Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

jj nl25 vs sqz

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
132 Wyświetlenia
kustra
Elite Grinder

PokerStars No-Limit Hold'em, $0.25 BB (4 handed) - PokerStars Converter Tool from http://flopturnriver.com

Hero (Button) ($26.53)
SB ($31.19)
BB ($37.01)
UTG ($15.90)

Preflop: Hero is Button with J, J
1 fold, Hero raises to $0.54, SB calls $0.44, BB raises to $2.20, Hero calls $1.66, SB calls $1.66

Flop: ($6.60) Q, 3, 5 (3 players)
SB checks, BB checks, Hero checks

Turn: ($6.60) J (3 players)
SB checks, BB checks, Hero checks

River: ($6.60) 3 (3 players)
SB bets $3.15, 1 fold, Hero raises to $6.50, 1 fold

Total pot: $12.90 | Rake: $0.58

sb 1000h, post flop w miarę ogarnia wbrew jest statom.
43/15 3b sb vs btn 6% call open sb vs btn 30, fold to 3b 30
bets vs miss cb 40 flop/40 turn <- niskie wartości, ale widziałem, że próbuje przejmować pulę z air
afq 31/36/34
wtsd 31 w$sd 54 800h

bb 24/20 3b bb vs btn 11/sqz 8
cb 3b pot oop 65/55
xf flop 70
afq 48/36/24
wtsd 27/wwsf 51/w$sd 53

Ciężko mi określić range BB pf, co myślisz o tym?
99+, AT+, KT+, QJ+, JTs+, jakieś QTs czy coś.

turn: tutaj straciłem value. Powinienem targetować gs, oesd, fd czy Qx od SB i betować.
river: wydaje mi się, że zobaczę tam albo Qx, Jx albo air, więc mraisuje, bo nie wiem czy wiele większy sizing callnie mnie z Qx (może powinienem zagrać za 9$?). Jak pisałem, typek wbrew pozorom potrafi foldować.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
chemikLO
Oldschool Grinder

Dla mnie jest to bet na flopie. Stół jest rozstrzelony, więc pockety mogą callnąć na zasadzie "raz dam". BB powinien każdą Qx i wyżej betować w słabszego gracza, więc jeśli my tu mamy mocniej od niego, to nie my mamy problem, tylko on.

SB może i ogarnia, ale jak gra milion kombinacji, to oprócz pocketów będzie tu mieć jakieś 5x, A2-A5. Jego AFq nie jest jakieś kosmiczne, więc nie liczyłbym, że na takim sucharku (i tym bardziej we 3wayu) będzie luźno kradł --->> wolę sam go vbetować. No i wiesz... Potrafi przejąć pulę z air. Ale

niskie wartości

wskazują, że robi to rzadko

As played, turna nie rozumiem, bo to naprawdę powinien pójść vbet. Nie wyglądasz mocno betując turna vs cztery checki, kolegom pootwierały się gutshoty, oesd, fd, doszedł Jx... Spaliłeś tutaj Bolesława Chrobrego, jeśli nie Kazimierza Wielkiego.

As played2 - river. Mały raise jest IMO OK, bo nikt tu mocno nie wygląda + nikt nie będzie sobie żył wypruwał, żeby za stacka sprawdzić czy Ty przypadkiem nie blefujesz river. A3s, które by tu ostro callnęło, to raptem dwie kombinacje.

Odpowiedz
Cytat
kustra Autor wątku
kustra
Elite Grinder

Tak patrzę po 20minutach to ten turn to wstyd przeogromny :f_rolleyes:
Podczas rozdania argumentowałem to tym, że i tak Qx to tutaj nikt nie ma, bo sam zabetuje (co niekoniecznie jest prawdą) i że chciałbym im dać coś złapać, bo pewnei wszyscy maja air.
Ale co do tego beta na flopie to nie jestem przekonany.

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24
PokerStrategist

hejka.

co do rangu pf, to raczej więcej dawałbym mu off broadways, a suited częściej callnie na BB.

Jeśli chodzi o flopa, to można tu zabetować, żeby wyciągnąć coś od Sb (66-99). Ale jeśli zagrasz x/b to też nie ma tragedii.
Natomiast na turnie jest to już easy vbet, co zresztą sam stwierdziłeś.
Na river minraise jest ok. Nie spodziewam się tu zbytnio calli, a przeważnie b/f i tak.

pozdro.

Odpowiedz
Cytat