbyt loose

Flop: OK
T: Po sprawdzeniu nie spodziewam się foldu do Barrela dlatego wolę darmową kartę
R: Spazz

Odpowiedz
Cytat