Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

JJ trudna decyzja na turnie

20 Posty
10 Użytkownicy
43 Reakcje
4,306 Wyświetlenia

witam co tu gracie preflop raczej standardowy defend,

dostaje fucka gosc gra overbet turn i co teraz, moze miec drawy, moze miec nutsa, overparę nie wiem co jeszcze...

po 161 rekach typ ma u mnie 33/24 3bet 15

PokerStars - $1 NL FAST (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

Dmmitry (BTN): $133.64
Stackem14 (SB): $256.82
Yasw (BB): $68.49
yro07 (UTG): $101.50
radopan (MP): $106.62
yasaka8bb (CO): $119.18

Stackem14 posts SB $0.50, Yasw posts BB $1.00

Pre Flop: (pot: $1.50) yro07 has J♦ J♥

yro07 raises to $3.00, fold, fold, Dmmitry raises to $7.00, fold, fold, yro07 calls $4.00

Flop: ($15.50, 2 players) 6♣ T♥ 5♦
yro07 checks, Dmmitry bets $3.68, yro07 calls $3.68

Turn: ($22.86, 2 players) 8♣
yro07 checks, Dmmitry bets $32.00 yro07 FOLD/CALL/ALL-IN ?

Odpowiedz
Cytat
19 odpowiedzi
krzyziu1
PokerStrategist

4B pre to jest std vs ten sizing i ta frq 3beta.

As played:
Xr flop, obok setów to jest twoja najmocniejsza reka, nie chcesz dawać mu realziwoać eq, nie chcesz widzieć OC na kolejnych streetach, 9 7 8 4, no pełno kart które są potencjalnie niebezpieczne.

As played flop:
tylko callując pre, tylko callujac flop wyglądasz bardzo słabo, typ może to wykorzystywać więc nie możesz tego foldować bo Twoja ręka jest mega underrepowana. Niestety przez to jak zagrałeś nie wiemy gdzie jesteś i cała nasza gra to guessing game.

Odpowiedz
Cytat
klz03
BlackMember

Xf będzie poprawny na turnie. Drawa to tak często bym nie dawał bo też xb będzie grany w obawie przed wsowka od ciebie

Odpowiedz
Cytat

Ten gość gra bardzo dziwnie, zagrałem z nim dość sporo na nl50. 3betuje na Buttonie około 25% z cbet flop 92% i cbet turn 95% w tym 10% overbeta xD Nie ma opcji foldować flopa, czy turna, najpewniej 4bet preflop i jakaś agresywniejsza gra na flopie i turnie.

BTW Yro wczoraj nl50, dzisiaj nl100. Idziesz, jak burza :coolface:

Odpowiedz
Cytat
LAPA2000
PokerStrategist

Mając suba miałbyś na niego około 88k rozdań z ostatnich 6 miesięcy ;) Z info jakim miałeś to raczej bym zrzucał T, nie uważam, że na tym fieldzie zobaczysz tam dostatecznie często overbet blefa na karcie polepszającej nasz range. Z info z suba nie do puszczenia :D

Odpowiedz
Cytat
Dymynsky
PokerStrategist

Z tego co pamiętam z potyczek z nim na nl50 to było to dobry reg, który grał bardzo specyficzną strategią.
Zgadzam się z @krzyziu1
4bet pre z częstotliwością co najmniej 50% w górę. Jeśli call preflop, obowiązkowo x/r flop.

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry
Oldschool Grinder

Napisane przez LAPA2000
Mając suba miałbyś na niego około 88k rozdań z ostatnich 6 miesięcy ;) Z info jakim miałeś to raczej bym zrzucał T, nie uważam, że na tym fieldzie zobaczysz tam dostatecznie często overbet blefa na karcie polepszającej nasz range. Z info z suba nie do puszczenia :D

kontynuuj :) co za supby ze hh zooma ma?

Odpowiedz
Cytat

Nie ma subów na zoomy, ale większość regów mixuje zoomy i regulars i gra podobnie na obu

Odpowiedz
Cytat
LAPA2000
PokerStrategist

Decyzja o 4B pre nie jest taka prosta. Przy takim samym rangu 3B (depo), im niższy sizing 3b tym większe EV ma call w stosunku do 4B. Z tego względu sizing przemawia za callem a nie 4betem. Z drugiej strony tak niskie sizingi grają z reguły regowie z szerokim rangem 3beta pragnący później szeroko bronić 4bety. Dmmitry ma tam 13,3% 3Beta BTNvsUTG także na niego to łatwy 4B. Jak ktoś chce dołączyć do suba nl50-2k to pisać, jest prawie 20 osób także wychodzi tanio.

Odpowiedz
Cytat

Suby na zooma? Ale to dzielicie własne HH między sobą? Odbierz zapro :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
LAPA2000
PokerStrategist

Handy pochodzą z normalnych stołów, ale tak jak napisałeś, dużo regów jak i nawet fiszy gra to i to i po prostu warto mieć te info bo często z 1 spota się zwraca cały sub.

Odpowiedz
Cytat
jociasija
Oldschool Grinder

ja bym mixowal call pre z 4b, naciskajac na 4bet, bo gosciu swoim size'em (i statami) sugeruje, ze gra strategie, ktora 3betuje sporo broadway'ow, wiec dobrze by bylo pushnac to equity i zmniejszyc SPR
na tym flopie vs jego 3b small range masz lead, ktorego jesli nie grasz, to vs taki sizeing i taki range pre powinienes x/r czesto
na turnie po zagraniu x/call na taki bet tez bym leadowal (szczegolnie wiedzac ze ziomek gra overbet)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

dzięki za odpowiedzi. zagrałem all-in , gość callnął z A♣:K♣: . nie trafił na szczęście ;)

Odpowiedz
Cytat
Coach
WirusOls
Elite Grinder

W tym spocie jest o tyle ciekawa sytuacja ze przy takim sizingu na turnie jestes w stanie wywalic shipem lepsze rece (jj+ z clubsem np) a sprawdza Cie gorsze - czyli FD i tx zclubsowe. Bo nie oszukujmy sie ze playerpool na nl100 do overbetow raczej jest pasywny i rzadko kto jest w stanie tam zagrac cos takiego z 67,77.

Odpowiedz
Cytat
leszczu7
Poker Player

Napisane przez WirusOls
W tym spocie jest o tyle ciekawa sytuacja ze przy takim sizingu na turnie jestes w stanie wywalic shipem lepsze rece (jj+ z clubsem np)

raczej b. rzadko

Odpowiedz
Cytat
Coach
WirusOls
Elite Grinder

Większość ludzi jj chce grać poprzez 4 bet pre lub xr flop więc wykluczam ta rękę która jest w stanie tu wrzucić. Po za tą ręka ciężko jest mi znaleźć rękę ktora mogłaby tu shipowac (ofc poza 88). Więc musimy szukać blefow. Turn jest o tyle słaby że trafia bardziej w nasz range i jeśli ktoś tam betuje dalej dużym sizingiem to raczej częściej coś ma mocnego niż nie. Więc tym bardziej zobaczyć tam blefa będzie poprostu ciężko. Czyli jeśli uważasz że oni calluja tam overpair z clubsem blokując nasze teoretycznie potencjalne blefy to poprostu popełniają błąd i jestem w błędzie :)

Odpowiedz
Cytat
leszczu7
Poker Player

myśle po prostu ze na nl100 nikt overpary nie wywali 55$ do eff pot 200$ bo jeśli to by robił grałby wyżej :)

Odpowiedz
Cytat
leszczu7
Poker Player

Napisane przez WirusOls
W tym spocie jest o tyle ciekawa sytuacja ze przy takim sizingu na turnie jestes w stanie wywalic shipem lepsze rece (jj+ z clubsem np) a sprawdza Cie gorsze - czyli FD i tx zclubsowe. Bo nie oszukujmy sie ze playerpool na nl100 do overbetow raczej jest pasywny i rzadko kto jest w stanie tam zagrac cos takiego z 67,77.

wydaje mi się że sam tutaj sobie zaprzeczyłeś

Odpowiedz
Cytat
Coach
WirusOls
Elite Grinder

Napisane przez leszczu7

Napisane przez WirusOls

Nie wiem w ktorym momencie sobie zaprzeczylem, moge sie jedynie domyslac. Chodzi o to ze napisalem ze bedzie callowal tx clubsowe? Jesli tak, to chodzi wlasnie o to ze takie JcTc ma wiecej eq niz kazda overparka.I dlatego overpair powinno sie o wiele szybciej w tym spocie foldowac niz TcXc.

Odpowiedz
Cytat
leszczu7
Poker Player

Napisane przez WirusOls

Napisane przez leszczu7

Napisane przez WirusOls

Nie wiem w ktorym momencie sobie zaprzeczylem, moge sie jedynie domyslac. Chodzi o to ze napisalem ze bedzie callowal tx clubsowe? Jesli tak, to chodzi wlasnie o to ze takie JcTc ma wiecej eq niz kazda overparka.I dlatego overpair powinno sie o wiele szybciej w tym spocie foldowac niz TcXc.

a to sory mój błąd zrozumiałem jakoby gracze byli pasywni w kontekście tego że nie overbetują drawów z sdv, a Tobie chodziło raczej o kontre do overbeta :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat