Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Jj Nl5

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
145 Wyświetlenia
mat2321
Poker Player

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]SB$7.88:///////;BB$4.72:///////;UTG2$4.96:///////;MP1$1.79:///////;MP2$2.20:///////;MP3$2.05:///////;CO$2.09:///////;BU (Hero)$4.51:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with J:s, J:d.
3 folds, MP3 raises to $0.06, CO raises to $0.14, Hero calls $0.14, 3 folds, 2 folds, MP3 folds.

Flop: ($0.37) J:h, T:h, T:c (2 players)
CO bets $0.18, Hero calls $0.18.

Turn: ($0.73) 5:d (2 players)
CO bets $0.62, Hero calls $0.62.

River: ($1.97) 4:c (2 players)
CO bets $1.15(All-In), Hero calls $1.15.

Final Pot: $4.27.

Witam, czy rozegrałem to rozdanie prawidłowo? Głównie chodzi mi czy nie byłem zbyt pasywny i czy nie powinienem przebić na flopie? Czy sprawdzenie all-in bylo prawidlowe?

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
ChildInTime91
Oldschool Grinder

Na flopie grasz z pozycją, więc slowplay moim zdaniem jest tutaj całkiem spoko. Później przy tak dużym becie na turnie, grając slow dajesz mu okazję do blefowania na river, a jeżeli trzyma coś z jakimś showdown value i river zechce przeczekać, to jest już na tyle skomitowany, że callnie Twój push (w końcu całe mnóstwo drawów nie siadło). Tak więc gra na turnie błędem raczej nie jest, chociaż jest to ryzyko, że przy nietrafionych drawach/monster drawach (np. KhQh) po prostu odpuści. Brak statystyk na człowieka, więc to już jest wyłącznie zgadywanie.

River to najprostsza decyzja w tym spocie. Jeśli trzyma TT, to jest to po prostu cooler, z którego nie masz prawa uciec.

Odpowiedz
Cytat

Hi!

Jestes z pozycja, trzymasz nutsy a przeciwnik jest mega agresywny. Sadze ze call flop jak i turn sa najlepszym rozwiazaniem w zaistnialej sytuacji. Nie zapominaj ze masz jeszcze river gdzie w razie x przeciwnika sam bedziesz mogl betowac. Bet turn wyglada na protekcje, i pewnie gdybys tutaj raisowal rowniez dostalbys stacka.

Odpowiedz
Cytat
mat2321 Autor wątku
mat2321
Poker Player

dzieki za komentarz

Odpowiedz
Cytat