Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] JJ nl25 @

8 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
252 Wyświetlenia
czak2
Oldschool Grinder

Full Tilt - $0.25 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 3

Hero (CO): $28.86
BTN: $25.14
SB: $25.50
BB: $25.04
UTG: $29.67 19/17/5/61/7/86 145h vp/pf/af/afq/3bet/f3bet cbF80% wtsd 19%
MP: $43.75

SB posts SB $0.10, BB posts BB $0.25

Pre Flop: ($0.35) Hero has J♠ J♦

UTG raises to $0.75, fold, Hero calls $0.75, fold, fold, fold

Flop: ($1.85, 2 players) A♣ 2♠ 4♦
UTG bets $1.25, Hero calls $1.25

Turn: ($4.35, 2 players) 8♠
UTG checks, Hero checks

River: ($4.35, 2 players) 2♣
UTG bets $2.00, fold

Jak tutaj gracie?? Dla mnie taki mały bet wygląda na v-beta on tutaj spokojnie może mieć w range Ax bo na tak suchym boardzie nie musi koniecznie ich betować na T. Jesli by miał jakiegoś pp to by miał tutaj całkiem ok SD-value i by to imo grał check. Z air myślę że też by nie zagrał takiej lini bo musi się spodziewać ze często dostanie call plus z air spodziewam się większego beta.
Więc pomimo że nie musze być dobry nawet w 25% to chyba tutaj praktycznie nigdy nie bd dobry i fold jest ok ?

7 odpowiedzi
fidelloz
BlackMember

Ja calluje river, co wiecej po czeku przez villaina, pokusilbym sie nawet o thin vbet z JJ.

Barron1899
Oldschool Grinder

Ciężki spot. Imo call nie jest dużym błędem, ponieważ on na flopie może spokojnie donkować 33-TT. Dodatkowo dowiesz się, z czym obiera tak dziwną linię.

Z drugiej strony najczęściej on tam ma coś w stylu A5-AT i będzie Cię vbetował, ponieważ Ty rzadko robisz x behind na turnie z lepszym asem.

Nie wiem, zostawię innym do oceny, imo przy takich oddsach to jest spot na ev=0.

prostowtwarz
PokerStrategist

Ale ten bet na river wygląda tutaj właśnie jak thin value bet z niskim asem, lub JJ-KK.
Widać że koleś jest ogarnięty i nie będzie tu za bardzo blefował.

Postawcie się na miejscu tego rega i pomyślcie z czym byście tutaj grali b , c , b

Na co byście liczyli grając bluff na riv? Na hero fold z niską parką na takim boardzie? Może wyżej ktoś by to zrzucił, ale nie na NL25.

Pozdro!

siweq86
Oldschool Grinder

Imo nikt tutaj nie będzie chciał Cię wyrzucić z Ax, więc ten bet jest mega weird, ale średnio widzę bluffcatchowanie, bo jedyny blef to jakieś QK, 99-TT raczej by nie betował. Co myślicie o bluffraisowaniu na river, np. raise do 7$? On wygląda na słabą rękę, która niemal zawsze folduje na raise, ew. slowplay 88, AA, ale to bardzo rzadko przy tej linii. Wydaje mi się to dosyć opłacalne.

variat
Oldschool Grinder

na tego goscia raise river jest jak najbardziej na miejscu. on tam prawie nigdy nie trzyma monstera, bo nie oszukujmy sie, zazwyczaj beda go grali bet bet bet, zwlaszcza ze typ wyglada na abc. on najczesciej blockbetuje river ze swoim KK/AT a my raisujac pokazujemy duza sila i bardzo czesto on tam zrzuca nawet AQ, rzadziej AK

fidelloz
BlackMember

Ja robie notki, kto nie calluje moich thin vbetow i blefuje za 1/3 - 1/4 pota :-P

wiec sadze ze nie jestem ejdynym ktory to robi :-)

szok38
Elite Grinder

Nie wiem jak Tu można spasować z tak silną drugą parą bez info . Zamiast sprawdzić i zrobić notkę , to radzicie zamieniać swoją rękę w blef ?? Ciekawe ...

Barron oponent nie gra na flopie donka tylko cbeta =)