Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] JJ NL25 Rush

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
109 Wyświetlenia
elpatoo
Oldschool Grinder

Full Tilt - $0.25 NL RUSH - Holdem - 9 players
Hand converted by PokerTracker 3

SB: $8.07
BB: $26.14
UTG: $28.22
UTG+1: $41.65
MP: $30.32
MP+1: $27.09
LP: $25.00
CO: $12.28
Hero (BTN): $25.00

SB posts SB $0.10, BB posts BB $0.25

Pre Flop: ($0.35) Hero has J♥ J♠

UTG calls $0.25, fold, fold, fold, fold, fold, Hero raises to $1.10, fold, fold, UTG calls $0.85

Flop: ($2.55, 2 players) Q♦ T♣ 7♠
UTG checks, Hero bets $1.50, UTG raises to $3.00, Hero calls $1.50

Turn: ($8.55, 2 players) 2♣
UTG bets $8.55, Hero calls $8.55

River: ($25.65, 2 players) 4♠
UTG bets $15.57 and is all-in, Hero calls $12.35 and is all-in

v: 15/4/ AFq 48%/ h 170
ftCB 20%/ ch-r F 44%

Preflop standard, na bezpiecznym (w miare) flopie dostaje c-r od kolesia, ktory widac lubi to robic. Zdecydowalem sie na call bo wydaje mi sie, ze w zasiegu kolesia oprocz setow moga tez bys qesd (KJ,J9) pewnie niestety takze AQ, KQ.

Na turnie dostaje bet w pule. Musze sie na cos zdecydowac. Obstawiam go jednak na oesd, ktore wysokim betem chce mnie wyrzucic z rozdania. AQ, KQ przypuszcam zagraloby tu bardziej pot control. Sety nie bija w pule (w sumie nie wiem bo notki nie mialem). Tutaj nie wiem, czy jesli tak obstawilem v to powinienem tutaj wrzucac stacka? River brick wiec caluje.

Jak mocno zle jest to zagrane?
Jak bardzo weak trzeba grac na rushu?

2 odpowiedzi

Hej !

Tutaj przyjąłeś niestety jedną z gorszych linii na tego gracza.

Pierwsza sprawa - gap między VP$P/PFR - on tutaj będzie grać agresywnie tylko naprawdę mocne układy i będzie grał je overaggro praktycznie pokazując Ci, żebyś to zrzucił.

L/c od takiego gracza oznacza w większości przypadków niskie pp, choć z takim gapem może grać tutaj więcej układów.

Kolejna sprawa - nie możesz patrząc na statystykę c/r patrzeć pod tym względem, że ten gracz lubi to robić tak po prostu. Co innego gracz 30/20 grający c/r flop 44% a co innego ten gracz - 15/4, który po pierwsze ma o wiele węższy zakres, robi to w większości przypadków 4 value, tym bardziej na tym limicie nie widzę tutaj bluffów tak rozegranych.

Jeśli masz jakieś ready/notki, że przeciwnik tak gra drawy to ja gram raise/broke flop, ale ten typ przeciwnika z reguły gra tak tylko nutsy więc ja to spokojnie zrzucam na flopie.

Na rushu nie można grać weak. Trzeba grać w zależności od przeciwników i od tego jest hud byśmy dopasowywali linię najlepszą pod danych graczy i wierz mi, nl25 i nl50 idzie b. łatwo przebić bez większych fancy play :)

pzdr

ablazer
Elite Grinder

Wybacz Pastorku, ale o ile się z linią zgodzę to z wnioskami nie bardzo.

Najpierw patrzysz na gap vpip/pfr - to nie jest wyznacznik agresywności, jasne, są pewne tendencje, ale mamy podane Afq i ten gość nie jest pasywnym weak graczem. Ma on 44% ch/r - no próbka jest mała, ale on tam nie może raisować tylko dobrych układów - bo ich tyle nie ma.

l/c od takiego gracza 15/4 to dla mnie zarówno broadwaya jak i pary 22-88, więc niskie pary są tu jakąś małą częścią jego range.

Co nie zmienia faktu, że call wydaje mi się tu na flopie super zły. On tu raczej nie gra tak T, prędzej Qx na które jesteśmy z tyłu lub drawa na którego mu dajemy dobierać. Imo po tak małej próbce fold nie jest zbyt weak i jest najlepszy stąd fold>raise>>>call.