Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

JJ zagrane pasywnie

6 Posty
4 Użytkownicy
1 Reakcje
461 Wyświetlenia
howtoplaypok
Poker Player

Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $5.60 (112 bb)
BB: $5.12 (102.4 bb)
UTG: $5.12 (102.4 bb)
MP: $5 (100 bb)
CO: $5 (100 bb)
Hero (BTN): $5 (100 bb)

Preflop: Hero is BTN with J♦ J♣
UTG folds, MP raises to $0.15, CO folds, Hero calls $0.15, SB calls $0.13, BB folds

Flop: ($0.50) 9♠ 9♥ T♦ (3 players)
SB checks, MP bets $0.30, Hero calls $0.30, SB calls $0.30

Turn: ($1.40) 5♦ (3 players)
SB checks, MP bets $0.84, Hero calls $0.84, SB folds

River: ($3.08) K♠ (2 players)
MP bets $1.90, Hero calls $1.90

Moja pierwsza prośba o analizę. Przeciwnik nieznany.

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
DamianLuna
PokerStrategist

To może napiszesz jaki miałeś tok rozumowania ?

Odpowiedz
Cytat
howtoplaypok Autor wątku
howtoplaypok
Poker Player

Preflop call JJ to jest mój standard na nieznanego gracza. Na flopie tylko sprawdzam zagranie kontynuacyjne licząc na value od jakiejś top pary, może jakiegoś słabego drawa lub niskiej pary na turnie lub riverze. Co myślałem nie raiseując turna... nie wiem.
Ogólnie moja gra postflop (i możliwe, że nie tylko postflop :f_ugly:) strasznie kuleje, więc mam zamiar nad nią trochę popracować w nowym roku

Odpowiedz
Cytat
aleasy77
PokerStrategist

Zastanawiasz się czemu nie raisujesz turna? Jeśli postanowiłeś grać slowplay ten układ to ja nie raisowałbym na turnie, raz że wyrzucasz gorsze ręce a dwa izolujesz się na lepsze układy. Fakt, że spada drugi diamond na turnie, ale nie zawsze będzie miał tu przeciwnik flush draw na turnie. Zauważ, że jest drugi barrell od MP, są trzy osoby w puli więc wątpie by robił to z ace high (ewentualnie AKs bądź AQs w diamondach, bo dostają trochę więcej outów). Na river fold myślę, że byłby lepszy od call po kolejnym jego becie, nie widzę tutaj rąk gorszych od Twojej. Po tym co piszesz stawiam, że przeciwnik pokazał CI AKs w diamondach, ale to nie jest tak istotne. Wolałbym 3-betować preflop jednak, bo mogą dołączyć blindy jeszcze do akcji i jak spadnie Ci niezbyt dobry board to nie trudno o rękę, żeby Cię biła w takim przypadku.

Odpowiedz
Cytat
Gomez224
PokerStrategist

1. Moim zdaniem na unka możesz zagrać tak jak zagrałeś z tym że na river to już jest fold. Bije Cię 99-TT, QQ+ i dodatkowo weszło AK.
2. Inną opcją jest 3bet pre-flop, ponieważ na post-flop będziesz bez pozycji, bez inicjatywy co ułatwi Twojemu przeciwnikowi rozgrywanie jego układu i dyktowanie tempa. Tzn, wtedy kiedy będzie chciał zagra check back i obejrzy darmową kartę, zawsze będzie zamykał rozdanie więc będzie mógł się wycofać na niekorzystnym boardzie po Twojej akcji.

Odpowiedz
Cytat
aleasy77
PokerStrategist

Gomez224, hero jest na buttonie, to jak może być bez pozycji?

Odpowiedz
Cytat